به گزارش ایرنا، تنش بین آتن و آنكارا در دریای مدیترانه به علت نقض هوایی و مرزهای دریایی یونان رو به افزایش گذاشته است.
وزارت دفاع یونان امروز (چهارشنبه) اعلام كرد: 16 فروند هواپیمای جنگنده نیروی هوایی تركیه با نقض فضای هوایی آتن( FIR ) بدون درخواست مجوز، اقدام به نقض حریم هوایی این كشور كرده است.
وزارت دفاع یونان دربیانیه خود نیز گفته است: افزون بر ورود 16 جنگنده نیروی هوایی تركیه پنج بالگرد نیروی دریایی این كشور نیز به حریم هوایی یونان تجاوز كردند.
وزارت دفاع یونان ضمن محكوم كردن اقدامات جنگنده های نیروی هوایی تركیه، اعلام كرده است: تعدادی از هواپیماهای نیروی هوایی یونان به موقع ورود هواپیماهای نیروی هوایی تركیه را شناسایی و آنها را از فضای یونان خارج كردند.
براساس گزارش وزارت دفاع یونان، چهار فروند از هواپیماهای نیروی هوایی تركیه مسلح بوده و خطر جدی برای درگیری جنگنده ها ی دو كشور ایجاد كرده بودند.
در همین حال، رسانه های یونان گزارش دادند: نیروی دریایی تركیه سواحل دو جزیره یونان را برای شش ساعت منطقه ممنوع اعلام كرده و مانع رفت و آمد كشتی های نیروی دریایی و حتی پرواز هواپیمای مسافری شده است.
وزارت دفاع یونان ضمن انتقاد شدید از آنكارا، این اقدام را خلاف قوانین بین المللی قلمداد و اعلام كرده است: نیروهای مسلح یونان با هوشیاری كامل تمام تحركات نیروهای مسلح تركیه در شمال و جنوب دریای مدیترانه را رصد و درصورت نیاز اقدام متقابل انجام خواهد گرفت.
تركیه به بهانه برگزاری رزمایش نزدیكی سواحل جزیره «رودوس» و جزیره «كاستولوریزو» یونان، تردد كشتی ها و هواپیماها را در این مناطق را ممنوع اعلام كرد به همین دلیل هم چندی پیش مانع پرواز هواپیمای حامل «الكسیس چیپراس» نخست وزیر یونان از این مسیر بسوی ایران شده بود.
یونان و تركیه مشكلات دیرینه ای دارند كه بخشی از آن به زمان حكومت عثمانی برمی گردد، اما
اختلافات امروز این دو كشور بر سر تعدادی از جزایره سنگی در دریای مدیترانه، اكتشافت نفت و گاز نزدیك سواحل دو كشور یونان و قبرس و حل مساله جدایی این كشور است.
قبرس سال 1974 با ورود نظامیان تركیه به بخش شمالی این كشور به دو بخش جنوبی (یونانی نشین) و شمالی(ترك نشین) تقسیم شد و از آن زمان تا كنون تمام تلاش های شورای امنیت سازمان ملل برای حل این مساله و وحدت دو بخش كشور قبرس به نتیجه ای نرسیده است.
آتن و نیكوزیا بارها آنكارا به كارشكنی در حل مساله قبرس متهم و از اتحادیه اروپا و شورای امنیت می خواهند كه تركیه را وادر به پذیرش حل مساله قبرس نماید.
بخش جنوبی و یونانی نشین قبرس از نظر سازمان ملل متحد یك كشور مستقل به رسمیت شناخته شده و عضو اتحادیه اروپا و واحد پولی اروپا (یورو) است، ولی بخش شمالی تنها از طرف تركیه به رسمیت شناخته شده است.
از نگاه كارشناسان، آنكارا معمولاً با اتخاذ سیاست تهاجمی با تمام همسایگان همچون یونان، قبرس، سوریه و عراق مشكل آفرینی می كند.
براساس گزارش رسانه های خبری، تركیه در زمان حاضر به علت ناكامی عملیات پنج ساله اردوگاه غربی عربی ضد سوری در سرنگونی «بشار اسد» با استفاده از گروهای تروریستی، درصدد همپیمانی با عربستان سعودی برای حمله زمینی به سوریه است و هم اكنون مناطق آزاد شده این كشور از اشغال تروریست ها را زیر گلوله باران توپخانه قرار داده است.
بنا به این گزارش ها، نیروی هوایی تركیه بارها كردهای سوریه در حال جنگ با تروریست ها را مورد حمله هوایی و توپخانه ای قرار داده است.
اروپام**462**1516
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۳
آتن- ایرنا- روابط تركیه با یونان حاكی از روند رو به افزایش تنش سیاسی و خودنمایی نظامی به عنوان ابزار تهدید است و همزمان انتشار اخبار احتمال اعزام نیروهای تركیه ای به سوریه نیز سبب نگرانی های منطقه ای شده است.