تهران - ایرنا - یك عضو هیات علمی مركز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: حمایت اجتماعی از بیماران مبتلا به سرطان به كاهش استرس و در نتیجه افزایش سلامت آنان كمك می كند.

«فرح لطفی كاشانی» روز پنجشنبه در حاشیه یازدهمین كنگره بین المللی سرطان پستان، در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: حمایت اجتماعی از بیماران مبتلا به سرطان می تواند از طریق همسر، اعضای خانواده، دوست، همكار، پزشك، روان شناس و یا سایر اعضای تیم درمان ارائه شود.
وی با اشاره به اینكه نتایج تحقیقات متعدد نشان می دهد افرادی كه از حمایت اجتماعی برخوردار هستند در برابر وقایع استرس زا مانند تشخیص سرطان از افسردگی كمتری برخوردار هستند.
این عضو هیات علمی دانشگاه گفت: یافته های پژوهشی همچنین نشان می دهد كه حمایت اجتماعی بر میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های خاص مانند سرطان و بیماری قلبی موثر است.
«لطفی كاشانی» تاكید كرد: حمایت اجتماعی موجب می شود فرد احساس كند كه دیگران دوستش دارند و به او اهمیت می دهند و فرد احساس اطمینان و با ارزش بودن می كند و قدرت جسمانی و روانی مقابله با سرطان افزایش می یابد.
وی افزود: احساس ارزشمند بودن، پیامدهای منفی استرس را كاهش می دهد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
این استاد دانشگاه افزود: لازم است از افراد مبتلا به سرطان بخواهیم كه اجازه دهند دیگران از نیازهایشان با خبر شوند و كمك دیگران را پذیرا باشند و پیوندهای اجتماعی شان را حفظ كنند و این اطلاع رسانی برای مراقبین و اطرافیان بیمار نیز حائز اهمیت است.
یازدهمین كنگره بین المللی سرطان پستان روز چهارشنبه در تالار امام علی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی شروع به كار كرد و تا روز جمعه ادامه دارد.
در این كنگره محورهای متعددی از جمله اپیدمیولوژی، اتیولوژی، ریزفاكتورها، پیشگیری و غربالگری، بیولوژی مولكولی و ژنتیك، تازه های تشخیص، مرحله بندی، تازه های درمانی، توانبخشی، مسایل روانی و اقتصادی، اجتماعی، سلامت معنوی، تغذیه و داروسازی مورد بحث قرار می گیرد.
علمی**2038**1545