اصفهان-ايرنا-رييس اداره حفاظت محيط زيست سميرم گفت: تعدادي از دُرناهاي خاكستري بر فراز منطقه شكار ممنوع حنا در سميرم استان اصفهان به پرواز درآمدند.

پژمان خاكسار روز سه شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: محيط بانان اين شهرستان ضمن گشت و كنترل مناطق و زيستگاه ها شاهد پرواز جمعيت قابل توجهي از انواع پرندگان آبزي و كنار آبزي از جمله بيش از 250 قطعه گونه حمايت شده درناي خاكستري
بودند.
وي افزود: تعداد قابل توجهي از انواع پرندگان آبزي و كنار آبزي از جمله گونه حمايت شده درناي خاكستري براي زمستان گذراني اين منطقه را انتخاب كرده اند.
خاكسار با بيان اينكه محيط بانان در چند روز گشت و رصد پرندگان موفق به تصويربرداري از آنها شدند، گفت: درناها روزها براي تغذيه به صورت گروهي در مزارع و كشتزارهاي اطراف پراكنده مي شوند و با غروب آفتاب به حاشيه درياچه و آبگيرها بازمي گردند.
وي افزود: اين پرندگان با توجه به كاهش سرما و مساعد شدن آب و هوا در بازگشت به عرض هاي جغرافيايي بالا در درياچه شكار ممنوع حنا و آبگيرهاي اطراف آن تجديد قوا و از ابتداي ارديبهشت، اين منطقه را ترك مي كنند.
درناي اوراسيايي يا درناي خاكستري نام علمي: Grus grusگونه‌اي درناست كه در بخش شمالي اروپا و آسيا پراكنده است.
اين پرنده همه‌ چيزخوار است ولي بيشتر از قسمت‌هاي مختلف انواع گياهان تغذيه مي‌كند.
قامت اين پرنده 100 تا 130 سانتي متر و وزن آن بطور متوسط 4/6 كيلوگرم است. گله‌هاي مهاجر اين پرنده به شكل ' V ' يا در يك خط پرواز مي‌كنند.
شاهپرهاي دوم پرنده، سياه و بسيار دراز و آويخته (به شكل دم) است و اين نشانه، اين نوع پرنده را از لك‌لك‌ها و حواصيل‌ها متمايز مي‌كند.
بدن پرنده بطوركلي خاكستري سربي است و يك نوار پهن سفيد از پشت چشمش شروع مي شود و در طرفين سر و گردن ادامه پيدا مي‌كند كه در برابر گلو و صورت سياه پرنده جلوه خاصي دارد.
از نزديك تارك قرمز آن قابل تشخيص و منقار پرنده از منقار لك‌لك‌ها و حواصيل‌ها كوتاه‌تر است.
سميرم در 140 كيلومتري جنوب اصفهان قرار دارد.
گ/6027/8114