كابل - ایرنا - رهبر حزب دعوت اسلامی و یكی از رهبران پیشین جهادی افغانستان گفت كه دخالت های خارجی فضای صلح و آرامش این كشور را برهم زده است و كشورهایی كه افغانستان را ناامن كرده اند بدانند كه این كشور لقمه راحتی برای آنان نخواهد بود.

به گزارش ایرنا، «عبدالرب رسول سیافت» روز سه شنبه در مراسم سالگرد درگذشت مارشال «محمد قسیم فهیم» از رهبران فقید جهادی افغانستان بار دیگر خواستار سهیم كردن مردم در مقابله با مخالفان مسلح شد و افزود:حكومت باید زمینه مشاركت مردم را برای برقراری صلح فراهم كند، در غیر این صورت ملت با مشاهده خطر وارد سنگر مبارزه خواهد شد.
مارشالی عالی ترین درجه نظامی در افغانستان است و قسیم فهیم در دوران ریاست جمهوری «حامد كرزی» به این درجه دست یافت.
وی در زمان جنگ های مجاهدین علیه طالبان معاون «احمد شاه مسعود» بود و پس از كشته شدن مسعود به دست طالبان، فرماندهی گروه های جهادی را در شمال افغانستان برعهده گرفت و مدتی در دولت برهان الدین ربانی رئیس جمهور فقید افغانستان ریاست دستگاه اطلاعاتی این كشور را برعهده داشت.
مارشال فهیم در سن 56 سالگی بامداد 18 اسفند سال 1392 بر اثر سكته قلبی درگذشت. او پیش از مرگ معاون اول كرزی بود و مرگ وی سبب شد تا دولت سه روز عزای عمومی در افغانستان اعلام كند و پرچم ها را نیمه برافراشته نگه دارد.
این چندمین بار است كه سیاف رهبر حزب دعوت اسلامی افغانستان در كمتر از یك سال گذشته از حكومت می خواهد كه مردم را برای مقابله با گروه های تروریستی مسلح كند و پیشتر به دولت هشدار داده بود كه عواقب سهیم نكردن مردم در افغانستان برعهده رهبران حكومت وحدت ملی خواهد بود.
دولت و فرماندهان نظامی افغانستان تاكید كرده اند كه چنانچه افرادی متقاضی حضور در مبارزه علیه گروه های مسلح مخالف هستند، می توانند به نیروهای ارتش و پلیس بپیوندند و به رهبران سیاسی احزاب و گروه ها توصیه كردند كه كسب قدرت را از راه های سیاسی دنبال كنند، زیرا دیگر اجازه نخواهند داد دوران تلخ درگیری های قومی و گروهی در این كشور تكرار شود.
سیاف در عین حال از گفت و گوهای صلح افغانستان حمایت كرد و گفت كه هر كسی مخالف صلح باشد، دشمن افغانستان است و از رهبران طالبان خواست تا اجازه ندهند دشمنان خارجی از آنان سوء استفاده و كشور را تكه تكه كنند.
سیاف پیشتر نیز نسبت به تقسیم افغانستان هشدار داده بود و «محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری این كشور نیز گفته بود گروه های مسلح مخالف قصد داشتند با خروج نیروهای خارجی از كشور جغرافیای افغانستان را تغییر دهند، اما نیروهای ارتش اجازه ندادند تا دشمنان به اهداف خود دست یابند.
رهبر حزب دعوت اسلامی افغانستان افزود:طالبان جامعه را تباه كرده است و اگر به نام اسلام مبارزه می كنند بدانند كه اشتباه است و از آنان خواست تا به ندای صلح لبیك بگویند و به مردم بپیوند و اجازه دهند تا آتش جنگی كه دیگران از آن بهره می برند و ما هیزم آن هستیم، خاتمه داده شود.
وی گفت كه اگر افغانستان پناهگاه تروریست ها باشد، شرق و غرب روی آسایش نخواهند دید و اگر این ملت به سمت جنگ و جامعه به سمت تباهی برود، دیگر قدرتی توان جلوگیری از آن را نخواهد داشت.
سیاف حدود 4 ماه قبل همراه با شماری دیگر از رهبران پیشین جهادی افغانستان كه در دوران حضور ارتش سرخ شوروی سابق در این كشور علیه آنان می جنگیدند، اقدام به تاسیس شورای «حراست و ثبات» افغانستان كردند و در اولین نشست این شورا باوجود تاكید بر مخالفت با سقوط حكومت وحدت ملی، از انتخابات زود هنگام سخن گفتند.
علاوه بر رهبر حزب دعوت اسلامی، یونس قانونی یكی دیگر از اعضای موسس شورای حراست و ثبات افغانستان نیز گفته است كه مطابق با تفاهم نامه سیاسی كه این دولت بر مبنای آن روی كار آمده است، پس از گذشت 2 سال ساختارهای قانونی را مطابق با انتخابات شكل دهد، مشروعیت خود را از دست خواهد داد.
اساق*1610**1010