انزلي - ايرنا - لايروبي كانال هاي دسترسي به بنادر و بهسازي علائم كمك ناوبري مناسب، اصلي ترين خواسته راهنمايان دريانوردي كشور عنوان شد.

به گزارش ايرنا، مديرعامل شركت هدايت خليج فارس روز سه شنبه در سمينار تخصصي راهنمايان بنادر ايران در انزلي با اشاره به فعاليت بالغ بر 130 راهنماي دريانوردي در بيش از 11 بندر كشور گفت : موضوعاتي مثل كاهش عمق كانال هاي دسترسي به بنادر و كمبود علائم كمك ناوبري از جمله مشكلات مهم راهنمايان بنادر است .
احمد فروغي تصريح كرد :به گل نشستن كشتي ها در بنادر علاوه بر ايجاد مشكلات مختلف و ضررهاي اقتصادي، نوع عملكرد راهنمايان كشور را نيز زير سوال مي برد.
وي ، لايروبي كانال ها و مسيرهاي ورود و خروج كشتي ها به بنادر و بهبود علايم كمك ناوبري را از جمله مطالبات تخصصي راهنمايان عنوان كرد.
فروغي با اشاره به جايگاه ويژه راهنمايان دريانوردي ايران در دنيا ، الحاق شناورهاي جديد به ناوگان راهنمايان دريانوردي كشور را در افزايش سطح كيفي ارائه خدمات راهنمايي كشتي ها در بنادر موثر خواند.
*لزوم سرمايه گذاري براي نسل جديد راهنمايان بنادر
معاون دريايي سازمان بنادر و دريانوردي كشور نيز در اين همايش آشنايي با مسائل و مشكلات راهنمايان بنادر ، انتقال تجربه و افزايش دانش راهنمايان دريا را از اهداف برگزاري اين همايش برشمرد .
محمد راستاد نوع رفتار و پوشش راهنمايان دريانوردي را در اولين مواجهه ناوگان خارجي در زمان ورود به ابهاي كشور بسيار حساس و قابل توجه دانست .
وي خاطرنشان كرد: علاوه بر لزوم ارتقاء سطح دانش، مي بايست سرمايه گذاري ويژه اي براي نسل جديد راهنمايان دريايي كشور انجام شود.
به گفته راستاد، با توجه به افزايش اجراي طرح هاي توسعه در بنادر كشور ، دستورالعمل ارائه خدمات بهتر به كشتيراني ها در دستور كار قرار دارد.
وي با اشاره به اينكه راهنمايان بنادر ايران به اعتماد به نفس و داشتن مهارت لازم معروف و شناخته شده هستند، بيان كرد: با توجه به اين ظرفيت مي توان نحوه عملكرد و تجارب راهنمايان ايران را به عنوان مباحث فني آموزش داد.
به گفته معاون دريايي سازمان بنادر و دريانوردي كشور، برنامه ريزي در راستاي تربيت نيروي انساني ماهر براي رفع خلاءهاي موجود ، از محورهاي مهم برنامه هاي اين سازمان در برنامه هاي دراز مدت آن است.
راستاد با بيان اينكه سال هاي گذشته خدمات راهنمايي دريانوردي درشمال كشور فقط در بندرانزلي ارائه مي شد، افزود: با تجهيز بندرآستارا و همچنين پس از آماده سازي بندركاسپين، اين خدمات در اين بنادر نيز ارائه خواهد شد.
بندرشهيد رجايي در استان هرمزگان، بندر چابهار خوزستان، بندر بوشهر استان بوشهر ، بندرخرمشهر، بندر نوشهر ، بندرانزلي، بندر امام در خوزستان و بندر اميرآباد استان مازندران از مهمترين بنادر كشور هستند .
سال گذشته 9 هزار و 122 فروند كشتي با هدايت 130 راهنماي دريانوردي در بنادر كشور پهلو گرفتند.
سمينار تخصصي راهنمايان بنادر ايران با حضور معاون دريايي سازمان بنادرو دريانوردي كشور و مديرعامل شركت دريايي هدايت خليج فارس و جمع كثيري از راهنمايان دريانوردي از سراسر كشور روزهاي 11 و 12 اسفند در هتل سفيدكنار انزلي در حال برگزاري است.
2007/7471/6030