به گزارش خبرنگار ورزشی ایرنا، علی كفاشیان كه بعد از حرف و حدیث های فراوان درباره تائید شدن یا نشدن صلاحیتش، قانونی نبودن اساسنامه فدراسیون فوتبال و موضوع كسب مجوز از دولت به دلیل بازنشسته بودن برای حضور در انتخابات، عطای نامزدی فدراسیون فوتبال را به لقایش بخشید، عنوان كرد: نخواستم با حضور مجددم بر مسند ریاست فدراسیون، فوتبال ایران آسیب ببیند.
مجمع عمومی فدراسیون فوتبال كه 23 دی ماه برگزار شد، تصویب كرد كه انتخابات این فدراسیون در روز شنبه 11 اردیبهشت ماه سال 95 برگزار شود؛ همچنین در طول این مدت اعضای هیات رئیسه كنونی فدراسیون فوتبال می توانند به فعالیت های خود ادامه دهند.
به گفته رئیس كنونی فدراسیون فوتبال، وی امروز با نمایندگان سازمان بازرسی كل كشور و وزارت ورزش و جوانان جلسه ای داشت و در این جلسه ایرادهای این سازمان نظارتی به اساسنامه فدراسیون فوتبال از جمله موضوع تصویب نشدن این اساسنامه در هیات دولت، برشمرد.
كفاشیان با اذعان به قانونی نبودن اساسنامه كنونی فدراسیون فوتبال كه به تصویب هیات دولت نرسیده، در مورد دلایل حضور نیافتن خود در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال اظهار داشت: از 2 سه هفته قبل گفته بودم كه احتمال دارد در این انتخابات شركت نكنم، درهر صورت نباید فوتبال از این طریق ضربه بخورد.
با این حال و براساس اساسنامه كنونی فدراسیون فوتبال كارگروهی 3 نفره از مسئولان فدراسیون فوتبال باید صلاحیت داوطلبان نشستن بر كرسی ریاست را ظرف 5 روز پس از اتمام زمان ثبت نام تایید كنند. اعضای این كارگروه 3 نفره را علیرضا اسدی دبیركل فدراسیون فوتبال، علی فرشادمهر مسئول بخش حقوقی فدراسیون فوتبال و عبدی افتخاری مدیركل برنامه ریزی و نظارت وزارت ورزش و جوانان تشكیل می دهند.
علی كفاشیان رئیس فدراسیون فوتبال تاكید كرده است كه این كارگروه تنها صلاحیت های عمومی داوطلبان را بررسی خواهد كرد و برای آنها مجوزهای اولیه را صادر و وظیفه تطابق اسناد و مدارك را برعهده دارد، اما صلاحیت های كلی نامزدها را نهادهای نظارتی بالاتر بررسی خواهند كرد.
شهرام دبیری عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال با این حال به ایرنا گفت: هیات 3 نفره از مراجع ذی صلاح درباره نامزدها استعلام خواهد كرد، ولی در عین حال حراست وزارت ورزش نیز می تواند درباره صلاحیت نامزدها نظر دهد.
عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال توضیح داد در صورتی كه هریك از نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال مشكلی داشته باشد، حراست وزارت ورزش می تواند درباره نداشتن صلاحیت وی برای ریاست فدراسیون فوتبال نظر دهد.
براساس اساسنامه فعلی فدراسیون فوتبال، مجمع عمومی این فدراسیون دارای 77 عضو است و وزیر ورزش و جوانان، رئیس فدراسیون فوتبال، رئیس یا دبیركل كمیته ملی المپیك، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزیر ورزش، مدیران عامل 16 باشگاه فوتبالی لیگ برتر، نمایندگان شش باشگاه از لیگ دسته اول و نمایندگان 2 باشگاه از لیگ دسته دوم به همراه نمایندگان و دبیران هیات های فوتبال سراسر كشور (30 نفر)، نماینده داوران (2 نفر)، رئیس انجمن فوتبال روستایی، نمایندگان فوتبال كارگردان، نیروهای مسلح، دانشگاه ها مدیرعامل قهرمان باشگاه های فوتسال بانوان و آقایان (4 نفر)، نماینده قهرمانان (2 نفر شامل كاپیتان تیم ملی و آقای گل لیگ برتر)، نماینده مربیان قهرمان لیگ برتر و جام حذفی، مدیرعامل یا عضو هیات مدیره صندوق اعتباری حمایت از قهرمانان و پیشكسوتان و مدیرعامل یا عضو هیات مدیره شركت توسعه و نگهداری اماكن ورزشی اعضای مجمع فدراسیون فوتبال هستند و حق رای دارند.
در حالی كه از روز 11 اسفندماه تا صبح امروز (شنبه 22 اسفندماه) هیچ فردی برای انتخابات نامزد نشده بود، اما افراد مختلف از صبح امروز با حضور در ساختمان سئول برای ریاست و عضویت در هیات رئیسه فدراسیون فوتبال ثبت نام كردند.
از جمله افرادی كه برای عضویت در هیات رئیسه فدراسیون فوتبال ثبت نام كردند می توان به محمود اسلامیان نائب رئیس اول كنونی فدراسیون فوتبال، منصور قنبرزاده مدیرعامل باشگاه نفت تهران، بیت الله رضایی مدیرعامل باشگاه سایپای تهران، غلامرضا بهروان عضو كنونی هیات رئیسه فدراسیون فوتبال، علیرضا دهقان نماینده سابق مجلس و مجری اخبار ورزشی و ابوالحسن شیرازی رئیس هیات فوتبال استان تهران اشاره كرد.
اما تنها 5 نفر برای ریاست فدراسیون فوتبال ثبت نام كردند كه در میان آنها نام محمد دادگان رئیس اسبق فدراسیون فوتبال دیده نمی شود. نام و سوابق افرادی كه برای سكانداری فوتبال كشور در چهار سال آینده ثبت نام كرده اند، به شرح زیر است:
** شهاب الدین عزیزی خادم
شهاب الدین عزیزی خادم تحصیلات خود را درمقطع دكترا و رشته روابط بین الملل - مطالعات منطقه ای ادامه می دهد. از فعالیت های ورزشی وی می توان به عضویت در تیم ملی دانشجویی و تیم نیروی زمینی اشاره كرد. وی به عنوان عضو هیات مدیره باشگاه پیكان فعال بوده و هم اكنون عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال است.
سوابق مدیریتی و صنعتی عزیزی خادم از وی چهره ای اقتصادی ساخته است، مردی كه در دوران وزارت پرویز كاظمی در وزارت رفاه، با دولت نهم همكاری كرد و همزمان با اولین اخراجی كابینه، از بدنه دولت قبل جدا شد. عزیزی خادم در انتخابات قبلی هیات رئیسه فدراسیون رقیب قدرتمندی نظیر علی فتح الله زاده مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال تهران را در مجمع شكست داد و برای قوانینی نظیر حضور دروازه بان های خارجی، كارگزارهای فوتبال، تشكیل كمیته فنی و توسعه و برخورد با مدیریت كمیته های فوتسال و جوانان تلاش های مثمرثمری انجام داد.
عزیزی خادم همچنین توانست در مدتی كوتاه یكی از بزرگ ترین قراردادهای فدراسیون فوتبال را منعقد كند و برای 10 سال و تا پایان جام ملت های آسیا برای تیم ملی فوتبال ایران پرواز چارتر بگیرد.
** مهدی تاج
مهدی تاج كه طی 3 سال گذشته ریاست سازمان لیگ فوتبال ایران و نائب رئیسی كفاشیان را برعهده داشته، حال خود برای پوشیدن ردای ریاست فدراسیون فوتبال نامزد شده است. وی كه كارنامه قابل قبولی در برگزاری منظم بازی های لیگ های برتر، آزادگان و دسته دوم و سوم دارد، سابقه عضویت در هیات مدیره باشگاه سپاهان اصفهان، معاونت اداره كل صنایع استان اصفهان، مدیریت فروشگاه رفاه اصفهان، مدیریت فروش و صادرات كارخانه فولاد مباركه و مدیریت مسئول روزنامه جهان فوتبال را در كارنامه دارد.
وی علی كفاشیان را برای سمت نائب رئیسی فدراسیون فوتبال پیشنهاد كرده است.
** مصطفی آجرلو
مصطفی آجرلو مدیرعامل اسبق باشگاه پاس تهران و عضو هیات مدیره باشگاه استیل آذین است كه پیش از این یكبار در سال 1386 برای ریاست بر ساختمان سئول نامزد شد، اما صلاحیت وی تایید نشد و نتوانست در آن دوره از انتخابات فدراسیون فوتبال، رقابت كند.
مصطفی آجرلو كه عضو هیات مدیره باشگاه تراكتورسازی تبریز است، امروز برای ثبت نام در انتخابات فدراسیون فوتبال راهی این فدراسیون شد و فرم های مربوطه را تحویل مسئولان ثبت نام در انتخابات داد تا شانس خود را برای كسب رای اعضای مجمع فدراسیون فوتبال بیازماید.
وی نیز همچون مهدی تاج، علی كفاشیان را برای سمت نائب رئیسی خود به اعضای مجمع معرفی خواهد كرد.
** عزیزالله محمدی
عزیزالله محمدی كه سابقه عضویت در هیات مدیره باشگاه فجر شهید سپاسی را دارد، در دوره گذشته ریاست علی كفاشیان بر فدراسیون فوتبال، نائب رئیس وی و رئیس سازمان لیگ فوتبال بود. وی نیز از جمله افرادی بود كه امروز به فدراسیون فوتبال رفت و فرم های مربوط به انتخابات را پر كرد. وی علی فتح الله زاده مدیرعامل سابق استقلال تهران را به عنوان نائب رئیس اول خود معرفی كرده است.
** علیرضا معظمی نیا
علیرضا معظمی نیا كه پیش از این نامش به عنوان یكی از داوطلبان خرید سرخ پوشان پایتخت بر سر زبان ها افتاده بود، در انتخابات فدراسیون فوتبال ثبت نام كرده است.
وی پس از ثبت نام گفته است كه هر هیاتی در انتخابات 11 اردیبهشت ماه از وی حمایت كند، برای توسعه آن هیات و فوتبال آن شهر، یك میلیارد تومان هدیه دریافت خواهد كرد؛ وعده ای كه می تواند در صورت تائید صلاحیت این داوطلب برای رقابت با 4 نامزد دیگر، طرفداران بسیاری را در مجمع فدراسیون برای وی جلب كند.
حال سئوال اینجاست كه كدام یك از این افراد می توانند رای اعضای مجمع فدراسیون فوتبال را برای سكانداری فوتبال ایران در 4 سال آینده كسب كنند؟ رئیس بعدی فدراسیون فوتبال در حالی از یازدهم اردیبهشت ماه سال 95 فعالیت خود را آغاز خواهد كرد كه همزمان كارلوس كی روش سرمربی تیم ملی فوتبال از همان روز استعفای خود را تقدیم فدراسیون كرده است.
از سوی دیگر باید منتظر ماند و دید كه آیا ایراد سازمان بازرسی كل كشور تنها به نامزدی علی كفاشیان در این انتخابات بوده است یا اساسا از نظر این سازمان نظارتی، روند برگزاری انتخابات بر اساس اساسنامه ای كه به تائید دولت نرسیده است، غیرقانونی است یا نه؟
گزارش از: مهدی رهبر
ورزشی**9129**1379
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۷
تهران- ایرنا - پرونده ثبت نام از داوطلبان ریاست فدراسیون فوتبال در حالی امشب (شنبه شب) به پایان رسید كه علی كفاشیان رئیس 8 سال گذشته فدراسیون فوتبال ایران از ثبت نام مجدد در این انتخابات انصراف داد.