به گزارش خبرنگارعلمی ایرنا، بر اساس رای هیات داوران بیست و نهمین جشنواره بین المللی خوارزمی در بخش پژوهش های بنیادی دكتر محمد مظلوم اردكانی با ارایه طرح «توسعه دانش ساخت حسگرها، ایمنوحسگرها و آپتاحسگرهای الكتروشیمایی اصلاح شده»، حایز رتبه اول شد و دكتر محمدعلی آموزگار به خاطر ارایه طرح «مطالعه منابع زیستی میكروارگانیسم های هالوفیل ایران» و دكتر پیمان صالحی به خاطر ارایه طرح «روش های نوین برای تهیه تركیبات صناعی و طبیعی جدید با فعالیت زیستی» به طور مشترك رتبه دوم این بخش را به دست آوردند.
هیات داوران همچنین مهندس سعید مهتدی ارایه دهنده طرح «پژوهش، طراحی و توسعه دانش فنی تولید توربین گازی صنعتی 25 مگاوا» به عنوان رتبه اول پژوهش های كاربردی معرفی كرد و رتبه دوم این بخش به طور مشترك به دكتر محمدرضا شاه نظری به خاطر ارایه «یك راه حل محاسباتی - كاربردی جدید برای بهینه سازی عملكرد احتراق با سوخت گاز در نیروگاه بخار» و همچنین دكتر محمدعلی اردكانی به خاطر «كسب دانش فنی، طراحی و ساخت شبیه ساز سقوط آزاد (تونل باد عمودی)» رسید.
دكتر حسین صادقی نیز با ارایه طرح «اكتساب فناوری رشد تك بلور ژرمانیوم با قطر بزرگ» رتبه سوم پژوهش های كاربردی این دوره جشنواره خوارزمی را از آن خود كرد.
در بخش پژوهش های توسعه ای نیز دكتر شهین مسعودی به خاطر «تولید واكسن زنده دو گانه نیوكاسل و برونشیت عفونی» رتبه دوم را كسب كرد و رتبه سوم این پژوهش ها به صورت مسترك به دكتر محمدرضا سویزی به خاطر «كسب دانش فنی كاتالیزورهای واحد پلی اتیلن ترفتالات صنایع پتروشیمی» و مهندس مجید برغانی فراهانی به دیل «تولید لوله های دو جداره به روش انقباضی هیدورولیكی – حرارتی» تعلق گرفت.
هیات داوران این دوره از جشنواره خوارزمی همچنین دكتر انوشیروان مرآت ارایه دهنده طرح «تجاری سازی سوئیچ تلفنی تركیبی نسل جدید با قابلیت ارتباط با شبكه های IP» به عنوان برگزیده موفق در تولید ملی معرفی كرد.
در بخش طرح های برگزیدگان ایرانیان مقیم خارج از كشور جشنواره بین المللی خوارزمی رتبه اول پژوهش های بنیادی به علیرضا خادم حسینی استاد دانشگاه ام. آی. تی هاروارد آمریكا به خاطر ارایه طرح «نانو و میكروهیدوژل های ساخته شده برای مهندسی بازسازی كننده» اختصاص یافت.
دكتر محمد جعفر طاهر زاده استاد دانشگاه بوراس كشور سوئد نیز با ارایه طرح «تبدیل ضایعات كشاورزی و مواد زاید به سوخت های زیستی و مواد با ارزش افزوده» موفق به كسب رتبه دوم پژوهش های بنیادی شد.
دكتر بهرخ خوشنویس استاد دانشگاه كالیفرنیای جنوبی از آمریكا نیز با ارایه طرح «ساخت سازه های ساختمانی به كمك ربات روی كره زمین و سایر كرات» رتبه دوم پژوهش های كاربردی در این بخش را به دست آورد.
جشنواره خوارزمی در این دوره 22 برگزیده خارجی داشت كه رتبه اول پژوهش های بنیادی به گوچان ژائو از هنگ كنگ به خاطر ارایه طرح «زمین شناسی پركامبرین و ابرقاره» تعلق گرفت.
پژوهش های بنیادی بخش خارجی این دوره از جشنواره سه رتبه دوم داشت كه به هیروكی اوشیما از دانشگاه علوم توكیو ژاپن با ارایه «نظریه پدیده های الكتریكی دو سویه ذرات نرم»، پاول وایس از موسسه نانو سیستم كالیفرنیا آمریكا با طرح «حدود نهایی كوچك سازی» و برنارد بریت از دانشگاه آلبرت لودویگ آلمان به خاطر ارایه طرح «بهبود و كشف روش ها و مفاهیم نوین در سنتز شیمی آلی و واكنش های كاتالیتیكی» تعلق گرفت.
یی سانگ تسای استاد دانشگاه سی نی كای تایوان با ارایه طرح «نقش ناقلین NRT1 در انتقال و پیام رسانی نیترات» موفق به كسب رتبه سوم پژوهش های بنیادی جشنواره خوارزمی شد.
هیات داوران همچنین در بخش پژوهش های كاربردی دكتر آلن اف كاومن استاد موسسه تحقیقات پزشكی وایتر و الیزاهال از كشور استرالیا به خاطر ارایه طرح «پاتوژنز مالاریا» به عنوان رتبه اول، دكتر كریستوف كلاین از دانشگاه لودویگ ماكسی میلیان آلمان به خاطر ارایه طرح « از درمان كودكان تا پیشگامان پزشكی شخصی (اتحاد بین اللملی برای كودكان مبتلا به بیماری های نادر سیستم ایمنی بدن)» به عنوان رتبه دوم و جرج آن چیتا از موسسه ملی پلی تكنیك مكزیك به خاطر ارایه «طرح ارتقای نفت سنگین» به عنوان رتبه سوم این بخش معرفی كردند.
در بخش طرح های خارجی رتبه سوم ابتكار به دكتر سورش بهار گاوا از دانشگاه آر ام آی تی استرالیا به خاطر طرح «توسعه فناوری مواد هوشمند برای شناسایی جیوه از پسماندهای صنعتی» اختصاص یافت.
مراسم معرفی و تجلیل از برگزیدگان بیست و نهمین جشنواره بین المللی خوارزمی امروز دوشنبه (17 اسفند) با حضور محمد فرهادی وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری و دانشمندانی از داخل و خارج كشور در محل سالن اجلاس سران كشورهای اسلامی برگزار شد.
علمی**1055**ل.الف.ی**1440
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۸
تهران- ایرنا- 11 طرح برگزیده داخلی و 12 طرح برگزیده خارجی بیست و نهمین جشنواره بین المللی خوارزمی امروز دوشنبه (17 اسفند ) معرفی و تجلیل شدند.