به گزارش ایرنا، رئیس شورای اسلامی شهر زرقان به همراه یك عضو این شورا با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی به تشریح مشكلات و مطالبات مردم این بخش پرداخته و همراهی و كمك مسئولان برای رفع مشكلات و تحقق خواسته ها را خواستار شدند.
رئیس شورای اسلامی شهر زرقان، مهمترین مطالبه مردم این بخش را توسعه زیرساخت های سیاسی و اجتماعی و ارتقا این بخش به شهرستان دانست و گفت: این بخش قدیمی ترین بخش در كشور است كه تاكنون ارتقا نیافته كه قدمت آن به سال 1308 و قدمت شهرداری آن نیز به سال 1318 باز می گردد.
محمود صانعی افزود: تاكنون چهار شهرستان از دل بخش زرقان زاده شده اما خود زرقان همچنان بخش باقی مانده است.
وی ادامه داد: این در حالی است كه 24 درصد صنایع استان فارس در زرقان مستقر است و مشكلاتی را نیز برای این بخش ایجاد كرده و علاوه بر این پارك ملی بمو كه به ثبت یونسكو رسیده را نیز در این بخش قرار دارد.
او تصریح كرد: مجموعه زكی خانی، آب انبار زرقان و بند تاریخی امیر و فیض آباد از دیگر پتانسیل های بالقوه بخش زرقان است كه می طلبد بحث تبدیل این بخش به شهرستان به سرعت در دستور كار دولت قرار گیرد و نگاه ویژه ای به این بخش شود.
رئیس شورای شهر زرقان، با اشاره به مشكلات زیست محیطی این بخش به واسطه وجود صنایع متعدد گفت: به رغم اینكه اجرای فاز دوم پالایشگاه منتفی است اما این مشكل اصلی این بخش نیست، وجود 24 درصد صنایع فارس در زرقان مشكلات آلایندگی زیادی برای مردم ایجاد كرده كه حل آنها با ظرفیت اداری این بخش قابل حل نیست.
وی بیان داشت: عوارض مختلفی كه سهم شهر زرقان است و به این شهر می رسد كمتر از سه درصد است و شهرداری زرقان هم نمی تواند مسائل مرتبط با صنایع آلاینده را دنبال كند.
رئیس شورای شهر زرقان بیان داشت: مردم بخش زرقان در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 با حضور حماسی در انتخابات و رای 90 درصدی خود به دولت تدبیر و امید، همراهی خود با این دولت را به اثبات رساندند و امروز از دولت و دولتمردان انتظار دارند كه به مطالبات آنها خصوصا در بحث ارتقا این بخش به شهرستان به آنها نگاه ویژه داشته شود.
دكتر علی محمدی عضو شورای اسلامی شهر زرقان هم با تاكید بر اینكه نخستین مطالبه مردم این شهر با توجه به قدمت و قابلیتهای پرشمار زرقان در حوزه های مختلف ، تبدیل شدن به شهرستان می باشد اظهار داشت : از انجا كه وجود پتانسیل بدون بسترسازی لازم كارساز نیست لذا می طلبد كه برای به فعلیت درآمدن قابلیتهای بالقوه این منطقه درابتدا به تشكیلات اداری قوی و منسجم تر دست یافت كه تحقق این امر تنها با ارتقا زرقان به لحاظ تقسیمات كشوری امكانپذیر است .
به گفته محمدی اگر به لحاظ اداری زرقان تقویت شود بدون تردید می تواند سهم بالاتری از عوارض سالیانه ناشی از تحمل آلودگی 24درصد صنایع استان را به خدمت بگیرد و این در حالیست كه اینك زرقان بعنوان یك حوزه اقماری شهرستان شیراز از درصد بسیار ناچیزی از سهم تخصیصی عوارض سالیان صنایع مستقر در قلب شهر زرقان بهره مند می شود .
وی همچنین به سهم اشتغال ناچیز جوانان ونیروی كار شهرزقان در صنایع مستقر در جوار این شهر اشاره كرد و افزود: هم اكنون حدود 70درصد نیروی كار بكار گرفته در این صنایع خارج از شهر زرقان جذب شده اند در صورتی كه این منطقه به شهرستان تبدیل شود قطعا می توان از قبل این ارتقا سهم بالاتری از نیروی صنایع موجود را طلب كرد.
محمدی ادامه داد: در حال حاضر موضوع تعدیل های كارگری همین سهم ناچیز نیروی كار مشغول بكار در صنایع را در معرض تهدید قرار داده و لذا می طلبد كه متولیان امر با احیای شوراهای كارگری در راستای تامین امنیتی شغلی كارگران شاغل این منطقه گام بردارند.
6122/ 5054
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۰
شیراز- ایرنا- مسائل و مشكلات بخش زرقان و خواسته های مردم و مسئولان این بخش در میزگرد ایرنا مورد بررسی قرار گرفت كه مهمترین خواسته و مطالبه مطرح شده مردم زرقان از زبان رئیس و اعضای شورای اسلامی این بخش ارتقا آن به شهرستان بود.