به گزارش ايرنا، در اين همايش يك روزه كه چهارشنبه شب برگزار شد، آيت الله سيد محمدتقي آل هاشم با اشاره به مقام بالاي علمي و فقهي آيت الله شهيدي، وي را يكي از مفاخر آذربايجان و نجف اشرف برشمرد.
وي، جايگاه علمي و معنوي آيت الله شهيدي را نجف الشرف در ايران عنوان كرد كه با حضور خود در آنجا تحصيلات عاليه علمي را فرا گرفته و در ايران براي دانش آموختگان خود ياد داده است.
امام جمعه موقت تبريز، مرجعيت، تقوا، علم همراه با عمل را از ويژگي هاي شخصيتي آيت الله شهيدي عنوان و اظهار كرد: وي با تاليف انواع كتاب هاي علمي و تربيت شاگردان والا خدمات ارزنده اي به اسلام كرده است.
امام جمعه بستان آباد نيز تجليل از دانشمندان را سنتي رايج و حسنه دانست و گفت: تكريم عالمان دين تكريم يك شخص نيست بلكه بها دادن به علم و فظيلت و تقواست.
حجت الاسلام سيد رضا رضوي تكريم از بزرگاني چون آيت الله شهيدي را ضرورت اجتماعي در شرايط امروز دانست و افزود: افرادي مانند آيت الله شهيدي تابلو و چراغ راهنما براي جوانان امروز هستند.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان شرقي نيز برگزاري همايش براي بزرگان را جزو ماموريت هاي اصلي اين نهاد و شوراي شوراي فرهنگ عمومي كشور اعلام كرد.
علي اكبر صفي پور گفت: بزرگداشت مشاهير، ادبا و بزرگان علمي هر استان براي ما رسالت تعيين شده و اميدواريم مقالات و كتاب هايي كه از اين همايش ها چاپ مي شود، استوانه علمي استان باشد.
رئيس همايش نيز گفت و گو با خبرنگار ايرنا هدف از برگزاري همايش را شناساندن مقام علمي و عملي آيت اله شهيدي عنوان كرد و افزود: امروز جوانان و مراكز علمي بيش از پيش نيازمند آشنايي با داشته هاي فرهنگي و معنوي هستند.
محمد نظري گفت: در اين همايش 30 مقاله علمي پذيرفته شد كه چهار مقاله ارائه و بقيه مقاله ها در گنگره ملي آيت الله شهيدي چاپ خواهد شد.
آيت الله ميرزا فتاح شهيدي در سال1302 قمري در روستاي داش آتان از توابع شهرستان بستان آباد به دنيا آمد.
پدرش ميرزا محمدعلي شيخ الاسلام از علماي برجسته آذربايجان و شهداي صدر مشروطيت بود.
ميرزا فتاح شهيدي دروس مقدماتي خود را در مكتب خانه زادگاهش گذرانده و براي طي مدارج علمي بالا به تبريز رفته و در محضر علمايي چون آيت اله انگجي تبريزي تلمذ كرد.
ميرزا فتاح در سال 1323 قمري به نجف هجرت كرد و نزديك به 40 سال در آن شهر و از محضر آيات عظام همچون ابوالحسن اصفهاني بهره مند شد، وي در سال 1361 قمري به پيشنهاد آيت اله اصفهاني به تبريز مراجعت نموده و به احياي حوزه علميه تبريز همت گماشت.
از اين فقيه فرزانه آثار گران سنگ و ارزشمندي از جمله 'شرحي بر رساله العداله، شرحي بر زيارت عاشورا، كشكول، تحقيق الدلايل و زادالتقوي به يادگار مانده است.
آيت اله شهيدي سر انجام در سن 70 سالگي در تبريز ديده از جهان فرو بست و در قبرستان اماميه ( طوباييه) تبريز به خاك سپرده شد.
7239/6132/6183
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۱
تبريز - ايرنا - همايش يك روزه بزرگداشت آيت الله ميرزا فتاح شهيدي در زادگاهش شهرستان بستان آباد برگزار شد.