به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار هنرهاي تجسمي ايرنا، مجيد رجبي معمار در مراسم تقدير از عكاسي جنگ و شهداي عكاس كه از سوي جشن تصوير سال و خانه هنرمندان ايران در تالار استاد شهناز خانه هنرمندان ايران برگزار شد، افزود: در سالهاي دفاع مقدس به دليل ارتباط مستقيم كاري خود با مسائل دفاع مقدس و هنرمندان اين دوره، اين توفيق را داشتم كه با بسياري از هنرمندان از جمله عزيزان عكاس در ارتباط باشم.
وي ادامه داد: از نزديك شاهد بودم كه از ميان همه هنرمنداني كه چه در پشت جبهه و چه در جبهه احساس مسئوليت ميكردند، عكاسان از جمله كساني بودند كه حقيقتا و غالبا در خطوط مقدم دوشبهدوش رزمندهها در سختترين شرايط حضور پيدا ميكردند؛ شايد به همين دليل است كه نسبت به ساير هنرمندان جنگ، تعداد هنرمندان عكاس شهيد و جانباز ما بيشتر است.
مديرعامل خانه هنرمندان ايران و مشاور فرهنگي و هنري شهردار تهران گفت: اخيراً اين توفيق فراهم شد كه به همت سازمان بسيج هنرمندان كنگرهاي براي بزرگداشت هنرمندان شهيد برگزار شود؛ بخش هنرمندان تجسمي از جمله عكس، در خانه هنرمندان ايران بر پا شد و از ميان 2000 شهيد هنرمند، 882 شهيد از حوزه هنرهاي تجسمي بودند.
وي از اينكه خانواده برخي از اين عزيزان در جمع ما هستند و ميتوانيم خدمت آنان ابراز ارادت كنيم، اظهار خوشحالي كرد.
رجبي معمار خاطرنشان كرد: اگر ايثارگري، مقاومت و سلحشوري شهدا نبود، مطمئن باشيد نامي از ايران ديگر به عنوان يك كشور بزرگ، با قدرت و منسجم هم نبود.
مديرعامل خانه هنرمندان ايران تصريح كرد: دشمنان با حمايت شرق و غرب و با وقاحت تمام آمدند و گفتند كه ايران بايد تجزيه شود؛ قصد داشتند چندروزه خوزستان را بگيرند و پس از آن تهران؛ اما اين تصورات خام و پوچ را رزمندگان ما كه از قشرهاي مختلف و مردم خوب كشور بودند، باطل كردند؛ رزمندگان يعني مردم ايران و تقسيمبندي هم ندارد؛ متاسفانه هرچه ميگذرد اين بخشبنديها بيشتر مي شود كه حاصل آن چيزي غير از دوري و نخوت نيست.
اين فعال عرصه فرهنگ و هنر سپس رو به عكاسان جنگ حاضر در جلسه يادآور شد: كار شما كار بزرگي بوده، چرا كه بخش بسيار برجسته، تابناك و پاك تاريخ اين سرزمين را براي هميشه تثبيت كرديد. اجرتان با خدا و شهدا و دوستان نزديكي كه با شما بودند.
وي افزود: خانه هنرمندان ايران خانه شما است و ما اينجا كليددار هستيم. ما موظفيم به هر كسي كه در اين كشور تلاش و همتي در هر بخشي از عرصه هنر انجام دهد و طبيعتا آنهايي كه براي اين ملت بيشتر تلاش كرده اند و در روزهاي سخت حضور پررنگتري داشتند، بيشتر، ارادت بورزيم و در خدمتشان باشيم.
رجبي معمار با تشكر از سيف الله صمديان براي برگزاري جشن تصوير سال، اين جشن را يكي از رخدادها و قلههاي كار و تلاش فرهنگي سالانهاي دانست كه در خانه هنرمندان ايران انجام ميشود.
** عكاسان جنگ، تاريخي را ثبت كردند كه بدون حضور آنان هرگز ثبت نميشد
سيفالله صمديان، بنيانگذار و دبير جشن تصوير سال و جشنواره فيلم تصوير نيز در اين مراسم با اشاره به عكاسان جنگي كه در مراسم حضور داشتند، گفت: اينها شهيدان زنده عكس ايران هستند؛ و در هر عملياتي با جسارتي مثالزدني حضور داشتند.
وي خاطرنشان كرد: عكاسان جنگ، تاريخي را ثبت كردند كه بدون حضور آنها هرگز ثبت نميشد؛ اما تاريخ تصويري در كشور ما آنچنان جا نيفتاده و ملت ما بيشتر ملت گوش است تا چشم.
صمديان ادامه داد: خدمتي كه عكاسان زمان جنگ كردند، پس از انقلاب گشايش رشتههاي عكاسي در دانشگاهها را به مسئولين تحميل كرد؛ به طور بديهي، همان عكاسان و انگيزه هاي آنان موجب شد در زمان 8 ساله جنگ تحميلي، ما با يك گروه حدودا آماده براي ثبت لحظات تاريخي روبهرو باشيم.
اين عكاس پيشكسوت همچنين خاطراتي را از كاظم اخوان، شهيد چمران، سعيد جانبزرگي و داريوش گودرزيكيا تعريف كرد.
در ادامه مراسم تقدير از عكاسي جنگ و شهداي عكاس، محمدحسين حيدري به ذكر خاطراتي از حسين آذرنيا، عبدالمناف معراجينيا، سعيد سعدي، وحيد مدني، كاظم اخوان، غلامرضا نامدارمحمدي و همچنين سه دوست عكاس خود كه در يك روز شهيد شدند، پرداخت.
سپس سعيد صادقي از فداكاريهاي شهيد قشقايي و ديگر شهداي حاضر در جنگ خاطراتي را تعريف كرد و تاكيد كرد كه شهيدان قشقايي و گودرزيكيا يك شب او را از مرگ نجات دادند و رمز پيروزي در جنگ را يكدل بودن همه مردم برشمرد.
پروين پاشا همسر شهيد عبدالمناف معراجينيا نيز در سخناني با اشاره به اينكه اين نخستين مراسمي است كه حاضر شده در آن شركت كند، از بزرگكردن دو فرزند13 ماهه و هنوز به دنيا نيامده خود در زمان شهادت همسر و تلاشهايش در عرصه آموزش و پرورش و نويسندگي گفت و افزود كه سفارش شهيد معراجينيا اين بود كه من خون ميدهم و تو قلم بزن.
خواهر شهيد محمود قشقايي نيز درباره برادر خود كه خبرنگار، عكاس و رزمنده بود، سخن گفت؛ سخنان آنان مورد استقبال و تشويق حاضران قرار گرفت.
** تقدير از خانواده هاي شهداي عكاس و عكاسان جنگ
در ادامه با حضور مجيد رجبي معمار، غلامرضا منتظري (رئيس سازمان بسيج هنرمندان)، سيفالله صمديان، محمد فرنود، اميرعلي جواديان، سعيد صادقي، فريدون گنجور، محمدحسين حيدري و عكاسان حاضر در مراسم، لوح و تنديسهايي به خانوادههاي جاويدالاثر كاظم اخوان، شهيدان محمود قشقايي، حسين آذرنيا، عبدالمناف معراجينيا، داريوش گودرزيكيا و سعيد جانبزرگي اهدا شد.
در جشن تصوير سال از سعيد صادقي به نمايندگي از عكاسان جنگ، و محمدحسين حيدري به نمايندگي از انجمن عكاسان انقلاب و دفاع مقدس تقدير شد.
در پايان اين مراسم، فيلم «چشم جنگ» ساخته يوسف حاتميكيا و مهدي برجيان براي حاضران به نمايش گذاشته شد.
سيزدهمين جشن تصوير سال و جشنواره فيلم تصوير از 30 بهمنماه تا 20 اسفندماه در خانه هنرمندان ايران ادامه دارد؛ مراسم اهداي جوايز و معرفي برگزيدگان اين رويداد 14 اسفندماه است.
فراهنگ**9362**1569
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۵
تهران- ايرنا- مديرعامل خانه هنرمندان ايران گفت: عكاسان دوره جنگ بخش بسيار برجسته، تابناك و پاك تاريخ اين سرزمين را براي هميشه تثبيت كردند.