به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا از انجمن شنوايي شناسي ايران، دكتر گيتا موللي اظهار كرد: با توجه به پيشرفت علم شنوايي شناسي در دهه اخير در حال حاضر پس از زايمان و قبل از خروج از بيمارستان امكان تشخيص كم شنوايي براي نوزاد امكانپذير است.
وي افزود: پس از تشخيص بايد براي نوزاد وسيله كمك شنوايي مناسب تجويز شود و مداخله توانبخشي صورت گيرد.
عضو كميته علمي پانزدهمين كنگره شنوايي شناسي ايران عنوان كرد: پس از تشخيص كم شنوايي در كودك زير 6 ماه و از همان اوايل نوزادي، كودك بايد مورد توانبخشي شنوايي قرار گيرد و بحث توانبخشي به صورت خانواده محور دنبال شود به اين صورت كه متخصصان به خانواده آموزش دهند كه فعاليت هاي توانبخشي را در محيط منزل انجام دهند.
موللي گفت: توانبخشي تنها اين نيست كه كودك را براي آموزش به كلاس هاي ويژه ببرند بلكه لازم است كودك در معرض گفتار، زبان و شنوايي باشد و به صورت مستمر نيز توسط شنوايي شناس و تيم كارشناسي مورد بررسي و پايش قرار گيرد.
وي اظهار كرد: كودكاني كه از سمعك استفاده مي كنند در صورت ابتلا به سرماخوردگي با مشكل گوش، حلق و بيني مواجه مي شوند بنابراين لازم است هر ماه وضعيت كودك و سمعك او توسط شنوايي شناس بررسي شود.
موللي ادامه داد: كم شنوايي بيماري نيست كه درمان داشته باشد بلكه توانبخشي دارد و در واقع با تكنولوژي خاص به فرد كمك مي شود تا بتواند كم شنوايي خود را جبران كند و با همان ميزان شنوايي كه دارد با كمك وسايل كمك شنوايي بهترين عملكرد را داشته باشد.
وي گفت: نگرش جامعه بسيار اهميت دارد و لازم است با توجه به آمار بسيار بالاي كم شنوايي (يك تا سه نوزاد از هر هزار نوزاد) جامعه كودكان كم شنوا را در خود بپذيرد؛ همه كودكان كم شنوا قادرند با تشخيص زودهنگام و توانبخشي مناسب به قابليت هاي بالايي دست يابند و در سال هاي بعد در آموزش، تحصيلات، اشتغال و ديگر ابعاد زندگي نيز موفق باشند.
استاد يار دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي و با اعلام اين خبر اظهار كرد: تعداد شنوايي شناسان در ايران تقريبا برابر با كل تعداد شنوايي شناسان در قاره اروپا است كه با وجود اين متخصصان در سال هاي اخير پيشرفت هاي خوبي در زمينه علم شنوايي شناسي داشته ايم و با كمك آنها بسياري از مشكلات شنوايي در كشور برطرف شده است.
پانزدهمين كنگره شنوايي شناسي ايران به همت انجمن علمي شنوايي شناسي ايران از 28 تا 30 ارديبهشت ماه سال آينده هتل المپيك تهران برگزار مي شود.
علمي**1834**2017
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۸
تهران- ايرنا- عضو كميته علمي پانزدهمين كنگره شنوايي شناسي ايران با بيان اينكه يك تا سه نوزاد از هر هزار تولد زنده مبتلا به كم شنوايي است، گفت: كم شنوايي يك فوريت عصبي است كه اگر به موقع به آن رسيدگي شود، مي توان با مداخلات توانبخشي و وسايل كمك شنوايي به ميزان قابل توجهي از پيشرفت آن پيشگيري كرد.