آنكارا – ایرنا – راه های همكاری های علمی، دانشكده های الهیات ایران و تركیه در سفر رئیس دانشكده الهیات دانشگاه تهران به آنكارا و دیدار هیات ایرانی با مقامات دانشگاهی تركیه بحث و بررسی شد.

به گزارش ایرنا، دكتر مجید معارف رئیس دانشكده الهیات دانشگاه تهران به همراه هیاتی به آنكارا سفر كرده است.
در این سفر دكتر فقهی زاده رئیس گروه قرآن و حدیث، دكتر خوش منش عضو هیات علمی دانشكده و نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در كارگروه توسعه فعالیت های قرآنی وزارت علوم، دكتر معارف را همراهی می كنند.
هیات ایرانی پیش از دیدار با مقامات دانشگاهی تركیه ابتدا با حسن صفرخانی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آنكارا در خصوص برنامه ها گفت و گو كردند.
صفرخانی در این نشست گزارش مكتوب و مشروح سه دوره نشست با رئیس و اساتید دانشكده الهیات دانشگاه آنكارا را تشریح و محورهای همكاری و هم فكری را مورد توجه قرار داد و خواستار مساعدت برای اجرائی كردن توسعه همكاری های رایزنی فرهنگی شد.
دكتر معارف ریاست دانشكده الهیات از وجود فضای وحدت و همدلی در تركیه استقبال كرده و آمادگی دانشكده الهیات را برای گفت وگو های دینی دو جانبه و چند جانبه ابراز داشت .
هیات ایرانی سپس عازم دانشكده الهیات شد و در اولین نشست دانشجویی با حضور بیش از یكصد تن از دانشجویان در درس تاریخ مذاهب حضور پیدا كرد.
در این دیدار دكتر معارف در فرصت محدود به پیدایش تشیع و اصول و ارزش های فكری آن اشاره كرد و این كه تشیع در كنار سایر مذاهب دینی در اسلام به عنوان یك مذهب با اصول و چارچوب های مشترك با سایر مذاهب نظیر توحید، نبوت، معاد و سایر ارزشهای مشترك دارای یك حیات تاریخی همزیستی مسالمت آمیز با سایر مذاهب را در خود جای داده است و با تنها در حوزه مدیریت جهان اسلام و موضوع امامت از سایر مذهب متفاوت می باشد اما در اصول اساسی مانند سایر مذاهب دارای اشتراكات جدی می باشد و نوع تعامل امام علی ( ع ) و اهل بیت ( ع ) با سایر خلفا نشان از تعامل و همكاری به رغم وجود اختلاف حكایت دارد .
سپس دانشجویان سئوالات خود را طرح كردند كه اساتید پاسخ های كوتاه و لازم را ارائه كردند.
سپس هیئت با حضور در دفتر رئیس دانشكده با رئیس دانشكده الهیات و معاون وی به گفت وگو پرداختند و در خصوص همكاری های دو جانبه و محورهای برنامه اجرائی صحبت كردند.
دو طرف بر برگزاری كارگاه های آموزشی و كنفرانس علمی به صورت متناوب در ایران و تركیه تاكید داشتند و اصول و چارچوب های برنامه اجرائی را مورد تاكید قرار دادند.
هیات ایرانی سپس با حضور در جمع اساتید دانشكده الهیات از گروه های مختلف در دو حوزه تفسیر و حدیث بحث های تخصصی خود را ارائه كردند.
خاورم/2011**1144