تهران - ايرنا - كاوش هاي باستان شناسي شمال شهر مهران، شناسايي 80 اثر تاريخي از دوران پارينه سنگي تا دوره اسلامي را به همراه داشت كه اجراي سد كنجانچم باعث تخريب برخي از آثار دوره پارينه سنگي شد.

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگي ايرنا از روابط عمومي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري، نعمت الله سرافي سرپرست گروه باستان شناسي با اعلام اين خبر افزود: با توجه به چشم انداز طبيعي منطقه شمال شهر مهران كه كوهستاني و تپه ماهوري و داراي دره ها و دشت هاي كوچك ميانكوهي است بررسي منطقه به صورت پيمايشي صورت گرفت.
وي با اشاره به اينكه منطقه مورد بررسي شامل بخش هايي ازدشت اميرآباد و درك بان است افزود : در بررسي هاي باستان شناسي 80 اثر شامل محوطه هايي با ساختار معماري عشايري ،اشكفت ،قلعه و محوطه هاي باز پارينه سنگي مورد شناسايي قرار گرفت.
اين باستان شناس اظهار داشت: آثار شناسايي شده متعلق به دوران پارينه سنگي ،نوسنگي ، مس سنگي ، دوران تاريخي و اسلامي است .
به گفته سرافي، عمليات اجراي سد كنجانچم موجب تخريب برخي از محوطه هاي پارينه سنگي منطقه درمحدوده ساختگاه سد شده است.
سد كنجانچم كه در شمال شهر مهران و در سمت راست جاده ايلام - مهران قرار دارد از نوع سد خاكي با هسته رسي است .
هدف از ساخت سد كنترل و تنظيم آب هاي انتقال يافته از حوزه سيروان به استان ايلام و تامين بخشي از نيازهاي كشاورزي ، صنعت و شرب شهر مهران است.
بر اساس بند ج ماده 114 قانون برنامه 5 ساله چهارم تمامي وزارتخانه‌ها، سازمان ها و موسسات دولتي موظفند؛ قبل از اجراي طرح‌هاي عمراني گسترده و درمرحله امكان‌سنجي و مكان‌يابي نسبت به انجام مطالعات فرهنگي تاريخي ميراث فرهنگي در آن خصوص اقدام كنند و در طراحي و مكان‌يابي طرح‌هاي يادشده نتايج مطالعات را رعايت كنند.
فراهنگ **1085**1569