به گزارش گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي كامپيوتر ورلد، طراحي تراشه جديد كه مبتني بر معماري آرم (ARM) به نام Cortex-A32 معروف است، دستگاه هاي هوشمند مبتني بر اندرويد را تواناتر و عمر باطري آنها را بيشتر كند.
ARM مخفف Advanced RISC Machine نوعي معماري پردازنده هاي كامپيوتري است كه منطبق بر طراحي RISC CPU و متعلق به كمپاني بريتانيايي ARM Holding است. اين معماري دستورالعمل هاي 32 بيتي را پردازش مي كند و از دهه 1980 تا به امروز در حال توسعه است.
بيشتر ساعت هاي هوشمند پوشيدني اندرويد با پردازنده ARM كار مي كنند و اين پردازنده ها در تلفن هاي هوشمند و تبلت نيز به كار مي رود. تراشه هاي مبتني بر معماري ARM تحت ليسانس هستند و توسط شركت هايي مثل سامسونگ و كوآلكوم ساخته مي شوند.
اين تراشه 13 درصد كوچكتر از تراشه فعلي Cortex-A35 است و 10 درصد قدرت پردازش بيشتر دارد. دستگاه هاي هوشمند پوشيدني با تراشه جديد همان عملكرد قبلي را ارائه مي دهند، اما باطري كمتري را مصرف مي كنند.
وسايل هوشمند مبتني بر اين تراشه احتمالا در اواخر امسال و يا اوايل سال ميلادي بعد عرضه مي شوند.
كاربرد ديگر اين تراشه در اينترنت اشياء است كه مي توان از آن در لوازم خانگي هوشمند، تجهيزات ورزشي، دوربين هاي مدار بسته، و دستگاه هاي ديگر استفاده كرد. اين تراشه از سيستم عامل اينترنت اشياء شامل ويندوز اينترنت اشيا اصلي مايكروسافت و بريلو گوگل پشتيباني مي كند.
براساس اين گزارش، روبات هاي كوچك و هواپيماهاي بدون سرنشين را هم مي توان به اين تراشه مجهز كرد كه قابليت هايي از جمله در امنيت و پردازش تصويري دارد.
كاربرد ديگر اين تراشه در بردهاي همه منظوره همانند برد Rasberry Pi2 است. از آنجا كه دستگاه هاي پوشيدني و اينترنت اشياء نيازي به نرم افزار 64 بيتي ندارند، اين تراشه با نرم افزارهاي 32 بيتي كاملا سازگار است.
علمي **1311**2017
تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۹
تهران- ايرنا- محققان يك تراشه جديد مدل Cortex-A32 را براساس معماري ARM طراحي كرده اند كه عمر باطري را در گجت هاي پوشيدني اندرويدي افزايش خواهد داد و در دستگاه هاي اينترنت اشياء و ساعت ها و تلفن هاي هوشمند كاربرد خواهد داشت.