پكن - ایرنا - چین پس از آنكه اعلام كرد دومین آزمایشگاه فضایی خود را در سه ماهه سوم سال جاری میلادی در مدار زمین قرار می دهد، از پرتاب 110 راكت حامل به فضا خبر داد.

به گزارش ایرنا، اعلام خبر پرتاب 110 راكت حامل به فضا روز جمعه از سوی «لیانگ شیائو هونگ» از اعضای كنفرانس مشورت سیاسی خلق و از دانشمندان برنامه های فضایی چین مطرح شد و او گفت كه این راكت ها كه از مدل «لانگ مارچ» ساخت چین است و انواع جدیدی از آنها در دست تولید می باشد در یك دوره پنج ساله روانه فضا خواهد شد.
وی یادآور شد كه از سال 2006 تا 2010 میلادی 48 راكت و از سال 2011 تا 2015 میلادی 86 راكت حامل برای پرتاب های مختلف ماهواره ای استفاده شده كه همگی از مدل «لانگ مارچ» (راهپیمایی طولانی) بوده است.
چین پس از اجرای 19 ماموریت فضایی در سال 2015 میلادی، از انجام بیش از 20 ماموریت فضایی در سال 2016 خبر داد كه می توان به آزمایش راكت های جدید، راه اندازی یك لابراتوار فضایی، بهبود قابلیت های فضاپیمای چینی، ارسال چندین ماهواره و مهمتر از همه قرار دادن دومین آزمایشگاه فضایی خود در مدار زمین اشاره كرد.
روزنامه «چاینا دیلی» به نقل از «لیانگ شیائو هونگ» دانشمند فضایی چین آورده است كه این كشور در زمینه طراحی، ساخت و مدیریت بر سامانه های راكت های داخلی پیشرفت شایانی داشته است و به همین منظور در پنج سال پیش رو و در چارچوب برنامه توسعه سیزدهم، راكت های بیشتری پرتاب خواهد شد.
«لیانگ» تصریح كرد كه راكت های حامل «لانگ مارچ 5» و «لانگ مارچ 7» از نسل جدید راكت های مذكور هستند كه مدل پنج آن برای پرتاب ماهواره های سنگین وزن استفاده می شود.
وی گفت كه چین می كوشد تا 15 سال دیگر یك راكت حامل سنگین وزن را كه مشابه مدل های پیشرفته‌ آمریكایی «ساترن» است، به فضا بفرستد.
انتظار می رود با پرتاب راكت «لانگ مارچ 5» چین، برنامه اكتشاف كره مریخ و استفاده از فن آوری های پیشرفته تر فضایی در ماهواره های چینی نیز آغاز شود.
چین در چهار دهه گذشته توانسته است نزدیك به 200 فروند از راكت های حامل «لانگ مارچ» در مدل های مختلف را به فضا بفرستد.
چین برای تبدیل شدن به یك قدرت فضایی تاكنون بین 2 تا 3 میلیارد دلار در زمینه توسعه فناوری های فضایی خود سرمایه گذاری كرده است.
صرف این مقدار سرمایه برای پیشبرد برنامه ها در حالی صورت می گیرد كه بودجه سازمان فضایی آمریكا (ناسا) در سال جاری میلادی 19 میلیارد دلار است.
این كشور در چارچوب توسعه برنامه های فضایی خود همچنین قرار است فضاپیمای «شنژو 11» را با دو سرنشین، در سه ماهه چهارم سال جاری به همراه «تیانگونگ 2» به فضا ارسال كند.
انتظار می رود كشور چین، تا سال 2020 میلادی ایستگاه فضایی خود را به طور كامل در مدار زمین قرار دهد. این ایستگاه فضایی شامل بخش مركزی و دو لابراتوار مرتبط با آن است.
آساق**231**1597