به گزارش وزارت جهاد كشاورزی، «محمد شجاع الدینی» در نشست كارگروه دائمی سلامت محصولات كشاورزی افزود: این آیین نامه در دو سال گذشته با محور سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی آماده و جمع بندی آن از سوی دفتر محیط زیست و سلامت غذای وزارت جهاد كشاورزی انجام شده است.
وی وظیفه این شورا را سیاستگذاری، تصویب بودجه سنواتی و تخصیص آن به منظور حمایت از برنامه های تولید ارگانیك، هماهنگی درون بخشی و بین بخشی و كمك به فعالیت های علمی و فنی در زمینه محصولات ارگانیك عنوان كرد.
به گفته وی شورای راهبری كشاورزی ارگانیك به ریاست معاونت برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد كشاورزی تشكیل می شود كه دارای بخش هایی مانند كمیته فنی و كمیته استانی توسعه كشاورزی ارگانیك است.
** ارائه پیشنهاد تصویب نشان ملی استاندارد حد مجاز آلاینده های غذایی به شورای عالی استاندارد
شجاع الدینی در همین حال از درخواست و تفاهم این دفتر با سازمان استاندارد ملی در زمینه تصویب اعطای نشان ملی محصولات ارگانیك خبرداد و گفت: این نشان ملی توسط از سوی سازمان ملی استاندارد به محصولات گواهی شده ارگانیك داده می شود.
وی افزود: سازمان ملی استاندارد همچنین پیشنهاد تصویب نشان ملی استاندارد حد مجاز آلاینده های غذایی را در شورای عالی استاندارد ارائه داده كه ما در كارگروه این شورا در خواست بازبینی و بررسی بیشتر دستورالعملی را دادیم كه منتهی به اعطای این نشان می شود.
** 275 هزار كشاورز و واحد بهره بردار كد 16 رقمی رهگیری دارند
«محسن عصار» مسئول نظارت بر واحدهای تولید محصولات سالم و كلینیك های گیاهپزشكی سازمان حفظ نباتات، در این نشست گفت: این سازمان به منظور شناسایی كشاورزان و واحدهای بهره برداری تاكنون به 275 هزار نفر كد 16 رقمی رهگیری داده است.
وی تاكید كرد 600 هزار كشاورز با برخورداری از دو میلیون و 500 هزار هكتار زمین، زیر پوشش كلینیك های گیاهپزشكی قرار دارند كه پیش بینی می شود تا پایان سال آتی همه آنان كد رهگیری 16 رقمی بگیرند.
عصار راه اندازی سامانه مدیریت الكترونیكی كلینك های گیاهپزشكی با نام «سماك» را از دیگر اقدام های سازمان حفظ نباتات برای رهگیری تولید محصولات كشاورزی از پیش از كاشت تا زمان برداشت عنوان كرد.
وی افزود: با راه اندازی این سامانه، شناسایی واحدهای تولید، شناسایی و ثبت مشخصات واحدهای تولیدی اعم از مزرعه، باغ و گلخانه های زیر پوشش كلینیك های گیاهپزشكی كه كد رهگیری 16 رقمی دارند، انجام می گیرد.
عصار درباره ثبت سموم با نام تجاری نیز گفت: امسال همه سموم كشور با نام تجاری ثبت شدند كه از 312 سموم ثبت شده نزدیك به 70 درصد آن مربوط به سموم كم خطر و نزدیك به 23 درصد سموم با خطر متوسط است.
وی درباره كاهش مصرف سموم در اراضی كشاورزی گفت: با حذف یارانه سموم، قیمت این محصول پنج برابر افزایش یافت و مصرف كم شد.
وی میزان مصرف كنونی سم در زمین های كشاورزی كشور را 23 هزار تا 25 هزار تن عنوان كرد.
عصار ساماندهی فروشگاه های سموم كشاورزی را از دیگر اقدام های این سازمان عنوان كرد و افزود: 3540 فروشگاه مجاز در كشور داشتیم كه تاكنون دو هزار فروشگاه غیرمجاز را ساماندهی كرده ایم.
به گزارش ایرنا، طرح پنج ساله ارتقای سلامت محصولات كشاورزی از پارسال آغاز شده است.
پارسال نزدیك به 110 میلیون تن انواع محصولات كشاورزی در كشور تولید شده است.
اقتصام**9186**1961
تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۸
تهران- ایرنا- مدیركل دفتر محیط زیست و سلامت غذای وزارت جهاد كشاورزی گفت: آیین نامه حمایت از توسعه كشاورزی ارگانیك و ساماندهی تولید و عرضه این نوع محصول بزودی از سوی وزیر جهاد كشاورزی ابلاغ می شود.