به گزارش ایرنا، نخست وزیر ژاپن این سخنان را در پنجمین سالگرد فاجعه سونامی و زمین لرزه هولناك سال 2011 كه منجر به بحران هسته ای فوكوشیما در این كشور شد، بیان كرده است.
او تاكید كرد كه ژاپن بدون انرژی هسته ای نمی تواند به بسیاری از برنامه های خود دست یابد.
سخنان «آبه» در حالی مطرح می شود كه در پی بروز نقص فنی در دو راكتور برق هسته ای «تاكاهاما»ی ژاپن، مقامات قضایی این كشور چند روز پیش دستور تعطیلی آنها را صادر كردند.
در زمین لرزه سال 2011 و فاجعه سونامی بعد از آن نزدیك به 18 هزار و 500 نفر جانشان را از دست دادند و از این حادثه به عنوان بزرگترین اتفاق ناگوار هسته ای دنیا پس از چرنوبیل یاد می شود.
اگرچه حدود 48 نیروگاه برق هسته ای ژاپن پس از آن فاجعه در فوكوشیما تعطیل شد و از كار ایستاد اما اكنون «آبه» تاكید می كند كه ژاپن برای حل معضل تحولات اقلیمی هم به این انرژی نیاز دارد.
او در سخنان خود تاكید كرد كه تامین با ثبات انرژی بدون نیروگاه هسته ای، برای ژاپن غیرممكن است به همین خاطر نیروگاهها باید بار دیگر راه اندازی شود و این كشور به راكتورهای هسته ای نیاز مبرم دارد.
نخست وزیر ژاپن و شركت برق الكتریك «تپكو» (شركت اداره كننده نیروگاه فوكوشیما دایچی) این كشور از جمله حامیان اصلی راه اندازی نیروگاه های هسته ای در این كشور محسوب می شوند.
دادگاهی در ژاپن این هفته تاكید كرد كه دو راكتور هسته ای نیروگاه تاكاهاما امن نیست و باید تعطیل شود و این كار نیز صورت گرفت.
اما «آبه» ضمن به چالش كشیدن این تصمیمات گفت: سیاست راه اندازی نیروگاه های برق هسته ای استاندارد و ایمن، تغییری نكرده و دولت همچنان به تعهدات خود در این زمینه پایبند است.
این دو راكتور اولین راكتورهایی بودند كه به دستور دولت و پس از حصول اطمینان از ایمن بودن آنها راه اندازی شدند و حالا بسته شدن آنها نوعی رویارویی قوه های مقننه و مجریه در ژاپن محسوب می شود.
پس از بحران سال 2011 میلادی و با بسته شدن نیروگاه های برق هسته ای میزان استفاده از سوخت فسیلی در ژاپن به طرز چشمگیری افزایش یافت.
با این حال دولت ژاپن تاكید دارد در كنار بكارگیری دوباره نیروگاه های ایمن هسته ای تلاش خواهد شد تا از اتكا به این انرژی برای تولید برق كاسته شود.
نیاز این كشور به برق از یك سو و نگرانی از آسیب ها و مشكلات انرژی هسته ای از دیگر سوی، موجب شده تا دولتمردان ژاپنی به فكر افزایش استفاده از منابع تجدیدپذیر انرژی هم باشند.
یك هیات از حزب حاكم لیبرال دمكرات ژاپن با انتشار گزارشی از دولت این كشور خواست تا ظرفیت تولید انرژی های تجدید پذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی را به بالاترین حد خود برساند تا هزینه های استفاده از سوخت های فسیلی كاسته شود.
دولت ژاپن در طرحی كه اخیرا تصویب كرد، متعهد شد تا سال 2030 میلادی، انرژی هسته ای 20 تا 22 درصد و انرژی های تجدید پذیر 22 تا 24 درصد از مجموع منابع تامین انرژی كشور را شامل شود.
در حال حاضر فعالیت بیشتر 48 نیروگاه هسته ای ژاپن، بدون احتساب شش نیروگاه تخریب شده فوكوشیما دایچی متوقف شده است.
این در حالی است كه این نیروگاه ها پیش از سونامی سال 2011، حدود 30 درصد نیروی برق سومین اقتصاد بزرگ جهان را تامین می كردند.
آساق**231**1597
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۵
پكن - ایرنا - پس از مخالفت های مردمی و بروز اختلاف میان موافقان و مخالفات دولت توكیو در راه اندازی مجدد نیروگاههای هستهای، «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن بر ضرورت وجود چنین نیروگاههایی برای تامین انرژی مورد نیاز كشور و حل مشكلات پیش رو تاكید كرد.