با وجود همه مشكلات مالی كه این روزها و ماه ها ورزش كشور با آن روبرو است، فدراسیون كشتی رویدادهای متعدد بین المللی و داخلی خود را در سال 94 به صورت كامل برگزار شد تا یكی از فعال ترین فدراسیون های ورزشی از نظر برگزاری و همچنین حضور در میادین بین المللی باشد.
با توجه به اینكه سال آینده المپیك برگزار می شود، حضور آزادكاران و فرنگی كاران به خصوص در رده سنی بزرگسالان در مسابقات بین المللی چون جهانی و آسیایی و تورنمنت ها به صورت ویژه ای زیر ذره بین كادر فنی قرار دارد.
همین حساسیت ها و نتایج دور از انتظار تیم ملی كشتی فرنگی در رقابت های قهرمانی جهان بود كه سبب شد «محمد بنا» معروف به «آقای خاص» كشتی ایران یك بار دیگر سكاندار كشتی فرنگی ایران شود و هدفش را از حضور مجدد در عرصه كشتی، شاد كردن دل مردم و حتی الامكان تكرار نتایج المپیك لندن بیان كند.
تیم های ملی كشتی آزاد و فرنگی كشورمان در سه رده سنی بزرگسالان، جوانان و نوجوانان در سال 94 در پیكارهای قهرمانی آسیا و جهان هفت عنوان قهرمانی، سه مقام نایب قهرمانی در جهان، دو مقام سومی آسیا (كشتی آزاد و فرنگی جوانان) و یك مقام چهارمی جهان (تیم كشتی فرنگی بزرگسالان) كسب كرد كه به نظر می رسد، صرفه نظر از نتایج تیم بزرگسالان، در رده های پایه، كشتی پیشرفت داشته و این امر به نوعی ورزش نخست ایران را در سال های آینده امیدوار خواهد ساخت.
اما هر چه به بازی های المپیك 2016 ریو نزدیك می شویم، بار مسئولیت كشتی، وزنه برداری و تكواندو و سایر رشته ها مانند دو و میدانی و تیراندازی كه امید زیادی به كسب مدال آنان می رود، بیشتر می شود، چرا كه نگاه ها و دعای یك ملت پشت سر آنها است.
كشتی آزاد و فرنگی تاكنون 38 مدال از 60 مدالی كه ورزشكاران ایران در المپیك كسب كرده اند را برای كشور و مردم به ارمغان آورده اند. 15 مدال طلا، 13 نقره و 17 برنز مدال هایی است كه سبب شده كشتی به همراه وزنه برداری و تكواندو به نوعی بار مسئولیت سایر رشته ها را نیز در میدانی به نام المپیك به دوش بكشند و در آستانه المپیك ریو همه امیدواری ها به آزادكاران و فرنگی كاران است تا یك بار دیگر برای كشور افتخارآفرینی كنند.
**عقب گرد سه پله ای كشتی فرنگی بزرگسالان در جهان
تیم ملی كشتی فرنگی بزرگسالان ایران در بیست و پنجمین دوره رقابت های قهرمانی سال 2015 آسیا كه اردیبهشت سال 94 در دوحه قطر برگزار شد با سه مدال طلا، یك نقره و دو برنز و 63 امتیاز قهرمان آسیا شد.
بعد از این رقابت ها، تیم ملی در پنجاه و هفتمین دوره رقابت های قهرمانی جهان و گزینشی المپیك كه روزهای 16 تا 19 شهریور با حضور فرنگی كارانی از 68 كشور دنیا برگزار شد حضور یافت كه با مدال نقره قاسم رضایی و دو برنز یوسف قادریان و حبیب الله اخلاقی به همراه مقام پنجمی سعید عبدولی با 31 امتیاز چهارم شد.
تیم ملی ایران سه سهمیه المپیك نیز در وزن های 75، 85 و 98 كیلوگرم كسب كرد.
بعد از این مسابقات و به دلیل اشتباهات فاحش و ضعف فنی ملی پوشان بود كه فدراسیون كشتی به خواسته عمومی جامعه كشتی توجه كرد و یك بار دیگر محمد بنا را در راس كادر فنی تیم ملی قرار داد.
فرنگی كاران كشورمان در بیست و ششمین دوره رقابت های كشتی قهرمانی سال 2016 آسیا كه روزهای 28 و 29 بهمن سال 94 در بانكوك تایلند برگزار شد با چهار مدال طلا، یك نقره و دو برنز و 71 امتیاز قهرمان آسیا شد.
*كشتی آزاد دوشادوش بزرگان جهان
تیم ملی كشتی آزاد بزرگسالان ایران در رقابت های كشتی قهرمانی سال 2015 آسیا كه روزهای 16 و 17 اردیبهشت ماه و با حضور 21 كشور در شهر دوحه پایتخت قطر برگزار شد، با كسب چهار مدال طلا، دو مدال نقره و یك مدال برنز و كسب 68 امتیاز به مقام قهرمانی رسید.
تیم ملی كشتی آزاد همچنین در چهل و ششمین دوره رقابت های كشتی آزاد قهرمانی سال 2015 جهان (16 تا 22 شهریور) در لاس وگاس آمریكا با دو مدال نقره، دو برنز و 48 امتیاز بعد از روسیه، برای هفتمین بار نایب قهرمان جهان شد.
تیم ایران البته در این رقابت ها پنج سهمیه المپیك در وزن های 57، 65، 74، 86 و 97 كیلوگرم بدست آورد، اما این نایب قهرمانی چون سال 2014 جهان به دل علاقمندان ننشست چرا كه ملی پوشان كشورمان نتوانستند مدال طلا كسب كنند.
آزادكاران كشورمان در بیست و نهمین دوره رقابت های قهرمانی سال 2016 آسیا كه روزهای یكم و دوم اسفند در تایلند برگزار شد با كسب پنج مدال طلا، یك نقره و یك برنز و 73 امتیاز با اقتدار عنوان قهرمانی قاره كهن را از آن خود كرد.
*آقایی آزادكاران جوان در جهان
تیم كشتی آزاد جوانان ایران در رقابت های قهرمانی سال 2015 آسیا كه روزهای 18 تا 21 تیر ماه در شهر نایپیداو میانمار برگزار شد در حالی با چهار مدال طلا به مقام سوم دست یافت كه مرداد ماه در پیكارهای قهرمانی جهان كه در شهر سالوادور داباهیا برزیل برگزار شد با دو مدال طلا، چهار نقره و 62 امتیاز برای نخستین بار در تاریخ و برای دومین سال پیاپی با سرمربیگری محمد طلایی قهرمان جهان شد.
*روند رو به رشد كشتی فرنگی جوانان
تیم كشتی فرنگی جوانان ایران نیز در رقابت های قهرمانی سال 2015 آسیا (18 تا 21 تیر ماه - نایپیداو میانمار) با كسب دو مدال طلا، یك نقره و دو برنز سوم شد و همین تیم در مسابقات قهرمانی سال 2015 جهان در شهر سالوادور داباهیا برزیل با كسب سه مدال طلا، نقره و برنز ششم شد.
عنوان ششمی تیم جوانان در حالی به دست آمد كه مدال های این تیم در مسابقات جهانی پس از مدتها با طلا همراه بود و همچنین صعود دو پله ای این تیم از هشتمی به ششمی جهان خود نشان از روند رو به رشد این تیم دارد.
*نایب قهرمانی فرنگی كاران نوجوانان در جهان پس از 18 سال
تیم كشتی فرنگی نوجوانان ایران در رقابت های قهرمانی سال 2015 آسیا كه روزهای 21 تا 24 خرداد در دهلی نو در كشور هند برگزار شد با كسب یك طلا، شش نقره و یك برنز و با 82 امتیاز مقتدرانه قهرمان آسیا شد.
این تیم همچنین در مسابقات قهرمانی سال 2015 جهان كه روزهای 3 و 4 شهریور در شهر سارایوو در كشور بوسنی هرزگوین برگزار شد با سه مدال طلا و كسب 41 امتیاز نایب قهرمان جهان شد.
نایب قهرمانی ایران در بوسنی و هرزگوین پس از 18 سال به دست آمد.
*كشتی آزاد نوجوانان:
آزادكاران نوجوانان ایران نیز در ادامه روند موفقیت های خود در رقابت های قهرمانی سال 2015 آسیا (21 تا 24 خرداد دهلی نو) با دو مدال طلا و پنج نقره و كسب 77 امتیاز مقتدرانه برسكوی قهرمانی ایستادند.
این تیم در مسابقات قهرمانی جهان (7 و 8 شهریور در شهر سارایوو) با 2 مدال نقره و 4 برنز نایب قهرمان جهان شد.
*گراپلینگ زنان و مردان
تیم ملی گراپلینگ مردان ایران در رقابت های جهانی تركیه (18 و 19 مهر در شهر آنتالیا تركیه) با یك مدال طلا، یك نقره و 3 برنز چهارم شد.
تیم گراپیلینگ زنان نیز كه با 5 ورزشكار در این رقابت ها حاضر شده بود توانست سه مدال برنز كسب كند.
*قهرمانی در كشتی ساحلی جهان
رقابت های كشتی ساحلی قهرمانی جهان در سه رده ی سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان روزهای 22 تا 26 خرداد در شهر مانگالیای رومانی برگزار شد.
تیم كشتی ساحلی بزرگسالان كشورمان با سه مدال طلا و یك برنز به عنوان قهرمانی دست یافت.
تیم كشتی ساحلی نوجوانان نیز با یك مدال طلا و یك نقره، سوم شد.
*قهرمانی آلیش كاران مرد و زن در آسیا
تیم های آلیش (كشتی با كمربند) مردان و زنان ایران در رقابت های قهرمانی آسیا كه روزهای 15 و 16 در سالن شهدای هفتم تیر تهران برگزار شد، قهرمان آسیا شدند.
البته در سال جاری به غیر از رویدادهای بین المللی، در هر سه رده سنی بزرگسالان، جوانان و نوجوانان مسابقات قهرمانی كشور برگزار و ضمن آنكه مسابقات انتخابی این سه رده سنی نیز برگزار و در رده سنی جوانان و نوجوانان مسابقات عمومی كشور نیز برگزار شد.
همچنین جام های بین المللی تختی، جام باشگاههای كشتی فرنگی و آزاد جهان در تهران و خرمشهر، جام هاشمی نژاد در بهشهر، رقابت های كشتی پهلوانی كشور در تبریز و جام های كودك و شاهد در تهران و یادگار امام (ره) كه در رده های مختلف سنی بزرگسالان، جوانان و نوجوانان برگزار شد از جمله مهمترین رویدادهای مهم داخلی بود كه در سطح بین المللی برگزار شد.
تورنمنت های بین المللی جام محمود آتالای و یاشاراركان تركیه، كاباكوجوم كول قرقیزستان، سركیسیان ارمنستان، جایزه بزرگ اسپانیا، پیت لازینسكی و زیلكوفسكی در لهستان، جام ریاست جمهوری قزاقستان، كشتی آزاد و فرنگی قهرمانی نظامیان جهان در كره جنوبی، پیشكسوتان جهان در یونان، الكساندر مدوید در بلاروس، شركت تیم های آلیش مردان و زنان در جام بایمان اركینبایف قرقیزستان، سمباتهی مجارستان، دانكلوف و نیكلا پتروف در بلغارستان، جایزه بزرگ فرانسه، رقابت های كشتی آلیش بلاروس، جام هنری دوگلان فرانسه، جایزه بزرگ باكو، آكیف پریم تركیه، جام رشید بی محمداف جمهوری آذربایجان و جام تورلیخانف قزاقستان از جمله تورنمت های بین المللی بودند كه تیم های منتخب كشتی آزاد و فرنگی در رده های مختلف سنی كه اغلب در رده بزرگسالان بود در آن حضور یافتند.
البته حضور تیم های كشتی ایران در تورنمنت هایی مانند جام كوربی آمریكا، كالینینگراد روسیه، جام وهبی امره تركیه، پادوبنی روسیه، جمهوریت تركیه و جام ابراهیم مصطفی نیز بنا به دلایل مختلف لغو شد.
متاسفانه در سال 94، كشتی ایران یكی از بهترین های خود یعنی سید جواد رفوگر رئیس انستیتو كشتی، رئیس و دبیر سابق فدراسیون و مربی اسبق تیم ملی را از دست داد. استاد رفوگر در روز 23 دی ماه به علت بیماری و در سن 66 سالگی دارفانی را وداع گفت.
ورزشی**1067**1545
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۶
تهران - ایرنا - سال 94 در حالی برای كشتی، ورزش نخست و ملی ایران به روزهای پایانی نزدیك می شود كه در فاصله حدود پنج ماه به آغاز المپیك 2016 ریودوژانیرو، بار دیگر نگاه ها به این رشته ورزشی برگشته است.