تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۴

تهران- ایرنا- ماموریت تحقیقاتی 340 روزه دو فضانورد روسی و آمریكایی در ایستگاه فضایی بین المللی كه امروز (چهارشنبه) پایان یافت، گام بزرگی برای اجرای برنامه بلندپروازانه ماموریت اعزام انسان به مریخ است.

به گزارش ایرنا، كپسول حامل «میخاییل كورنینكو» فضانورد روسی، «اسكات كلی» آمریكایی و «سرگئی فوكلوف» فرمانده كپسول در قزاقستان با چتر فرود آمد.
به گزارش رویترز، پایان این ماموریت طولانی در فضا، مقدمه ای برای سفر نهایی انسان به مریخ است.
كلی و كورنینكو در ارتفاعی كمتر از 500 كیلومتری زمین، هدف آزمایش های متعددی برای مشاهده تغییرات در بدن انسان در فضا قرار گرفتند.
در این آزمایش های پزشكی و تحقیقاتی، تاثیرهای بی وزنی و چالش های ناشی از پرتوهای فضایی بر انسان بررسی شد و نتایج آن می تواند زیر بنای برنامه تحقیقاتی سفر انسان به مریخ باشد كه براساس برآوردها، دو سال طول خواهد كشید.
دو فضانورد تازه فرود آمده با كپسول سایوز كه نتوانستند بدون كمك متخصصان پا بر زمین بگذارند، قرار است پس از انجام چند آزمایش پزشكی مرخص شوند و فضانورد آمریكایی نیز بزودی عازم این كشور خواهد شد.
خبرگزاری ایتارتاس نیز به نقل از مركز كنترل پروازهای فضایی در مسكو گزارش داد كه كارشناسان بخش جستجو و تخلیه فضانوردان به آنها برای خروج از كپسول كمك كردند.
فوكلوف فرمانده كپسول سایوز كه 182 روز در ایسنگاه فضایی اقامت داشت، توانست بدون كمك پا به زمین گذارد.
با توجه به اقامت طولانی دو فضانورد در ایستگاه بین المللی در قالب برنامه تحقیق فرود در مریخ و این كه از قبل اعلام شده بود كورنینكو و كلی خود از كپسول پیاده خواهند شد، لزوم كمك به آنان برای خروج از كپسول یك نقص محسوب می شود، زیر در مریخ امكان ارائه چنین كمكی وجود ندارد.
فضانورد آمریكایی با حضور 340 روزه در ایستگاه بین المللی فضایی، حد نصاب بیشترین اقامت در فضا بین فضانوردان آمریكایی را بدست آورد.
«والری پولیاكوف» فیزیكدان روسی در طولانی ترین ماموریت فضایی همراه سه فضانورد روسی از ژانویه 1994 تا مارس 1995 (440 روز در فضا) بودكه ركورد جهانی به شمار می رود.
براساس گزارش های انتشار یافته، آمریكا و دیگر شركای فضایی این كشور در نظر دارند برنامه سفر انسان به مریخ را محقق كنند.
آمریكا در چارچوب شناخت بیشتر از این ماموریت همچنین دستگاه فضایی «مریخ نورد كنجكاو» را چند سال پیش به مریخ ارسال كرده كه تصاویر و اطلاعات مهمی را یه سازمان فضایی ناسا، ارسال كرده است.
اروپام**1533** 1516