شيراز- ايرنا- مدير فروش شركت شركت CFT ايتاليا آمادگي اين شركت را براي ارتقاي فناوري صنايع توليد رب گوجه فرنگي در استان فارس با هدف افزايش ظرفيت توليد و صادرات محصول توليدي اين استان به بازارهاي جهاني از جمله روسيه، كشورهاي همجوار و آفريقا اعلام كرد.

به گزارش دريافتي دوشنبه ايرنا از روابط عمومي سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس، پائولو بانچيني در ديدار رئيس اين سازمان در شيراز افزود: استان فارس در زمينه توسعه واحدهاي صنعتي از ظرفيت قابل قبولي برخوردار است اما در زمينه سيستم اسپتيك (بسته بندي محصول در شرايط استريل) نيازمند ارتقاي فناوري است.
اين فعال اقتصادي ايتاليايي كه شركت متبوعش در زمينه توليدكنندگان ماشين آلات اسپتيك فعاليت دارد، گفت: استان فارس با ارتقاي فناوري بسته بندي رب گوجه فرنگي و افزايش ظرفيت توليد مي تواند با صادرات محصول به نيازهاي بازارهاي جهاني همچون روسيه، كشورهاي همجوار و كشورهاي آفريقايي پاسخ دهد.
بانچيني در ادامه از ميزباني استان فارس و هماهنگي هاي صورت گرفته براي بازديد هيات ايتاليايي از واحدهاي صنعتي توليد رب گوجه فرنگي در اين استان قدرداني كرد.
** توليد 85 درصد رب گوجه فرنگي كشور در استان فارس
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس نيز در اين ديدار گفت: رب گوجه فرنگي يكي از اقلام عمده توليدي در بخش صنايع تبديلي استان است و فارس 85 درصد توليد رب گوجه فرنگي كشور را برعهده دارد.
علي همتي افزود: صادرات رب گوجه فرنگي از جمهوري اسلامي ايران در سال 1393 از نظر ارزش 197 ميليون دلار و از نظر وزن 124 هزار تن بوده است.
وي اظهار كرد: بيشتر صادرات اين محصول از استان فارس از طريق شركت هاي صادركننده ساير استان ها از جمله استان هاي شمالي و جنوبي كشور صورت مي گيرد و اين استان با وجود تحريم ها، توانسته است در سال 1393 اين محصول توليدي را به ارزش حدود 28 ميليون دلار و با وزن حدود 19 هزار تن به خارج كشور صادر كند كه 14 درصد صادرات رب گوجه فرنگي از ايران به ديگر كشورها را شامل مي شود.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس گفت: با وجود فعاليت شمار زيادي از كارخانه هاي توليد رب گوجه فرنگي، از سرمايه گذاري مشترك كشورهاي خارجي به صورت مستقيم يا در قالب قرارداد فاينانس استقبال مي كنيم.
وي افزود : چنين همكاري مشتركي مي تواند به ارتقاي سطح فناوري و افزايش كيفيت و كميت توليد محصول و ايجاد شرايط توليد رقابتي و سازگار با بازارهاي هدف منجر شود.
فرآوري اسپتيك به پر كردن محصول استريل در ظروف از قبل استريل شده و سپس ايجاد پوشش غير قابل نفوذ براي اين ظرف براي نگهداري محصول در شرايط و فضاي استريل گفته مي شود.
2027/ 5054