مسعود رضایی منفرد، سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: یك كشاورز در یكی از روستاهای اطراف مجموعه جهانی تخت جمشید در حین شخم زدن زمین كشاورزی خود، یك كوزه سفالی كشف كرد و برای خارج كردن آن از دل خاك این موضوع را به نیروهای یگان حفاظت این مجموعه اطلاع داد.
وی بیان كرد: ماموران این یگان پس از حضور در زمین مورد نظر، كوزه را كه سالم و پر از گل و لای بود از دل خاك خارج كردند و آن را به محل موزه تخت جمشید انتقال دادند.
رضایی منفرد اظهار كرد: بررسی های لازم برای تعیین قدمت این كوزه و اینكه به چه دوره تاریخی تعلق دارد از سوی كارشناسان میراث فرهنگی در حال انجام است.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، خبری را كه بتازگی در برخی از فضاهای مجازی مبنی بر اینكه در این كوزه مكشوفه سه هزار سكه طلا وجود داشته، رد كرد و گفت: این خبر شایعه ای بیش نیست و درون این كوزه فقط گل و لای بوده است.
رضایی منفرد افزود:كارشناسان میراث فرهنگی هنوز سكه ای كه متعلق به دوران ایران باستان باشد، نیافته اند و چنین سكه ای در موزه مجموعه جهانی تخت جمشید وجود ندارد.
یادمان تاریخی تخت جمشید كه متعلق به دوره هخامنشیان است یكی از چهار اثر ثبت شده استان فارس در فهرست آثار جهانی است كه در سال 1979 میلادی با شماره 114 در سازمان جهانی علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسكو) به ثبت رسید.
سلسله هخامنشیان از سال 330 تا 550 پیش از میلاد در ایران حكومت كردند.
مجموعه جهانی تخت جمشید در شهرستان مرودشت و در فاصله 60 كیلومتری شمال شیراز واقع شده است.
شبك **6118 **1917
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۹
شیراز- ایرنا- مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید گفت: كوزه تاریخی پیدا شده توسط یك كشاورز مرودشتی در اطراف تخت جمشید پر از گل و لای بوده و وجود سكه در آن صحت ندارد.