در نگاهی اجمالی به شعارها و وعده های بسیاری از نامزدها كه در پوسترها و یا سخنرانی های آنها طرح می شوند، آنچه كه به هیچ وجه به آن پرداخته نشده و یا بسیار كمرنگ می باشد موضوع قانونگذاری و وظایف تقنینی نمایندگان است.
گویی نامزدهایی كه قصد ورود به مجلس شورای اسلامی كاری كه اصلا به آن نخواهند پرداخت همین قانونگذاری است و به غیر این وظیفه تمام مسوولیت های مربوط به دولت را بر دوش خواهند كشید .
چهره ای كه نامزدهای انتخاباتی در تبلیغات از خود به مخاطبان ارایه می دهند رستم دستانی است كه با ورود به مجلس تمامی مشكلات و كمبودهای استان ، شهرستان ، بخش و روستا را حل خواهد كرد.
بسیاری از نامزدهای انتخاباتی در تبلیغات خود در محافل عمومی ومجالس خصوصی مشكلات موجود در كشور بوِیژه منطقه را ردیف كرده و با انتقاد از مسوولان بر رفع آنها در صورت ورود به مجلس تاكید می كنند.
موضوع اشتغال تقریبا سرفصل و مهمترین موضوع تبلیغی نامزدها می باشد نامزدی كه در دولت گذشته استاندار بوده و بی شك از واقعیت های موجود جامعه باخبر است در وعده ای اعلام كرده است كه درصورت نماینده شدن 10 هزار شغل ایجاد خواهد كرد.
دیگر نامزدها هم كم و بیش به این معضل اجتماعی پرداخته و وعده های مختلفی در این زمینه ارایه می كنند.
نامزدها در شهرها، بخش ها و روستاها همچنین وعده هایی می دهند كه در حیطه وظایف وزارت كشور بوده و مبتنی بر اصول و قوانین خاصی می باشند ، آنها تبدیل روستا به بخش ، بخش به شهرستان و شهرستان به شهرستان ویژه را طرح می كنند ضمن اینكه از تبیعض مركز نشینان استان و شهرستان نیز نسبت به مناطق تحت پوشش خود انتقاد می كنند.
آبرسانی ، گازرسانی، برقرسانی، جلوگیری از مهاجرت و .. وعده هایی است كه اغلب نامزدها در سفر به روستاها سر می دهند.
بحث منطقه آزاد تجاری استان اردبیل كه لایحه ارایه شده آن در دو مرحله در مجلس شورای اسلامی رد شده است ، یكی دیگر از مهمترین شعارهای تبلیغی نامزدهای انتخاباتی در استان است.
بیشتر نامزدها با انتقاد از نمایندگان مجلس در رد این لایحه تصویبی دولت، مهمترین وعده خود را پیگیری آن و تصویب در مجلس دهم ذكر می كنند.
معطوف شدن توجه عمومی به موضوع منطقه آزاد در ماه های گذشته این موضوع را به یكی از مهمترین ابزارهای تبلیغی نامزدهای انتخابات تبدیل كرده و كمتر نامزدی است كه به آن نپردازد.
پروژه راه آهن اردبیل - میانه نیز پس از دو دهه معطلی و توقف عملیات مورد توجه ویژه نامزدهای انتخابات است سوت قطار كه افكار عمومی در استان به شدت مشتاق شنیدن آن می باشد بدجوری به موضوع تبلیغی برای نامزدهای انتخابات در استان اردبیل تبدیل شده است.
نامزدی به صورت ریشه ای اجرای پروژه راه آهن اردبیل را به زیر سووال می برد و خواستار توقف آن و احداث از مسیر دیگر می باشد، نامزدهای دیگر نیزمسوولان را به خاطر طولانی شدن این پروژه مهم به باد انتقاد گرفته و از عملیاتی كردن و به نتیجه رساندن آن در صورت ورود به مجلس سخن می گویند.
بحث مدیر و مدیران نیز مثل همیشه از مسایل مورد توجه نامزدها است، مدیریت در استان از دیدگاه بسیاری از نامزدها متهم ردیف اول تمام مشكلات و مسایل می باشد.
تقریبا تمامی مدیران از دید نامزدهای انتخاباتی دارای ضعف های بزرگ بوده و بی جهت و بر اساس روابط بر این جایگاه نشسته اند و اولین كاری كه این نامزدها در ورود به مجلس آن را به مردم وعده می دهند تغییر آنها و آوردن افرادی توانمند بعنوان مدیر در استان می باشد.
در این میان معدود نامزدهایی هم هستند كه به دید مثبت به مجموعه مدیریتی استان نگریسته و از خدمات آنها تجلیل می كنند.
اما از همه این شعارهای منفی كه بگذریم ، تنها موضوعی كه به جز نامزدهای افراطی اغلب نامزدها از آن به نیكی یاد می كنند موضوع 'برجام ' و تجلیل از عملكرد تیم هسته ای ایران در مذاكرات با قدرتهای جهانی است.
استان اردبیل با 10 شهرستان، یك میلیون و 250 هزار نفر جمعیت دارد و بر اساس اعلام ستاد انتخابات كشور، جمعیت واجد شرایط برای رای دادن در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره خبرگان رهبری 998 هزار و 499 نفر است.
6016/1662
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۶
اردبیل - ایرنا- كارزار انتخاباتی بین نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی تنها در معرفی خود و برنامه ها خلاصه نمی شود ، بخش مهمی از این كارزار انتخاباتی در شعارهایی خلاصه می شود كه نامزدها با ارایه آن قصد به خدمت گرفتن شعور مخاطبان خود را دارند.