مشهد- ايرنا- رئيس سازمان جهاد كشاورزي خراسان رضوي گفت: با پيگيري انجام شده طي هفته گذشته پياز مورد نياز بازار در اين استان از توليدات استانهاي جنوبي كشور تامين مي شود.

مجتبي مزروعي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: طي هماهنگي با وزارت جهاد كشاورزي در پي افزايش قيمت پياز، به منظور تنظيم بازار و كاهش قيمت اين محصول قرار شد از محل توليدات پياز استانهاي جنوبي پياز وارد خراستان شود.
وي ادامه داد: وزارت جهاد كشاورزي بناي واردات پياز را ندارد لذا قرار شد ظرف 10 روز آينده نياز خراسان رضوي از داخل تامين شود.
دو هفته پيش رئيس اتحاديه فروشندگان سبزي و ميوه مشهد از افزايش قيمت پياز تا هر كيلوگرم 40 هزار ريال در بازار اين شهر به دليل كمبود محصول خبر داد.
حسين مصدق در اين خصوص به خبرنگار ايرنا گفته بود: پياز در مغازه هاي سطح شهر و ميادين تره و بار مشهد در هر كيلوگرم 28 هزار تا 40 هزار ريال به فروش مي رسد.
وي در مورد علت پاسخ كاهش محصول پياز گفت: هر زمستان كه يكي از محصولات كشاورزي مانند سيب زميني يا پياز در بازار با كمبود مواجه مي شود، كشاورزان در سال زراعي بعد از همان محصول به مقدار زياد كشت مي كنند و از كشت محصول ديگر غافل مي شوند.
او افزود: كمبود هر محصول در بازار منجر به گران شدن نرخ آن مي شود لذا هم اكنون محصول پياز از شهرهاي جيرفت و بندرعباس وارد مشهد شده و به زودي در بازار توزيع مي شود.
وي همچنين شمار واحدهاي داراي پروانه كسب زير پوشش اتحاديه فروشندگان سبزي و ميوه مشهد را دو هزار واحد ذكر كرد.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي خراسان رضوي نيز به خبرنگار ما گفت: دو هزار و 200 هكتار زمين در اين استان زير كشت پياز است و از هر هكتار آن 40 تن محصول برداشت مي شود.
نجفقلي صالحي افزود: امسال سطح زير كشت پياز در خراسان رضوي هيچ تغييري نسبت به پارسال نداشته اما ميزان برداشت اين محصول بخاطر تداوم خشكسالي دو درصد كاهش يافته است.
معاون بازرسي و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي نيز در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت: شرايط ذخيره سازي پياز بسيار دشوار است لذا در فصل زمستان عمده نياز استان براي پياز از محصولات استانهاي ديگر به ويژه از غرب كشور تامين مي شود.
علي باخرد افزود: در تنظيم بازار بايد پيش بيني نياز و كمبود يك محصول انجام شود تا ميزان بيش بود براي نياز آتي به آن كالا يا محصول كشاورزي ذخيره سازي و شرايط ذخيره براي آن امكانسنجي شود كه در اين زمينه ضعفهايي وجود دارد.
وي ادامه داد: در ارتباط با پياز چون برنامه درستي براي كشت آن در كشور وجود ندارد ممكن است ميزان مصرف سالانه اين محصول با ميزان كشت آن همخواني نداشته باشد لذا بازار در يك زمان با بيش بود كالا و در زماني ديگر با كمبود آن كالا مواجه مي شود.
معاون بازرسي و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي گفت: بنا بر آنچه مسئولان بخش كشت پياز عنوان مي كنند سطح زير كشت كاهش نيافته اما مشكلاتي در حمل و نقل پياز و عدم پيش بيني درست براي مصرف سالانه مردم وجود دارد كه منجر به افزايش قيمت آن مي شود.
زمان كاشت بذر پياز در فصل بهار و زمان برداشت آن فصل تابستان است.
7496/1858