تهران - ايرنا -عضو تيم تخصصي مركز درمان ناباروري ابن سينا با اشاره به اينكه بارداري از شرايط مساعد براي اختلالات روحي و به خصوص افسردگي است، افزود: شيوع اختلالات روحي در بارداري 10 تا 15 درصد است.

به گزارش ايرنا از پژوهشگاه فنآوري هاي نوين علوم زيستي جهاد دانشگاهي - ابن سينا، دكتر بيتك طرازي بيشترين تأثير مضر اختلالات روحي به ويژه استرس ها را در سه ماهه اي اول بارداري دانست و اضافه كرد: استرس در چگونگي لانه گزيني، شرايط رحم و افزايش احتمال سقط نقش دارد.
وي با اشاره به اينكه 15 درصد از سقط ها علت روحي و رواني دارند افزود: بيماري­هايي مثل اختلالات تيروئيد و كم­خوني هم مي­توانند علائم افسردگي و استرس در بارداري ايجاد كنند كه بايد توسط متخصص تشخيص داده شود و درمان مناسب صورت گيرد.
طرازي به نقش تغذيه در كاهش علائم مشكلات روحي در بارداري تأكيد كرد و گفت: اين مادران به دليل داشتن استرس و افسردگي ممكن است از تغذيه مناسب خود غافل شوند كه اين موضوع باعث عدم وزن­گيري مناسب جنين مي­شود و شانس زايمان زودرس ، وزن كم زمان تولد و اختلالات رشد جنين را افزايش مي­دهد.
اين عضو تخصصي مركز درمان ناباروري ابن سينا با اشاره به اينكه افسردگي در طول بارداري با افسردگي بعد از زايمان مرتبط است،افزود:اگر افسردگي تا هفته ي 32 بارداري اوج بگيرد، باعث ايجاد افسردگي بعد از زايمان مي شود.
بيتك طرازي تصريح كرد: اگر فردي بيماري رواني ، افسردگي و اضطراب دارد، در ابتدا بايد با مراجعه به روانپزشك و انجام مشاوره، بيماري خود را كنترل كند و سپس اقدام به بارداري كند.
وي همچنين افزود: در صورت نياز به قطع دارو براي بارداري، بايد به خاطر داشت كه قطع داروهاي روانپزشكي به تدريج صورت گيرد.
طرازي به نقش حمايت خانواده و اطرافيان از زنان باردار اشاره كرد و گفت: انتظار بيش از حد از مادر و دادن اطلاعات غلط به او مي تواند استرس او را در زمان بارداري افزايش دهد.
وي افزود: برخي از تغييرات روحي زنان در زمان بارداري طبيعي است و نبايد نگران­كننده باشد،
انجام مشاوره هاي روانپزشكي از مواردي است كه بايد در مراكز درمان هاي ناباروري در كنار درمان ها مورد توجه قرار گيرد.
علمي **1354**1440