به گزارش خبرنگارعلمي ايرنا ، دكتر كمال سيد فروتن امروز چهارشنبه در پنجمين كنگره كشوري سوختگي افزود: روانشناسي و روانكاوي بيماراني كه دچار سوختگي شده اند از اهميت بسياري برخوردار است چرا كه اين افراد در مراحل زندگي خود همواره نيازمند حمايت هاي روحي و رواني هستند.
وي با بيان اينكه جاي خالي روانشناس و روانكاو در روند درمان بيماران سوخته بسيار احساس مي شود اضافه كرد : با همكاري و كمك روانپزشك و روانكاوي بيش از 50 درصد بيماران سوخته را مي توان وارد اجتماع كرد.بسياري از بيماراني كه دچار سوختگي مي شوند پس از مدت ها دچار افسردگي شده و دست به خود كشي مي زنند.
فروتن اظهار كرد:در اين كنگره دو مقاله به ضايعات رواني بيماران سوخته پرداخته است و مشكلات اين افراد را از ابعاد روحي ، رواني و اجتماعي مورد ارزيابي قرار داده است .
به گفته وي بعد رواني پس از سوختگي بسيار مهم است و در 60 تا 80 درصد موارد افرادي كه دچار سوختگي مي شوند از مرگ نجات پيدا مي كنند و وارد اجتماع مي شوند .
رئيس پنجمين كنگره كشوري سوختگي با اشاره به هزينه هاي درمان سوختگي گفت: سوختگي بيشترين هزينه درمان را دارد و در بسياري از موارد فرد ناچار است تا آخر عمر تحت درمان و يا احتياج به جراحي پلاستيك دارد كه براي بيمار هزينه زيادي را به دنبال خواهد داشت.
فروتن با بيان اينكه براي درمان بيماران سوخته 11 تيم تخصصي نياز است، گفت: در اين كنگره سعي شده است از تجارب و اطلاعات علمي پزشكان و متخصصان گروه هاي سوختگي براي ارتقا كيفيت زندگي بيماران بهره جست.
*** هزينه هاي ميليوني درمان سوختگي
دكتر مصطفي ده مرده ئي دبير اجرايي پنجمين كنگره كشوري سوختگي نيز در ادامه اين همايش گفت: سوختگي درد فراموش شده اي است كه اگر به آن توجه نكنيم بيماران زيادي را با داشتن درد و رنج فراموش كرده ايم.
وي اضافه كرد : بيماري كه 20 روز در بيمارستان بستري مي شود 20 ميليون تومان هزينه دارداما در بيمارستان شهيد مطهري هيچ هزينه از خانواده بيمار دريافت نمي شود.
رئيس بيمارستان سوختگي شهيد مطهري افزود: مهمترين اولويت در درمان بيماران سوخته استاندارد سازي فضاي درمان سوختگي و همچنين تخت هاي سوختگي در بيمارستان ها و مراكز درماني است.
ده مرده ئي ادامه داد: هزينه استاندار سازي تخت هاي سوختگي بسيار زياد است و براي تجهيز و استاندارد سازي هر تحت سوختگي 2 ميليارد تومان بايد هزينه كرد.
وي اظهار كرد : در حال حاضر 800 تخت سوختگي بستري در كشور به بيماران خدمات ارايه مي دهد كه اين ميزان بايد به دو برابر يعني 1600 تخت افزايش يابد.
دبير اجرايي پنجمين كنگره كشوري سوختگي با اشاره به نقش رسانه ها در افزايش آگاهي و اطلاع رساني در مقوله پيشگيري از سوختگي گفت:مسئله عيني نزديك شدن به چهارشنبه سوري است اگر رسانه ها حوادث ناخوشايند را در رسانه ها انعكاس دهند و از عواقب سوختگي ناشي از ترقه بازي به طور كامل بيان كنند در كاهش سوختگي در كشور سهيم خواهند شد.
وي بيان كرد:سال گذشته حوادث ناشي از سوختگي روز چهارشنبه سوري كمتر اتفاق افتاد و اين به دليل اطلاع رساني و آموزش بهتري بود كه از سوي رسانه به آن پرداخته شده بود.
ده مرده ئي اظهار كرد:ايجاد كلنيك هاي جامع سوختگي در كشور، ايجاد تخت هاي استاندارد سوختگي ، راه اندازي بخش هاي سوختگي در بيمارستان ها از برنامه ها و اقداماتي است كه قرار است در سال 95 از سوي وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي اجرايي شود.
وي افزود :در اين كنگره سعي كرده ايم تازه ترين مطالب علمي را در درمان سوختگي ارايه كنيم و توان علمي پزشكان و متخصصان رادر اين زمينه انعكاس دهيم .
پنجمين كنگره كشوري سوختگي در روزهاي پنجم و ششم اسفند ماه در سالم همايش هاي رازي در حال برگزاري است .
علمي **1354**1440
تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۶
تهران - ايرنا - رئيس پنجمين كنگره كشوري سوختگي با بيان اينكه بيماران سوخته نيازمند حمايت روحي و رواني هستند گفت :هر 20 بيمار سوخته به يك مدد كار اجتماعي نيازدارد تا از نظر روحي و رواني مورد حمايت و كنترل قرار گيرد.