تهران-ایرنا-محققان با استفاده از یكی از رنگدانه های گیاهی موفق به پخت نانی شده اند كه سطح گلوكز خون را كنترل می كند و مخصوص بیماران مبتلا به دیابت است.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا، محققان دانشگاه ملی سنگاپور با استفاده از یك نوع رنگدانه گیاهی به نام آنتوسیانین، موفق به پخت نانی شده اند كه قادر به كنترل گلوكز خون است.
این مطالعه نشان می دهد زمانی كه یك درصد از عصاره آنتوسیانین با خمیر برنج سیاه (نوعی برنج تیره رنگ كه در برخی نقاط دنیا استفاده می شود)مخلوط و در دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت هشت دقیقه پخته شود، نرخ هضم آن 12.8 تا 20.5 درصد كاهش می یابد. كاهش نرخ هضم به این دلیل اتفاق می افتد كه آنتوسیانین، آنزیم هضم را از بین می برد و در مقابل، میزان گلوكز خون را كنترل می كند. نان های استاندارد، به سرعت هضم شده و توسط خون جذب می شوند و گلوكز خون را افزایش می دهند؛ به همین دلیل است كه پزشكان به بیماران مبتلا به دیابت توصیه می كنند در مصرف برنج و نان احتیاط كنند.
یكی دیگر از خواص آنتوسیانین به غیر از كنترل قند خون، خاصیت ضد اكسیدانی آن است كه در درمان بیماری های قلبی عروقی، بیماری های عصبی، سرطان و التهاب موثر است. آنتوسیانین ها علاوه بر برنج سیاه و سفید، در برخی از انواع میوه و سبزی از جمله انواع توت، غلات و سیب زمینی وجود دارند.
محققان بر این باورند كه این دستاورد گامی بزرگ در جهت تولید مواد غذایی مخصوص بیماران دیابتی است.
دیابت به علت ناتوانی بدن در تولید یا مصرف انسولین بوجود می ‏آید. انسولین ماده ‏ای است كه توسط لوزالمعده تولید می شود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظیم ترین منبع انرژی بدن است.
بنیاد بین المللی دیابت پیش بینی می كند كه تا سال 2040 میلادی، از هر 10 فرد بالغ، یك تن به دیابت مبتلا خواهد بود و تعداد مبتلایان از 415 میلیون نفر در سال 2015 به 642 میلیون نفر می رسد؛ همچنین هزینه مراقبت های بهداشتی 673 میلیارد دلاری در سال 2015، به 802 میلیارد دلار خواهد رسید. نتایج این تحقیقات در نشریه Food Chemistry منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440