تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۳

تهران - ايرنا - بارش باران در بخش هايي از اتيوپي، دومين كشور پرجمعيت قاره آفريقا كه با بدترين خشكسالي طي نيم قرن گذشته مواجه بوده، مردم اين كشور را به فصل برداشت اميدوار كرده است.

به گزارش خبرگزاري رويترز، از هر 10 نفر اتيوپيايي، بيش از يك نفر در سال جاري ميلادي نيازمند كمك هاي غذايي است و همين امر دولت اين كشور و سازمان ملل را بر آن داشت تا براي واكنش به اين وضعيت اضطراري طلب بودجه يك ميليارد و 400 ميليون دلاري كنند.
جان گراهام مدير موسسه 'كودكان را نجات دهيد' در اتيوپي پيش بيني كرده است كه بحران كم آبي تا ماه آگوست يا سپتامبر (مرداد-مهر) وخيم تر شود.
اما فصل بارندگي ماه هاي مارس تا مه (اسفند-خرداد) معروف به 'بلگ' آغاز شده است.
ميتيكو كاسا رييس كميته ملي آمادگي و جلوگيري از فاجعه اتيوپي با ابراز خوشبيني نسبت به وضعيت بارش در ماه هاي آتي گفت: پيش بيني هاي هواشناسي نشان مي دهد كه وضعيت بارش در ماه هاي آينده اميدوار كننده خواهد بود.
به گفته وي، اين بارندگي ها براي گله داران ساكن خشك ترين منطقه يعني عفار و سومالي كه تعداد دام هايشان كاهش يافته است، پيامدهاي مثبت به همراه خواهد داشت، زيرا پس از باران علوفه به سرعت رشد مي كند.
بلگ سالانه منبع آبي حدود 10 درصد محصولات غذايي كشاورزي در اتيوپي را تامين مي كند.
در آوريل و مه (فروردين-خرداد) دولت و نهادهاي مربوطه وضعيت گرسنگي را در سراسر اين كشور آفريقايي ارزيابي مجدد و برنامه هايشان را بر اساس اين برآورد تنظيم خواهند كرد.
بر اساس اعلام سازمان ملل، چنانچه در فصل بهار ميزان باران مناسب باشد، يك ميليون نفر تا ماه ژوييه (تير/مرداد) به كمك هاي غذايي كافي دسترسي خواهند داشت.
بيشتر مردم اتيوپي به بارش هاي بين ژوئن تا سپتامبر (خرداد-مهر) كه حدود 90 درصد منابع آبي محصولات غذايي را تامين مي كند، وابسته هستند. اين بارش ها در زبان محلي 'مهر' ناميده مي شود.
به گفته پال هندلي رييس اداره هماهنگي امور بشردوستانه سازمان ملل در اتيوپي، بخش اعظم اين كشور چشم انتظار فصل بارش هاي تابستاني است كه هم دوره طولاني تري دارد و هم محصولات كشاورزي بيشتري را آبياري مي كند.
به گفته گراهام، تا ماه سپتامبر، مردم اميدوارند كه مقداري محصول برداشت كنند تا بتوانند غذاي مورد نياز خود را تا فصل اصلي برداشت در ماه دسامبر (آذر/دي) تامين كنند.
ميتيكو گفت: اگر ميزان بارش خوب باشد، كشاورزان در مناطقي كه متكي به باران هاي تابستاني هستند، پس از ژانويه (دي 1395) 2017ميلادي ديگر نيازي به كمك هاي غذايي نخواهند داشت.
اتيوپي با مساحتي سه برابر كشور آلمان و با حدود 94 ميليون نفر جمعيت و تمدني بسيار كهن يكي از فقيرترين كشورهاي آفريقا و جهان محسوب مي شود و ميليون ها نفر از مردم اين كشور با درآمد سرانه بسيار اندك با مشكلات فراواني بسر مي برند.
گرچه اقتصاد اتيوپي يكي از قدرتمندترين اقتصادهاي قاره آفريقا به شمار مي رود، اما بخش كشاورزي اين كشور همچنان به واردات وابسته است.
كشاورزي سه چهارم نيروي كار اين كشور بيش از 90 ميليون نفري را به خود مشغول كرده، اما خشكسالي و كمبود بارش در سال جاري موجب شده است تا مواد غذايي در اين كشور به بحراني جدي تبديل شود.
بر اساس اعلام سازمان ملل، تاثير پديده اقليمي النينو از ماه مه (ارديبهشت/خرداد) به شكل خشكسالي مداوم به ويژه در بخش هايي از اتيوپي و سودان و نيز به شكل خفيف تر در اريتره، منطقه نيل عليا در سودان جنوبي، شمال اوگاندا و بخش هايي از سومالي لند و پانتلند در سومالي بروز كرده است.
دستكم 10 ميليون و 200 هزار نفر در اتيوپي به كمك هاي غذايي محتاجند و براساس اعلام سازمان ملل، اين رقم ممكن است به طور ناگهاني افزايش يابد.
خاورم**9156**7074**1566