به گزارش خبرگزاری فرانسه، اولاند دیروز (دوشنبه) طی دیدار از مركز پلی نزی فرانسه وعده داد موضوع پرداخت غرامت به قربانیان این آزمایش ها را بررسی كند.
اولاند در اظهاراتی كه به صراحت آسیب های ناشی از برنامه آزمایش هسته ای فرانسه را تایید می كرد، اظهار داشت: آزمایش های هسته ای انجام شده بین سالهای 1966 و 1996 در پلی نزی فرانسه بر محیط زیست و سلامت ساكنان این منطقه تاثیر داشته است.
فرانسه تا قبل از دهه 1990 میلادی كه «ژاك شیراك» رئیس جمهوری پیشین این كشور دستور توقف برنامه آزمایش های هسته ای را داد، 193 آزمایش در جزایر مرجانی «موروروآ/ Mururoa» و «فانگاتائوفا/ Fangataufa» انجام داد.
از میان شاكیان پرونده آزمایش های هسته ای فرانسه كه گفته می شود بی ارتباط با شیوع سرطان نبوده است، تاكنون تقریبا 20 نفر غرامت گرفته اند و اولاند وعده داده این مساله را مورد تجدید نظر قرار دهد.
حدود 150 هزار پرسنل نظامی و غیرنظامی در 210 آزمایش هسته ای فرانسه در اقیانوس آرام و صحرای بزرگ آفریقا بین سالهای 1960 تا 1996 میلادی شركت داشتند كه بسیاری از آنها بعدها با مشكلات جدی سلامت مواجه شدند.
فرانسه طی چند دهه، از بیم تضعیف برنامه هسته ای اش در دوران جنگ سرد از مسئولیت خود در این زمینه شانه خالی كرد.
اما این كشور در نهایت در سال 2010 قانونی را تصویب و مجوز پرداخت غرامت به كهنه سربازان نظامی و غیرنظامیانی را صادر كرد كه ابتلای آنها به سرطان ناشی از چنین آزمایش هایی بوده است.
پلی نزی فرانسه كه جمعیتی حدود 280 هزار نفر را در خود جای داده، یكی از سه منطقه تحت حاكمیت فرانسه در اقیانوس آرام است.
اروپام**9158**1485**1517
تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۸
تهران- ایرنا- «فرانسوا اولاند» رئیس جمهوری فرانسه تایید كرد كه سه دهه آزمایش های هسته ای این كشور در مجمع الجزایر « پُلی نِزی» فرانسه بر سلامت و محیط زیست منطقه اقیانوسیه تاثیر داشته است.