تهران - ايرنا - برخي كشورهاي عربي عضو شوراي همكاري خليج فارس و رژيم صهيونيستي از پيروزي هاي ارتش سوريه و كناره گيري آمريكا از تحولات خاورميانه به شدت احساس سرخوردگي و ناكامي مي كنند.

پايگاه اينترنتي روزنامه رأي اليوم در سرمقاله امروز خود ضمن اعلام اين مطلب افزود: اين كشورها همواره با يكديگر در تماس هستند اما اين تماس ها تا كنون هيچ نتيجه به دنبال نداشته است.
شكست هاي پي در پي گروهك تروريستي داعش توسط ارتش سوريه با كمك روسيه در رژيم هاي حامي تروريست ها در منطقه خاورميانه نگراني ايجاد كرده است.
موشه يعلون وزير اطلاعات رژيم صهيونيستي به نقش برجسته ايران در منطقه اعتراف و تاكيد كرد اين رژيم سياست بين المللي را كه با ايران به عنوان يك بازيگر قابل قبول برخورد مي كند، نمي پذيرد.
يعلون همچنين به ناتواني اسراييل در تغيير دادن فرآيند تحولات منطقه به سود خويش اذعان كرد.
يعلون گفت: نسبت به شيوه اي كه طرفهاي بين الملل در برخورد با وضعيت منطقه به ويژه سوريه در پيش گرفته اند، احساس شكست و نااميدي مي كند.
وي افزود با بيان اينكه از كنفراس امنيت بين الملل كه در مونيخ برگزار شد، چنين برداشتي كرده است ، افزود: اسراييل سعي دارد تا چالش ها را شناسايي كرده و با آنها مقابله و مبارزه كند.
در همين راستا يعلون فاش كرد: اسراييل به همراه كشورهاي عرب حوزه خليج فارس از سياست آمريكا احساس نااميدي و سرخوردگي مي كنند.
در همين رابطه روزنامه صهيونيستي يديعوت آحارانوت بطور ضمني بر هم داستان بودن گروهك هاي تروريستي داعش و النصره با رژيم اشغالگر قدس اشاره و تاكيد كرد: محور شكل گرفته در منطقه به رهبري ايران و نه گروه هاي داعش و جبهه النصره تهديد راهبردي و عملي اساس فراروي اسراييل بشمار مي رود.
يديعوت آحارانوت همچنين به طور ضمني به دست داشتن در ناآرامي هاي موجود در سوريه اعتراف كرد: ثبات دولت سوريه براي منافع اسراييل از ادامه آشوب و ناامني در اين كشور براي اسراييل خطرناك تر است. اسراييل از كشورهاي غربي مي خواهد تا تسليحات بيشتري در اختيار گروه هاي مسلح در سوريه قرار دهند تا مانع از پيروزي قطعي و سرنوشت ساز ارتش سوريه شوند زيرا اين موضوع باعث افزايش سهميه ايران در منطقه بطور عملي خواهد شد.
آحارانوت افزود: هر چند اسراييل بطور آشكار از عربستان ستايش به عمل نمي آورد اما در اتاق هاي در بسته تل اويو نسبت به دو اقدام اخير رياض ابراز رضايت و قدرداني كرده است.
اولين اقدام لغو كمك مالي سه ميليارد دلاري عربستان به ارتش لبنان به دليل ارتباط موجود ميان اين ارتش و حزب الله و دومين اقدام اعلام آمادگي عربستان براي دخالت زميني در سوريه و ارسال موشك هاي زمين به هوا براي داعش است.
عربستان از آنجايي كه جرات رويارويي مستقيم با روسيه را ندارد، با اين اقدام مي خواهد بر برتري هوايي روسيه در سوريه تاثير بگذارد.
خاورم** 1487 **1579