تهران- ايرنا - معاون توسعه مديريت، حقوقي و امور مجلس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: تخريب و آلودگي محيط ‌زيست، ضمان دارد و اين بحثي است كه در مسئوليت مدني آن را دنبال مي‌ كنيم.

به گزارش ايرنا از پايگاه اطلاع رساني سازمان حفاظت محيط زيست، سيد محمد مجابي در سومين همايش ملي حقوق محيط‌ زيست، با بيان اينكه امروز نگاه به محيط زيست تغيير كرده است، گفت: حضور 135 تن از سران كشورها و اجماع 195 كشور دنيا در پاريس براي تصميم گيري در خصوص ساز و كارهاي جهاني مقابله با تغييرات اقليم و گرمايش زمين نشان دهنده ميزان اهميت بالاي مباحث محيط زيستي در جهان امروز است زيرا جهان به اين نتيجه رسيده است كه بدون محيط زيست، راه به جايي نخواهد برد.
معاون سازمان حفاظت محيط زيست ضمن اشاره به جايگاه عميق و مهم محيط زيست در مباحث ديني و ملي ايرانيان، اظهار كرد: شايد يكي از دقيق‌ترين نگاه‌ها را بتوانيم در سخن شيخ اشراق ببينيم كه مي‌ گويد هر موجودي به صرف داشتن وجود، نشاني از واجب الوجود در خود دارد و هر موجودي به لحاظ داشتن وجود، تسبيح مي‌ كند اما اضافه بر بحث دقيقي كه در حوزه عرفاني نسبت به اين موضوع داريم، نگاه به طبيعت براي تزكيه به عنوان يادآوري عظمت خلقت خداوند نيز توصيه مي‌ شود.
وي ضمن تاكيد بر اين موضوع كه تخريب و آلودگي جايي در فرهنگ ديني ما ندارد، تصريح كرد: در رسائل فقه شيعه، قطع درختان و به آتش كشيدن مزارع حتي در زمان جنگ منع شده است؛ چه برسد به دوران صلح كه به طريق اولي بايد به حفظ محيط ‌زيست توجه كرد.
مجابي در ادامه گفت: تخريب و آلودگي محيط‌ زيست، ضمان دارد و اين بحثي است كه در مسئوليت مدني آن را دنبال مي‌ كنيم.
معاون سازمان حفاظت محيط زيست ضمن يادآوري اينكه در آستانه سالگرد فرمايشات مقام معظم رهبري و انتظارات و مطالبات ايشان در حوزه انفال محيط ‌زيست هستيم، خاطرنشان كرد: بر اساس آنچه حقوق اساسي ما در اصل 50 قانون اساسي آورده و براساس اصل 110 قانون اساسي، با ابلاغ سياست‌ هاي كلي محيط ‌زيست، حركت جديدي براي اجراي اين سياست‌ هاي كلي ايجاد شد.
معاون حقوقي سازمان حفاظت از محيط‌زيست خطاب به رياست قوه قضائيه گفت: استدعا داريم كه بتوانيم با قضات حوزه تخصصي محيط‌ زيست تعامل بيشتري داشته باشيم و تقاضا مي ‌كنيم كميته مشتركي براي بررسي و تنقيح قوانين تشكيل شود و اين موضوع در مجلس هم مورد توجه قرار گيرد.
وي با بيان اينكه اين سومين همايش ملي حقوق محيط‌زيست است، گفت: اولين همايش در سال 1382 با پيشنهاد ابتكار شكل گرفت و با حضور قواي سه‌ گانه و با پيام مقام معظم رهبري آغاز شد، همايش دوم با موضوع چالش‌هاي قانوني شكل گرفت و امروز در همايش سوم، محورهاي گوناگوني از اين حوزه مد نظر قرار گرفته است.
مجابي، قوه قضائيه و حقوق محيط‌ زيست، حقوق بين ‌الملل و حقوق محيط‌ زيست، حقوق منابع طبيعي و محيط‌ زيست و حقوق توسعه و محيط ‌زيست را به عنوان موضوعات مطرح در اين همايش برشمرد و با اعلام اينكه همايش سوم با مشاركت مفيد و بحث‌هاي دقيقي در كميته ‌هاي علمي خود همراه بود، گفت: آنچه ما دنبال مي ‌كنيم، تشكيل دبيرخانه دائمي اين همايش است تا بتوانيم موضوع را به طور جدي‌ تر پيگيري كنيم.
علمي 9014**1440