محسن اصل نرج آبادي، روز پنجشنبه به مناسبت فرار رسيدن هفته منابع طبيعي در بازديد جمعي از مسوولان اين شهرستان از طرح هاي حاشيه درياچه اروميه، وسعت محل اجراي عمليات بيابان زدايي در حاشيه اين درياچه در محدوده اين شهرستان را 60 كيلومتر اعلام كرد و افزود: در 30 كيلومتر اين اراضي سال آينده بادشكن غير زنده با اعتبار پنج ميليارد و 500 ميليون ريال اجرا مي شود و براي نگهداري و آبياري اين اراضي شش ميليارد و 600 ميليون ريال تخصيص يافته است.
وي، اظهار كرد: در 530 هكتار از اراضي حاشيهاي درياچه اروميه در اين شهرستان با اعتبار 18 ميليارد ريال از طريق جهاد سبز عمليات احيا و قرق اجرا شده است.
رييس منابع طبيعي و آبخيزداري عجب شير از ايجاد پايگاه حفاظتي منابع طبيعي با اعتبار 350 ميليون ريال در ذخيره گاه ژنتيكي شيشوان خبرداد و يادآور شد: وسعت اين ذخيره گاه 500 هكتار بوده كه 100 هكتار آن با اعتبار بيش از 12 ميليارد ريال در سال جاري پرورش و اصلاح شده و 450 ميليون ريال نيز براي حفظ، نگهداري و آبياري هزينه شده و دو ميليارد و 400 ميليون ريال نيز براي حصاركشي اين ذخيره گاه جهت جلوگيري از ورود احشام غير مجاز و قرق هزينه شده است.
نرج آبادي، ادامه داد: طبق تحقيقات، درخت گز و بوتههايي مانند آتريپلكس و كوخيا براي جلوگيري از بيابان زايي موثر تشخيص داده شده و از اين درختان و بوتهها در حاشيه درياچه اروميه استفاده ميشود.
وي، گفت: طرح احياي درياچه اروميه در بخش هاي مختلف با تمام توان در دست اجرا بوده و در مراحل گزارش گيري و تعريف طرح هاي جديد براي سال آينده هستيم.
فرماندار عجب شير نيز در اين بازديد، عمليات اجرايي كنترل ريزگرد و طوفان هاي نمك اراضي حاشيه درياچه اروميه در اين شهرستان را در حد مطلوب عنوان كرد و گفت: براساس مطالعات انجام شده، مناطق حاشيه درياچه اروميه در عجب شير به عنوان كانون بحران شناسايي شده و بر اين اساس يك هزار و 30 هكتار از اراضي ملي حاشيه اين درياچه به عنوان طرح ضربتي براي اجراي اين عمليات انتخاب شده است.
ابراهيم طاهري، با اشاره به نقش مهم و موثر جوامع محلي در پيشبرد اين طرح، افزود: اجراي اين طرح بدون كمك و ياري جوامع محلي امكان پذير نخواهد بود.
وي اظهار كرد: دولت تدبير و اميد راهكارهاي عملي براي احياي درياچه اروميه و جلوگيري از تاثيرات بد ناشي از خشك شدن آن آغاز كرده كه مقابله با بيابانزايي با محوريت فعاليتهاي سازمان جنگلها و مراتع از جمله اين فعاليتهاست.
طاهري، ادامه داد: جلوگيري از حركت گرد و غبار و ايجاد پوشش گياهي در مناطق مورد نظر از جمله فعاليتهاي اجرايي اين طرح است.
درياچه اروميه در 18 سال گذشته با مشكل خشكسالي رو به رو بوده كه اين امر در سال هاي اخير شدت بيشتري يافته و بر اثر پسروي آب آن، شوره زارهايي ايجاد شده كه موجب بروز پديده بيابان زايي در اطراف خود شده است.
اين مناطق با هجوم نمك به حاشيه درياچه وسعت بيشتري به خود گرفته كه هم اكنون براي مقابله با تداوم اين امر، طرح هاي مقابلهاي توسط اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان آذربايجان شرقي پيش بيني و اجرا مي شود.
علاوه بر اين طرح ها كه شامل ايجاد پوشش گياهي ثانويه بوده، مراتع حاشيه درياچه نيز نيازمند مديريت است تا در آينده به بيابان تبديل نشود.
شهرستان عجب شير با وسعت 738 كيلومتر مربع، در 90 كيلومتري تبريز و 80 كيلومتري كرانه جنوب شرقي درياچه اروميه واقع است.
7485/8023/6183
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۲
مراغه - ايرنا - رييس منابع طبيعي و آبخيزداري عجب شير گفت: 74 هزار و 200 اصله نهال در راستاي مقابله با بيابانزايي حاشيه درياچه اروميه و ريزگردهاي ناشي از آن در اين شهرستان كاشته شده است.