دزفول - ايرنا - مدير كل دفتر سلامت جمعيت،خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت:مرگ مادران باردار در كشور از 240 مورد در پيش از انقلاب به يك مورد در شبانه روز كاهش يافته است.

به گزارش ايرنا محمد اسماعيل مطلق عصر چهارشنبه در همايش ازدواج آگاهانه كه به همت معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي دزفول در سالن شيخ انصاري دانشگاه آزاد اسلامي اين شهر برگزار شد افزود:پيش از انقلاب مرگ مادران باردار با وجود جمعيت 30 ميليوني كشور 240 مورد در شبانه روز بوده كه اكنون با فعاليت هاي انجام شده از سوي اين وزارتخانه به يك مورد در شبانه روز كاهش يافته است.
وي تعداد مرگ و مير نوزادان در هر يكهزار تولد پيش از انقلاب را 245 مورد بيان كرد و گفت:
اكنون اين آمار به 5/9 مورد در هزار تولد رسيده است كه طبق برنامه ششم توسعه بايد تا سال 2030 اين تعداد به صفر برسد.
مطلق اظهار كرد:در سال بيش از يك ميليون و 700 مورد بارداري در كشور اتفاق مي افتد كه از اين تعداد يك ميليون و 530 هزار مورد به فرزندآوري منجر شده و مابقي سقط مي شوند كه پيشگيري از سقط جنين نيز در برنامه ها و اهداف وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشكي قرار گرفته است.
مدير كل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از ناباروري بعنوان يك ناهنجاري و بيماري پنهان ياد كرد و گفت:سه ميليون زوج نابارور در كشور وجود دارد كه برنامه هايي براي فرزندآوري آنها در دست اقدام است .
وي ناآگاهي از زندگي زناشويي را عمده ترين مشكل زوج هاي جوان در كشور بيان كرد و افزود:براي حل اين مشكل و با توجه به اينكه بيشتر طلاق ها در سالهاي اول زندگي رخ مي دهد 17 دانشگاه كشور اعلام آمادگي كرده اند تا آموزش هاي لازم را به زوج هاي جوان ارايه كنند.
مطلق به سياست هاي ابلاغي مقام معظم رهبري كه ارديبهشت ماه در خصوص جمعيت كشور بيان شد اشاره كرد و گفت:ارتقاي پويايي ،بالندگي و جواني جمعيت با افزايش نرخ باروري ،رفع موانع ازدواج ،تسهيل و ترويج تشكيل خانواده،افزايش فرزندآوري ،كاهش سن ازدواج ،حمايت از زوجهاي جوان و توانمندسازي آنها در تامين هزينه هاي زندگي و تربيت نسل كارآمد از جمله سياست هاي ابلاغي مقام معظم رهبري مي باشند كه در دستور كار اين وزارتخانه قرار گرفته اند.
وي ارائه تسهيلات مناسب به مادران به وِيژه مادران باردار و شيرده و پوشش بيمه اي هزينه زايمان ،درمان ناباروري مردان وزنان ،تحكيم بنيان خانواده و پايداري خانواده،اصلاح و تكميل آموزش مهارت هاي فرزند پروري ،تاكيد بر آموزش مهارت هاي زندگي و ارتباطي و ارائه خدمات مشاوره اي بر مبناي فرهنگ اسلامي و ديني ،ارتقاي اميد به زندگي،تامين سلامت و تغذيه سالم جهت پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي را از ديگر سياست هاي مقام معظم رهبري جهت افزايش جمعيت عنوان كرد.
مطلق نرخ فرزند آوري در كشور را 1.8 درصد اعلام كرد و گفت:براي رسيدن به ميزان استاندارد آن كه 2.1 درصد مي باشد فعاليت ها و برنامه هاي فراواني نياز است.
مدير كل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي به نقش ويژه ازدواج در سلامت افراد نيز اشاره كرد و گفت:افرادي كه ازدواج مناسبي دارند از طول عمر بيشتر و سلامت رواني بهتري نسبت به افراد مجرد برخوردارند و از زندگي شادتر وضعيت جسمي و ارتباطات اجتماعي بهتري نيز برخوردار مي باشند.
وي افزود:رشد اخلاقي و معنوي،رشد اجتماعي،رفع نيازهاي فطري،معنوي و دروني ، مسووليت پذيري و احساس امنيت را از فوايد ازدواج مناسب توصيف كرد و گفت:افرادي كه از ازدواج خود ناراضي هستند از نظر سلامت ضعيف تر از مجردها هستند لذا بايد به مقوله ازدواج با اهميت بيشتري توجه كرد.
اين مقام وزارت بهداشت با اشاره به اينكه سن ازدواج در 10 سال اخير بين چهار تا شش سال افزايش يافته است گفت:در شهرستان دزفول در سال 92 هشت هزار و 623 مورد ازدواج و يكهزار و27مورد طلاق اتفاق افتاده در حالي كه در سال 93 تعداد ازدواجهاي ثبت شده در اين شهرستان هشت هزار و 96مورد و تعداد طلاق ها 898 مورد بوده است كه بيانگر كاهش قابل ملاحظه طلاق در اين شهرستان مي باشد.
وي افزود:پيش از اين از هر 10 ازدواج يكي به طلاق منجر مي شد در حالي كه اكنون از هر چهار ازدواج يكي به طلاق منجر مي شود ضمن اينكه در شمال تهران از هر 2.5 ازدواج يك مورد به طلاق منجر مي شود.
وي به آمار طلاق در شهرستان دزفول نيز اشاره كرد و افزود:در شهرستان دزفول در سال 92 از هر 5.5 ازدواج يك مورد طلاق و در سال 93 از هر 6.8 مورد ازدواج يك مورد به طلاق منجر شده است.
مطلق به آمار كشوري نيز اشاره كرد و گفت:در سال 93 با كاهش 6.5 درصدي ازدواج نسبت به سال 92 مواجه بوديم در حالي كه طلاق 5.3 افزايش يافت .
وي تعداد طلاق هاي ثبت شده در كشور در سال گذشته را 163هزار و 572مورد عنوان كرد.
رييس دانشگاه علوم پزشكي دزفول نيز گفت:در ابتداي ازدواج اختلافاتي ميان زوج هاي جوان پيش مي آيد كه در اين خصوص استثنا هم وجود ندارد ولي بايد در چارچوب عقلاني و با حفظ حقوق يكديگر و گفتمان اين اختلافات را حل كرد.
يوسف پريدار افزود:به همت دانشگاه علوم پزشكي دزفول تاكنون فعاليت هايي براي ترويج ازدواج در شهرهاي دزفول ،شوش وگتوند برگزار شده كه اميدواريم برگزاري اين برنامه ها نتايج مثبتي در پي داشته باشد.
حجت الاسلام مهدي هادي ز اساتيد حوزه و دانشگاه نيز در اين سمينار گام نخست ازدواج را خودشناسي دانست و گفت:بايد جوانان پيش از ازدواج مهارت هاي خودشناسي را كسب كنند و در مقابله به حوادث غيرمطرقبه ثبات هيجاني داشته باشند.
وي افزود:افرادي كه دچار اختلال شخصيت،مشكل هويت و باورهاي غلط در مورد ازدواج هستند آمادگي ازدواج را ندارند و در صورت ازدواج با مشكل مواجه خواهند شد.
اين استاد روانشناسي كه سخنانش مورد استقبال دانشجويان جوان شركت كننده در همايش قرار گرفته بود گفت:متاسفانه ازدواج در كشورمان به سمتي پيش مي رود كه يا زوج ها همسن هستند و يا زن از مرد بزرگتر است كه اين موضوع در زندگي زوجين مشكل ساز خواهد شد.
7278/6068