به گزارش ایرنا، دكتر محمد اسلامی روز سه شنبه در همایش سیاست های جمعیتی و ارتقای نرخ باروری در مشهد افزود: نرخ باروری در كشور هم اكنون 1.8 فرزند است در حالی كه حد جایگزینی شاخص جهانی نرخ باروری كلی 2.1 فرزند می باشد و این تعداد فرزندانی است كه هر زن به طور میانگین در طول دوره باروری باید به دنیا بیاورد.
وی اظهار كرد: در صورت ادامه روند كاهش نرخ باروری در كشور در 20 سال آینده نرخ بارور در ایران صفر می شود و پس از آن نیز سیر منفی را طی خواهد كرد.
وی ادامه داد: در چند دهه گذشته شاخص نرخ باروری كلی در ایران هفت فرزند بود.
به گفته وی، هم اكنون شاخص باروری در آمریكا بیش از دو فرزند است و این كشور با راهكارهایی از جمله مهاجرت پذیری نرخ باروری را افزایش داد، اما این راهكارها در ایران كاربردی نیست.
اسلامی با اشاره به سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در ارتباط با جمعیت گفت: این سیاست ها در 14 بند تدوین شده كه از آن جمله می توان به افزایش ازدواج، كاهش طلاق، كاهش فاصله تولد اولین فرزند پس از ازدواج و مقابله با افزایش سن ازدواج اشاره كرد.
معاون فنی دفتر سلامت، جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی افزود: بخشی از سیاست های مزبور به وزارت بهداشت مربوط می شود اما نقش سایر نهادها و ارگانها نیز در ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت اهمیت بسیار دارد.
وی بالاترین نرخ باروری در خراسان رضوی را متعلق به شهرستان تایباد با سه فرزند عنوان كرد و گفت: شاخص باروری در شهر مشهد 1.86 فرزند است.
وی اظهار كرد: طیف بارداری و شاخص نرخ باروری كلی در شهرستان های مختلف خراسان رضوی متفاوت است لذا برنامه ریزی در این زمینه باید با دقت و ملاحظات لازم صورت گیرد.
اسلامی با اشاره به تحقیقات انجام شده پیرامون نرخ باروری در شهرستان های خراسان رضوی گفت: بررسی های انجام شده در چند شهرستان استان نشان می دهد كه میزان سواد زنان مهم ترین عامل در این زمینه بوده است یعنی زنان با سواد یكسان، تعداد فرزندان مساوی دارند.
همایش سیاستهای جمعیتی و ارتقای نرخ باروری كلی با حضور فرمانداران، روسای سازمانها، مدیران كل و روسای دانشگاهها و دانشكده های علوم پزشكی خراسان رضوی به مدت یك روز در مشهد برگزار شد.
3027 / 6053
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۵
مشهد- ایرنا- معاون فنی دفتر سلامت، جمعیت خانوده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: منفی شدن شاخص نرخ باروری كلی در سال های آینده كشور را تهدید می كند.