پكن - ایرنا - رسانه های جمعی چین و كره جنوبی روز پنجشنبه با انتشار مطالب و گزارش هایی، از شدیدترین تحریم های دو دهه گذشته شورای امنیت علیه كره شمالی استقبال كردند.

به گزارش ایرنا، رسانه های چینی كه امروز بخش قابل توجهی از گزارش ها و تحلیل های خود را به این موضوع اختصاص داده اند، به طور یكپارچه اعلام كرده اند كه تحریم ها علیه كره شمالی یك ضرورت بوده است.
این گزارش ها در واقع مشابه اظهار نظر «پارك گئون هی» رئیس جمهور كره جنوبی است كه گفته بود كره شمالی بهای اقدامات خود را خواهد پرداخت.
رسانه های دولتی چین در گزارش های خود خاطرنشان كرده اند: آنچه امروز پیش آمده و شورای امنیت را به اتخاذ تصمیمی مهم وا داشته، تحركاتی است كه كره شمالی در منطقه داشته است.
خبرگزاری رسمی چین ضمن انتقاد از آزمایش هسته ای و پرتاب راكت دوربرد كره شمالی در دو ماه گذشته نوشت: بهای آن را پیونگ یانگ پرداخت كرد.
«شین هوا»، خبرگزاری رسمی چین نیز تاكید كرده است كه كره شمالی دست به اقداماتی زد كه نگران كننده بود و نهایتا لازم بود عواقب آن را بر دوش بگیرد.
تارنمای «انگلیس نیوز» و «چاینا ارگ» چین هم مطالب مشابهی چاپ كرده اند اما در كنار آن به اظهارات «وانگ یی» وزیر امور خارجه این كشور اشاره كرده اند كه تحریم ها به تنهایی كافی نیست.
وزیر امور خارجه چین قبل از تصویب این تحریم ها تاكید كرد كه اگر قرار است فشارها بر كره شمالی افزایش یابد باید همزمان مذاكرات را مد نظر قرار داد و به دنبال امضای پیمان صلح و برقراری رژیم دائمی صلح در شبه جزیره كره برای حل و فصل جامع مساله بود.
روزنامه «گلوبال تایمز» چین هم می نویسد: پیشنهادی را كه چین ارائه كرده بارها و بارها از سوی كره شمالی نیز مطرح شده كه آمریكا و كره جنوبی قبول نكرده اند.
با وجود انتشار چنین مطالبی سخنگوی وزارت خارجه چین هنوز در قبال تصویب قطعنامه تحریم موضعگیری نكرده است.
در كره جنوبی اما «پارك گئون هی» رئیس جمهور كه این روزها دائما كره شمالی را خطاب قرار می دهد، بار دیگر پس از تصویب قطعنامه خواستار رها كردن برنامه هسته ای كره شمالی شد و گفت كه این كشور با این اقدام نشان می دهد تا چه اندازه تشنه صلح است.
وی گفت كه صادقانه امیدوارم كره شمالی این برنامه را به پایان رسانده و در جاده تغییر و تحول آینده قدم بگذارد.
«یونهاپ»، خبرگزاری كره جنوبی به نقل از وی آورده است كه تصویب این قطعنامه با آرای 15 كشور عضو شورای امنیت، پیام آور صلح برای شبه جزیره كره و جهان است و كره شمالی باید این پیام را بشنود.
«پارك» از كره شمالی خواست به این حكومت ستمگرانه كه آزادی شهروندان را محدود می كند پایان داده و حقوق بشر را مراعات كند.
سئول بر این باور است كه كره شمالی برای شش آزمایش موشكی و چهار آزمایش هسته ای نزدیك به 4 میلیارد دلار هزینه كرده است و برای همین، تحریم ها راهی برای كاهش درآمد كره شمالی است تا این برنامه های تسلیحاتی را متوقف كند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز گذشته (چهارشنبه) به اتفاق آرا شدیدترین تحریم ها علیه كره شمالی را در 20 سال اخیر برای آزمایش های اتمی این كشور، تصویب كرد.
پیش نویس این قطعنامه توسط چین و آمریكا و در واكنش به آزمایش هسته ای 6 ژانویه (16 دی) این كشور به شورای امنیت ارائه شده بود.
در تحریم های جدید اعمال شده، همه محموله های به مقصد كره شمالی یا از مبدا این كشور باید بازرسی شود ضمن آنكه 12 نهاد و موسسه كره شمالی نیز تحت تحریم قرار می گیرند.
آساق**231**1597