تهران - ایرنا - نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه از مقامات اتحادیه اروپا خواستند عربستان سعودی را به سبب جنایتهایش در كشور جنگ زده یمن تحریم تسلیحاتی كند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروكسل، نمایندگان این پارلمان امروز با 359رای موافق در برابر 212 رای مخالف و 31 رای ممتنع طرحی را تصویب كردند كه از مقامات سیاسی این اتحادیه می خواهد فروش تسلیحات نظامی به عربستان سعودی را متوقف كنند.
آنها از خانم 'فدریكا موگرینی' مسوول سیاست خارجی این اتحادیه نیز خواستند تا طرحی را برای تحریم تسلیحاتی عربستان سعودی به سبب جنایت آن كشور در یمن كه به كشتار هزاران شهروند بی گناه آن كشور منجر شده است، تهیه و اجرا كند.
این مصوبه معاملات تسلیحاتی گسترده كشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله انگلیس، اسپانیا، فرانسه و آلمان با كشورهای مختلف منطقه (خاورمیانه) را به شدت مورد انتقاد قرار داده و تعلیق فوری انتقال تسلیحات و حمایت نظامی به عربستان سعودی و شركایش در ائتلاف كشورهای عربی را خواستار شد.
به گزارش ایرنا، براساس طرحی كه پیش از این تنظیم و امروز تصویب شد، عربستان سعودی بزرگترین خریدار تسلیحات انگلیس است و انگلیس بزرگ ترین تأمین كننده تسلیحات برای كشورهای شورای همكاری خلیج فارس بشمار می آید.
هدف نمایندگان پارلمان اروپا از اعمال ممنوعیت صادرات سلاح به ریاض، ناشی از ارتكاب جرائم جنگی از سوی سعودی ها در یمن است زیرا آنها بر این باورند كه تصویب چنین طرحی می تواند قدم مهمی در پایان دادن به خونریزی ها در یمن شمرده شود.
'بان كی مون' دبیركل سازمان ملل هفته گذشته در اظهاراتی غیرمنتظره، كشورهای عضو شورای امنیت از جمله انگلیس را مخاطب قرار داده و از آنها خواست صادرات سلاح را به عربستان سعودی متوقف كنند.
اما انگلیس اتهامات مربوط به نقش داشتن در انتخاب اهداف حملات هوایی در یمن را رد كرده، اما پذیرفته است كه شماری از خلبان های دخیل در حملات هوایی عربستان به یمن را آموزش داده است.
حتی دو هفته قبل نیز كمیته فراحزبی توسعه بین المللی پارلمان انگلیس كه از نمایندگان تمام احزاب مهم تشكیل شده، با انتشار گزارشی خواستار توقف فوری ارسال سلاح به عربستان و آغاز تحقیقات مستقل بین المللی در مورد حملات عربستان به یمن شده بود.
روزنامه گاردین هفته گذشته در گزارشی نوشته بود: دولت انگلیس با توجه به اظهارات جدید 'بان كی مون' دبیركل سازمان ملل در مورد بمباران های 'كور' عربستان در یمن، تحت فشار بیشتری برای متوقف كردن فروش سلاح به ریاض قرار گرفته است.
'بان كی مون' اخیرا در سخنانی در محل 'سنترال هال' وست مینستر (پارلمان انگلیس) كه با همكاری سازمان ملل و اندیشكده 'چتم هاوس' صورت گرفت، عنوان كرد: یمن در آتش می سوزد و در حملات هوایی نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان همچنان مدارس، بیمارستان ها، مساجد و زیرساخت های شهری مورد هدف قرار می گیرند.
'بان كی مون' با بیان اینكه 'یمن مملو از سلاح است' گفت: درحال حاضر ما نیازمند این هستیم كه كشورهایی كه عضویی از معاهده منع تجارت سلاح هستند وظیفه خود را برای اجرایی شدن یكی از اهداف اصلی این معاهده كه همانا كنترل سرازیر شدن سلاح به عواملی كه استفاده درستی از این سلاح ها نمی كنند، انجام دهند.
دبیركل سازمان ملل تصریح كرد كه اعضای دایم شورای امنیت از جمله انگلیس وظیفه ویژه ای برای تامین صلح در درگیری های افسارگسیخته به عهده دارند.
عربستان و 9 كشور عربی دیگر با حمایت انگلیس و آمریكا از ششم فروردین 94 حملات هوایی و دریایی علیه یمن را آغاز كردند و تاكنون بیشتر تأسیسات زیربنایی، خدماتی، بیمارستان ها و مدارس و حتی منازل مردم این كشور را بمباران كرده اند.
در جریان این تجاوز آشكار نظامی تاكنون 22 هزار نفر شهید یا مجروح شده، میلیون ها یمنی آواره و تقریبا كشور یمن ویران شده است.
احزاب سیاسی و نیز شمار زیادی از شخصیت های سیاسی و گروه های مدنی در انگلیس با توجه به موارد گسترده نقض حقوق بشر در عربستان و حملات وحشیانه این كشور علیه یمن، دولت كامرون را برای تجدیدنظر در مناسبات لندن با ریاض از جمله متوقف كردن فروش سلاح به عربستان تحت فشار قرار داده اند.
اروپام**1378**1392