به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، محققان دانشگاه برمینگهام متوجه شدند كه بیماری لثه با افزایش التهاب سیستماتیك مرتبط با بیماری مزمن كلیه، خط مرگ و میر را در مبتلایان به این دو وضعیت مزمن افزایش می دهد.
بیماری لثه ششمین بیماری شایع در انسان است كه 11.2 درصد از جمعیت جهان را مبتلا كرده است. تحقیقات قبلی همچنین بهداشت ضعیف دهان را با ابتلا به بیماری قلبی، درد زانو، بیماری آلزایمر و انواع مختلفی از سرطان مرتبط دانسته بودند.
'ایان چاپل' استاد دانشگاه برمینگهام در یك بیانیه مطبوعاتی اعلام كرد: ذكر این نكته حائز اهمیت است كه بهداشت دهان تنها برای دندان ها نیست بلكه دهان دروازه بدن است و علاوه بر این كه یك ارگان جداگانه محسوب می شود، محلی برای ورود باكتری ها به جریان خون از طریق لثه است.
بسیاری از مبتلایان به بیماری لثه از بیماری خود مطلع نیستند و احتمالا تنها بعد از مسواك زدن دندان ها، متوجه خونریزی می شوند، در حالی كه آسیب لثه ها در آینده به خطری برای سایر نقاط بدن تبدیل می شود.
در این مطالعه كه در مجله Clinical Periodontology منتشر شد، محققان سوابق دندانی و پزشكی 13 هزار و 784 شركت كننده در سومین بررسی ملی بهداشت و تغذیه را تجزیه و تحلیل كردند و محور توجه خود را بر 861 فرد مبتلا به بیماری مزمن كلیه متمركز كردند.
پژوهشگران در یك پیگیری افزون بر 14 ساله متوجه شدند كه در مبتلایان به بیماری مزمن كلیه، میزان مرگ و میر در طول 10 سال، 32 درصد بود اما این میزان برای افرادی كه علاوه بر بیماری مزمن كلیه بیماری لثه نیز داشتند، به 41 درصد افزایش می یافت.
از سوی دیگر، این اثر در افرادی نیز كه علاوه بر دیابت به بیماری مزمن كلیه مبتلا بودند، مشاهده شد به طوری كه میزان مرگ و میر این افراد در عرض 10 سال، به 43 درصد افزایش یافت.
محققان با استناد به این ارتباط، اظهار داشتند كه تشخیص بیماری لثه به دندانپزشكان اجازه می دهد به تشخیص بیماری های مزمن و پیشگیری از مرگ زودهنگام ناشی از این وضعیت ها كمك كنند.
علمی**2038**2017
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۸
تهران-ایرنا- نتایج مطالعه جدید محققان انگلیسی نشان می دهد كه بیماری لثه خطر مرگ را در بیماران مبتلا به بیماری مزمن كلیه افزایش می دهد.