به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، مهدی كرباسیان روز سه شنبه در آیین آغاز به كار همایش 'چشم انداز صنعت فولاد و معدنی ایران' ، سال 2015 را برای صنعت جهانی فولاد بحرانی توصیف كرد و گفت در ایران هم این ركود را شاهد بودیم.
وی افزود: پیش بینی شده بود میزان تولید فولاد خام كشور امسال به 19 تا 20 میلیون تن برسد اما شرایط بازار مانع از تحقق این مهم شد و انتظار می رود میزان تولید امسال بیش از 16 میلیون تن باشد كه با هدف پیش بینی شده فاصله داریم.
رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) منابع غنی سنگ آهن كه نزدیك به سه میلیارد تن برآورد شده است، ذخایر گسترده گاز و نیروی انسانی ماهر را از مزایای صنعت فولاد كشور برشمرد و گفت، انتظار می رود در روند اجرای سند چشم انداز 1404 دستیابی به ظرفیت 55 میلیون تن فولاد دور از انتظار نباشد.
ششمین همایش چشم انداز صنعت فولاد و معدن ایران با نگاهی به بازار در روزهای 27 و 28 بهمن ماه در مركز همایش های صدا و سیما برگزار می شود.
محورهای این همایش رقابت پذیری راهكار توسعه پایدار،فروش و راهكارهای خروج از ركود بازار و چشم انداز بازار ایران و جهان در سال 1395 است.
موضوع های كلیدی همایش بررسی وضعیت طرح های در دست اجرا،بررسی چرایی ركود بازار فولاد، پاسخ به پرسش كلیدی زمان خروج از ركود در بازار فولاد و برقراری ارتباط با شركای جدید تجاری است.
كرباسیان یادآورشد: مصرف سرانه فولاد در كشور اكنون حدود 200 كیلوگرم اعلام شده، درحالی كه براساس سند طرح جامع فولاد دستیابی به رقم 350 كیلو گرم پیش بینی شده است و انتظار می رود با افزایش ظرفیت تولید و طرح های در دست اجرا، به این سرانه دست یابیم.
وی معتقد است: ظرفیت ناكافی كنونی در بخش فولاد، فناوری قدیمی، ارزش افزوده پایین، محدودیت منابع، خصوصی سازی نامناسب، قیمت تمام شده بالا بخشی از چالش های موجود در صنعت فولاد كشور است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو افزود: صنعت فولاد نمی تواند با حمایت های ویژه پایداری داشته باشد، بلكه امروز فولادسازان باید به كاهش قیمت تمام شده تولید بیندیشند؛ در واقع ارتقای بهره وری در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی اجرای فعالیت اكتشافی به گستره 250 هزار كیلومتر مربع از سوی ایمیدرو با همكاری سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی كشور را خاطرنشان ساخت و گفت: در اجرای این برنامه اكنون 300 محدوده امید بخش معدنی در 20 استان كشور شناسایی شده و انتظار می رود تا پایان 2016 میلادی یا 1395، اخبار خوشی در این زمینه به مردم ارائه شود.
كرباسیان اضافه كرد: فولاد مباركه اصفهان در اجرای هفت طرح فولادی به عنوان شریك اصلی سازمان ایمیدرو محسوب و پیش بینی می شود بخش آهن اسفنجی فولاد سپید دشت (چهارمحال وبختیاری) در اسفندماه امسال به بهره برداری برسد؛ واحد آهن اسفنجی سه طرح دیگر نیز در نیمه نخست سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
هفت طرح فولاد استانی شامل سپید دشت (چهارمحال و بختیاری)، شادگان (خوزستان)، قائنات (خراسان جنوبی)، سبزوار(خراسان رضوی)، نی ریز(فارس)، میانه (آذربایجان شرقی ) و بافت (كرمان) است.
این طرح های فولادی با ظرفیت 800 هزار تن تا یك میلیون تن پیش بینی و از سال 1385 برنامه ریزی شده، اما به دلیل مشكلات مالی سالها متوقف ماند و دولت یازدهم از شهریورماه 1392 فعال سازی این طرحها را به نمایندگی از سوی سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در دستور كار خود قرار داد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو افزود: بخش خصوصی در حوزه تولید باید محور اصلی باشد و نقاطی كه آنها استقبال نكنند، این سازمان به مسئولیت خود عمل خواهد كرد و اكنون سیاست توسعه طرح های فولادی در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان تعقیب می شود.
وی لزوم برنامه ریزی دقیق برای تامین زیرساخت های مورد نیاز صنعت فولاد را خاطرنشان ساخت و گفت: تامین آب، برق، گاز و راه آهن عوامل مهم برای تولید در این بخش محسوب می شوند و تامین شبكه ریلی مورد نیاز، سرمایه گذاری طلب می كند تا پیامد كاهش هزینه سنگین حمل ونقل را به دنبال داشته باشد.
اقتصام **1559**9314**1561** 2023
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۴
تهران- ایرنا- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بر اساس لایحه برنامه ششم توسعه و به منظور تحقق رشد اقتصادی پیش بینی شده سالیانه هشت درصد، به بیش از 250 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است كه سالیانه برای این منظور 50 میلیارد دلار باید تحقق یابد.