به گزارش روزچهارشنبه گروه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، روش جديدي در دانشگاه واشنگتن ابداع شده كه در آن از نانوذرات براي ممانعت از رشد سلولهاي سرطاني استفاده ميشود، اين نانوذرات از جنس تركيباتي است كه در قرصهاي ضد اسيد معده استفاده ميشود.
آويك سام و ساموئل اشليفو از رشته بيوشيمي و بيوفيزيك مولكولي دو روش جديد براي ايجاد نانوذرات كربنات كلسيم ارائه دادند، آنها بعد از سنتز اين نانوذرات، آن را به بدن موش مبتلا به سرطان صلب تزريق كردند، اين نانوذرات با وارد شدن به محيط تومور سرطاني، آن را از حالت اسيدي به قليايي تغيير داده و با اين كار مانع از رشد تومور ميشود.
محققان اين پروژه براي اولين بار نشان دادند كه ميتوان با استفاده از نانوذرات طراحي شده، pH تومور حالت جامد را تغيير داد، نتايج اين پروژه در نشريه Nanoscale منتشر شدهاست.
سام يكي از محققان اين طرح گفت: سرطان به دليل رشد افسارگسيخته موجب مرگ ميشود، pH تومور رابطه مستقيمي با رشد آن دارد، سلولهاي سرطاني براي خلاصي يافتن از محيط ميان سلولي از روش كاهش pH استفاده ميكنند، به همين دليل محققان اين پروژه از راهبرد افزايش pH در تومور استفاده كردند.
وي بيان كرد: كربنات كلسيم در صورت وارد شدن به آب ميتواند pH آن را تا 9 افزايش دهد، اين گروه تحقيقاتي دريافتند كه اگر كربنات كلسيم وارد محيط بدن شود، pH تا 7.4 افزايش مييابد كه دقيقا pH نرمال بدن انسان است،وارد كردن كربنات كلسيم به بدن كاري چالش برانگيز است، اين نانوذرات 10 تا 1000 برابر بزرگتر از نانوذرات ايدهآل مورد استفاده در درمان سرطان هستند.
براي حل اين مشكل محققان از يك محلول منحصر به فرد استفاده كردند، آنها با استفاده از نفوذ مبتني بر پلياتيلن گليكول، نانوذرات 20 تا 300 نانومتري از جنس كربنات كلسيم سنتز كردند.
همچنين محققان اين پروژه با استفاده از روش ديگري موسوم به نفوذ با كمك اتانول، موفق به سنتز نانوذرات 100 نانومتري كربنات كلسيم شدند، اين گروه، محيطي از جنس آلبومين ساختند كه مانع از رشد نانوذرات شده و ميتوان آنها را به داخل بدن تزريق كرد.
نتايج تزريق اين نانومواد به بدن موشهاي آزمايشگاهي نتيجه رضايتبخشي به دنبال داشته است، اين گروه در حال حاضر به دنبال يافتن دوز بهينه اين ماده هستند تا از آن براي هدفگيري تومور سرطاني استفاده كنند.
علمي (1)** 9340**2017
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۲
تهران- ايرنا- محققان دو روش براي سنتز نانوذرات كربنات كلسيم ارائه كرده اند كه با استفاده از آن ميتوان نانوذراتي را براي از بين بردن سلولهاي سرطاني توليد كرد، اين نانوذرات روي موشهاي آزمايشگاهي آزمايش شده اند.