به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی لایوساینس، به گفته محققان، این حقیقت كه سطح ویتامین B12 در خون همواره دال بر سطح این ویتامین در مغز نیست و دیگر این كه با گذشت سال ها، سطح این ویتامین در مغز بیشتر از سطح این ویتامین در خون كاهش می یابد، نشان می دهد كه انواع مختلفی از بیماری های عصبی (مانند زوال عقل مرتبط با سن و اختلالات اوتیسم و شیزوفرنی) با جذب ضعیف ویتامین B12 از خون به مغز ارتباط دارند.
این یافته ها كه در مجله PLOS ONE منتشر شد، موید این فرضیه نوظهور است كه می گوید مغز انسان در طول حیات از ویتامین B12 به شیوه ای به شدت قانونمند برای كنترل بیان ژن و تحریك توسعه عصبی در نقاط كلیدی استفاده می كند.
ویتامین B12 كه كوبالامین نیز نامیده می شود، نقش بسیار مهمی در تشكیل خون و عملكرد طبیعی سیستم عصبی ایفا می كند.
این ویتامین در غذاهای مشتق شده از منابع حیوانی یافت می شود، هر چند كه برخی از غذاهای پایه گیاهی نیز می توانند غنی از ویتامین B12 باشند.
در مطالعه جدید محققان به ریاست 'ریچارد دت' پروفسور فارماكولوژی در دانشگاه 'نوا ساوث ایسترن' در فلوریدا، مغز بیش از 60 بیمار فوت شده را از اوایل تا اواخر مرحله جنینی و نیز تا 80 سالگی بررسی كردند. از میان این افراد، 12 نفر بیماری اوتیسم و 9 نفر شیزوفرنی داشتند.
این مطالعه كه برای نخستین بار به مقایسه سطوح ویتامین B12 در مغز افراد در طول زندگی آنها پرداخت، نشان داد كه سطوح ویتامین B12 در مغز مسن ترین افراد در مقایسه با جوانترها 10 برابر كمتر بود كه از یك كاهش تدریجی، طبیعی و مداوم در طول سال ها حكایت دارد.
همچنین سطح ویتامین B12 در مغز مبتلایان به اوتیسم در این مطالعه كه همگی زیر 10 سال سن داشتند، مشابه سطح این ویتامین در مغز افراد 57 ساله بود.
همچنین سطح این ویتامین در افراد مبتلا به شیزوفرنی كه در فاصله سنی 36 و 49 سال قرار داشتند، مشابه سطح ویتامین B12 در افراد 72 ساله بود.
اوتیسم نوعی اختلال رشد است كه با رفتارهای ارتباطی، كلامی غیر طبیعی مشخص می شود. علائم این اختلال در سال های اول عمر بروز می كند و علت اصلی آن ناشناخته است.
شیزوفرنی یا اسكیزوفرنی (Schizophrenia) یك اختلال روانی است كه مشخصه آن، از كارافتادگی فرآیندهای فكری و ضعف واكنش های عاطفی است.
این بیماری وخیم تر از دیگر بیماریهای عمده روانشناختی است و معمولاً خود را به صورت توهم شنیداری، توهمات جنون آمیز یا عجیب و غریب، یا تكلم و تفكر آشفته نشان میدهد و با اختلال در عملكرد اجتماعی یا شغلی قابل توجهی همراه است.
علمی**2038**2017
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۶
تهران- ایرنا- محققان از یك ویژگی مشترك میان مغز سالمندان و جوانان مبتلا به اوتیسم و شیزوفرنی خبر دادند، هر سه گروه كمبود ویتامین B12 دارند.