رشت - ايرنا - شمارش معكوس پايان زمان تبليغات انتخاباتي نامزدهاي دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي و پنجمين دوره مجلس خبرگان رهبري، آغاز شده و داوطلبان و هوادارانشان، كمتر از 20 ساعت، زمان براي تبليغات در اختيار دارند.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ايرنا، با نزديك شدن به ساعات پاياني زمان تبليغات، شور و تكاپوي نامزدها و هوادارانشان براي جلب بيشتر آراي مردم با بهره گيري از شيوه هاي مختلف بيشتر مي شود. از چسباندن عكس و پوسترهاي نامزدهاي تبليغاتي در خارج از مكان هاي تعيين شده و غيرمجاز گرفته تا سخنراني هايي با وعده و وعيدهاي زيبا و البته ، تخريب رقبا و اتهام زني.
امروزه فناوري و فضاي مجازي هم به كمك نامزدها و هوادارانشان شتافته و زمينه معرفي داوطلبان را فراهم آورده است اما همان گونه كه قانون شكني در همه عرصه ها معمول و مرسوم است، اين فضا هم مستثني نيست و گاه كارزار جدال ها و درگيري هاي لفظي و انتشار كليپ ها و عكس هايي توهين آميز همراه با تمسخر و يا حتي به ظاهر طنز، بيشتر از فضاي عيني بيروني مي شود.
بعضي هواداران نامزدها نيز با وجود آماده سازي مكان هايي براي تبليغات نامزدها، به آن بسنده نكرده و حتي درختان را آماج عكس ها و پوسترهاي تبليغاتي قرار مي دهند. چسباندن عكس و پوسترهاي تبليغاتي و انداختن بروشور ها، تراكت و عكس ها در منازل حتي به دور از چشم قانون انجام مي شود.
ديوارهاي منازل، تيرهاي چراغ برق ، پايه ها تابلوهاي درون شهري از ديگر فضاهايي است كه قانون شكنان براي تبليغاتشان استفاده مي كنند، اگرچه برخي از اين نامزدها خود روزگاري مجري قانون بودند اما امروز هوادارانشان قانون را زيرپا مي گذارند و تاكنون فقط بيش از 700 مورد از اين تخلفات در شهرستان رشت امحا و جمع آوري شده است.
گاه نصب بنرهاي تبليغاتي كه تصوير داوطلبان را در انواع مختلف ژست ها و شعار تبليغاتي آنها به نمايش مي گذارد هم، از حد و اندازه قانوني خارج شده و براي تردد مردم در پياده روها ايجاد مزاحمت مي كند.
سوداي نماينده شدن براي برخي آنچنان ذي قيمت است كه گاهي وعده هايي اغواكننده همچون يكسال اينترنت رايگان به حاميان و گاه خارج از وظايف قانوني مثل آسفالت خيابان ها ، جاده ها و آوردن فرودگاه و آبرساني و ساختن مدرسه و ... مي دهند.
اين روزها بازار شايعه و تكذيب هم در گيلان داغ است، از تكذيب اصلاح طلب شدن يكي از نامزدها و صدور بيانيه براي اعلام پايبندي به آرمان هاي اصولگرايي و قرار دادن نام او در ليست اصلاح طلبان بدون اجازه اش گرفته تا شايعه تصميم فلان نامزد براي آوردن اتوبوسي از ديگر شهرستان ها براي راي دادن به او.
استفاده از صاحبان رسانه و اهل قلم براي جلب حمايت نامزدها و برپايي نشست هاي خبري، از ديگر روش هاي مرسوم تبليغات انتخاباتي است كه اين روزها، كارت هديه اي نيز، چاشني اين نشست ها شده است.
با اين همه، تبليغات و فعاليت ها چه قانوني و چه غيرقانوني، شمارش معكوس آغاز شده و ساعات پاياني را طي مي كند و در عين حال، مجريان و عوامل برگزاري انتخابات نيز در تلاش هستند حافظ آراي مردم باشند و از هيچ تخلفي، چشم پوشي نكنند.
استان گيلان با افزون بر 14 هزار كيلومتر مربع و جمعيتي بالغ بر دو ميليون و 480 هزار نفر و 16 شهرستان، داراي 11 حوزه انتخابيه ، 13 نماينده در مجلس شوراي اسلامي و چهار نماينده در مجلس خبرگان رهبري است.
در استان گيلان، يك ميليون و 861 هزار و 370 نفر واجد شرايط شركت در پنجمين دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبري و دهمين دوره انتخابات محلس شوراي اسلامي هستند كه از اين تعداد، 78 هزار نفر رأي اولي اند.
انتخابات دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي همزمان با انتخابات پنجمين دوره مجلس خبرگان رهبري هفتم اسفندماه جاري برگزار مي شود.
تبليغات نامزدهاي پنجمين دوره مجلس خبرگان رهبري از بيست و دوم بهمن ماه گذشته آغاز و تبليغات نامزدهاي دهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي، از بيست و نهم بهمن ماه گذشته شروع شده و پايان زمان تبليغات نامزدها در هر دو مجلس خبرگان رهبري و مجلس شوراي اسلامي، ساعت هشت صبح پنجشنبه ششم اسفندماه است.ك/4
7296/2007