تهران- ايرنا- دبيرستاد توسعه فناوري و صنايع دانش بنيان دريايي معاونت علمي وفناوري رياست جمهوري گفت: يكي از برنامه هاي اصلي ستاد درسال 95 برنامه ريزي روي طرح هاي كلان ملي در حوزه دريا و دريانوردي است.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از روابط عمومي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، محمدسعيد سيف گفت: برنامه ريزي روي طرح هاي كلان ملي در حوزه دريا و دريانوردي با توجه به بودجه ستاد در معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري بررسي خواهد شد.
وي با توجه به نقش بي بديل توسعه علم و فناوري در تحقق اهداف اقتصادي، اجتماعي، سياسي و فرهنگي كشور، بر لزوم افزايش فعاليت هاي علمي و فناورانه كشور و به دنبال آن بر افزايش تخصيص منابع مالي در حوزه دريا تأكيد كرد.
سيف گفت: حوزه دريا حوزه بسيار گسترده اي است و با توجه به هزينه هاي بالايي كه دارد، ستاد مكاتباتي در خصوص شناسايي طرح هاي كلان دريايي كه متولي خاصي ندارند، صورت داده است و معتقديم اين طرح هاي كلان ملي مي توانند پيشران توسعه اقتصادي كشور باشند.
سيف با اشاره به طرح هاي كلان ملي كه با حمايت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و با همكاري مركز طرح هاي كلان ملي بررسي مي شود، بيان كرد: ستاد توسعه فناوري و صنايع دانش بنيان دريايي در طرح هاي كلان ملي اقيانوس پيماي خليج فارس، زيردريايي توريستي، سامان سيستم رانش هيبريدي و قايق پرنده با قابليت شناور و پرواز و همچنين پرورش ماهي در قفس، ورود پيدا كرده است تا با حمايت از اين طرح ها راه را براي توسعه كشور هموار كند.
وي اظهاركرد: طراحي، برنامه ريزي و ساماندهي طرح‌هاي كلان ملي به عنوان يكي از محورهاي اساسي فعاليت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري است كه در بخش هاي مختلف، زمينه ساز تحرك درازمدت و پيشرفت و توسعه پايدار علم و فناوري در كشور خواهد بود كه با هدف رفع نيازهاي داخل كشور و حضور در رقابت‌هاي جهاني و ايجاد هم‌افزايي علم و ثروت از طريق كسب مهارت‌هاي انساني، سازماندهي و تقسيم كار ملي و طراحي و تدوين از طريق اجراي طرح هاي ملي و هم افزايي سرمايه‌هاي انساني، مالي و ساير امكانات كشور در عرصه‌هاي مختلف انجام مي‌شود.
دبير ستاد توسعه فناوري و صنايع دانش بنيان دريايي معاونت علمي گفت: اجراي طرح‌هاي كلان ملي اين امكان را به كشور، سازمان‌هاي درگير در امور علم ، فناوري و نوآوري بخش‌هاي اقتصادي مي‌دهد كه در راستاي نقشه جامع علمي كشور و همچنين سند چشم انداز 1404 با تعريف و تبيين موضوعات كليدي و راهبردي به كسب مهارت‌هاي انساني، توليد علم، اشاعه و گسترش دانش و چگونگي تجاري سازي و تحقق فرايند نوآوري در بخش هاي ساخت، توليد وخدمات به عنوان همگرايي بين بخش علمي و صنعتي و بهره گيري از دانش ملي براي تبديل آن به ثروت را فراهم آورد.
سيف با اشاره به ايجاد همگرايي و تزريق منابع مالي از سوي طرح هاي كلان ملي افزود: براساس نظرسازمان همكاري و توسعه اقتصادي، طرح علمي كلان، طرحي است كه از نظر اهميت، حيطه كار و پيچيدگي در حدي است كه يك تلاش مشاركتي و هماهنگ بين عناصر و بازيگران مختلف را نياز دارد و همچنين نيازمند منابع مالي، تجهيزات، تسهيلات، نيروي انساني و پشتيباني ويژه‌اي جهت انجام خواهد بود.
وي اظهاركرد:‌ انتخاب طرح‌هاي كلان پژوهش وفناوري وايجاد همگرايي بين فعاليت‌هاي علمي و فناورانه كشور با تزريق منابع مالي به صورت هدفمند، يكي از رهيافت‌هايي است كه توسط بسياري از كشورها مورد بهره‌برداري قرار گرفته است.

*** طرح هاي كلان ملي پيشران توسعه اقتصادي كشور
به گفته دبير ستاد توسعه فناوري و صنايع دانش بنيان دريايي معاونت علمي، حوزه دريا حوزه بسيار گسترده اي است و با هزينه هاي بالايي كه دارد ستاد مكاتباتي در خصوص شناسايي طرح هاي كلان دريايي كه متولي خاصي ندارند صورت داده است و معتقديم اين طرح هاي كلان ملي ميتوانند پيشران توسعه اقتصادي كشور باشند.
وي با اشاره به طرح كلان زير دريايي توريستي گفت: با توجه به اينكه زير دريايي هاي توريستي، از طرح هاي كلان ملي كمك شاياني به حوزه گردشگري دريايي دارد معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري به همراه ستاد توسعه فناوري و صنايع دانش بنيان دريايي به حمايت از آن پرداخته اند.
سيف گفت: اجراي طرح هاي كلان از يك سو با مشاركت دادن محققان و پژوهشگران و از سوي ديگر بهره‌‌گيري از توانمندي‌هاي دستگاه‌هاي اجرايي و ايجاد شركت‌هاي دانش بنيان مي‌توانند در كاهش شكاف علمي و فناوري كشور نقش حياتي ايفاء كند.
علمي (1)**9340**2017