به گزارش گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي هلث دي، اين مطالعه نشان داد احتمال حمله قلبي يا ساير مشكلات قلبي و عروقي در افرادي كه يك فنجان چاي در روز مي نوشند، 35 درصد كمتر از افرادي است كه از اين نوشيدني استفاده نمي كنند.
اين مطالعه همچنين نشان داد كه احتمال رسوب كلسيم در عروق كرونر مصرف كنندگان چاي كمتر است. رسوب كلسيم با مشكلاتي همچون بيماري هاي قلبي و سكته مغزي ارتباط دارد.
دكتر اليوت ميلر متخصص داخلي در بيمارستان جانز هاپكينز در بالتيمور گفت: ما در اين تحقيق متوجه شديم در كساني كه به ميزان متوسط چاي مصرف مي كردند، تجمع كلسيم در عروق كرونر و حوادث قلبي عروقي كمتر بود.
اما ميلر خاطرنشان كرد كه هنوز رابطه علت و معلولي ميان نوشيدن چاي و بيماري قلبي قابل اثبات نيست.
در اين تحقيق، ميلر و تيم او داده هاي مربوط به وضعيت بيش از شش هزار مرد و زن شركت كننده در يك تحقيق ادامه دار را كه سال 2000 ميلادي آغاز شده بود، بررسي كردند. در ابتداي اين مطالعه، هيچ يك از اين افراد عارضه و مشكل قلبي نداشتند.
محققان وضعيت مردان و زنان را پيگيري كردند تا ببينند كدام يك از آنها در يك دوره 11 ساله دچار حمله قلبي، سكته مغزي و درد سينه شدند و يا در اثر ساير انواع بيماري هاي قلبي جان باختند. پژوهشگران همچنين به مدت پنج سال رسوب كلسيم را در رگ هاي خوني افراد اندازه گرفتند و اين كار را از طريق مقايسه سي تي اسكن ها در ابتدا و در پايان دوره پنج ساله انجام دادند.
اين مطالعه نشان داد كه در طول مدت دوره تحقيق، افرادي كه روزي يك فنجان چاي مي نوشيدند، در مقايسه با ديگران كه چاي نمي نوشيدند، حدود يك سوم كمتر با خطر روبرو شدن با يك مشكل مهم قلبي مواجه شدند. در مصرف كنندگان يك تا سه فنجان چاي در روز هم كاهش تجمع كلسيم در شريان ها مشاهده شد.
به گفته ميلر، مشخص نيست آيا نوشيدن بيش ار سه فنجان چاي در روز به سلامت بيشتر قلب مي انجامد يا خير .
وي همچنين با اشاره به اين كه نوع چاي مصرفي شركت كنندگان در تحقيق از هر دو نوع سبز و سياه بود، افزود: نتايج مطالعه فازغ از نوع چاي مصرف شده است و به هر حال، هنوز زود است كه تنها براساس نتايج اين مطالعه، در مورد مصرف چاي براي سلامت قلب توصيه كرد.
علمي **1311**2017
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۰
تهران- ايرنا- يك مطالعه جديد از احتمال تاثير مفيد نوشيدن يك فنجان چاي در روز بر سلامت قلب حكايت دارد.