به گزارش ايرنا، روابط عمومي دانشگاه صنعتي اصفهان روز دوشنبه اعلام كرد: دانش آموخته اين دانشگاه با بهره گيري از صفحه هاي مقاومتي فشرده (SMD) بر روي لايههاي اف آر چهار (FR4) موفق به طراحي و ساخت ساختار جديدي از جاذب هاي امواج الكترومغناطيس شد.
اين طرح حاصل پايان نامه كارشناسي ارشد مجتبي بصراوي دانش آموخته مهندسي برق دانشگاه صنعتي اصفهان با راهنمايي دكتر محسن مداحعلي و دكتر ذاكرحسين فيروزه از اعضاي هيأت علمي دانشكده مهندسي برق وكامپيوتر اين دانشگاه است.
دانش آموخته دانشگاه صنعتي اصفهان گفت: اين جاذب براي ساخت سطوحي بمنظور مقابله با امواج مضر ناشي از تلفن همراه و ديگر منابع توليد امواج الكترومغناطيسي مضر براي انسان، ايزولاسيون آزمايشگاههاي تحقيقاتي در مقابل امواج نامطلوب و نيز پيشگيري از ايجاد اختلال در آزمايش ها و پوشش هواپيماها كاربرد دارد.
مجتبي بصراوي روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ايرنا افزود: كاربرد بيشتر اين جاذب در صنايع دفاعي و نظامي و بمنظور جذب امواج راداري و ماهواره اي و پنهان سازي اجسام است.
وي با بيان اينكه طرح توليد اين جاذب در حال اخذ ثبت اختراع است اظهار كرد: تاكنون دو مقاله درباره آن منتشر شده است.
اين محقق با اشاره به اينكه سطوح جاذب امواج الكترومغناطيس موجود در كشور بيشتر وارداتي و از جنس كامپوزيت ها با هزينه هاي بالاست تصريح كرد: در جاذب ساخته در دانشگاه صنعتي اصفهان از لايه هاي مس و فوم پلاستيكي استفاده شده كه روي آن با مقاومت هاي فشرده (SMD) و لايههاي دي الكتريك اف آر چهار (FR4) پوشانده شده است.
وي هزينه تهيه اين جاذب در مقايسه با نمونه هاي خارجي را بسيار كم اعلام و اضافه كرد: اين جاذب امواج الكترومغناطيس، افت برگشتي بسيار كمي را در پهناي باندي وسيع بوجود آورده است.
وي با تأكيد بر اهميت جذب امواج الكترومغناطيس در ساختارهاي جاذب بعنوان بخشي از دغدغه پژوهشگران رشته مخابرات، افزود: در سالهاي اخير، سطوح انتخابگر فركانسي (FSS) در طراحي جاذبهاي نازك و سبك نقش عمدهاي را ايفا كرده اند.
بصراوي با اشاره به مزاياي سطوح تناوبي انتخابگر (FSS) افزود: حجم و وزن پايين، قابليت بهره برداري در همه محيط ها، امكان ايجاد شرايط جذب بسيار مناسب با كاهش سطح مقطع راداري در ساختار جاذب و هزينه كم ساخت و قابل دسترس بودن مواد ساخت آن از جمله ويژگي هاي قابل توجه اين نوع ساختارهاست.
دانش آموخته دانشگاه صنعتي اصفهان، جاذب هاي تناوبي انتخابگر (FSS) با صفحات مقاومتي را از مهمترين نوع اين ساختار در سال هاي اخير دانست و تصريح كرد: ساخت اين نوع صفحات نياز به فناوري پيچيده اي دارد كه اين فناوري در اختيار همه كشورها نبوده و دسترسي به آن سخت و پرهزينه است.
بصراوي ادامه داد: اما در اين پژوهش تلاش شد تا با طراحي و ساخت طرح نويني از سطوح انتخابگر فركانسي از مواد قابل دسترس و كم هزينه مانند لايه هاي اف آر چهار (FR4) و فوم پلاستيكي استفاده شود.
دانشگاه صنعتي اصفهان فعاليت خود را از سال 1356 آغاز كرده و اكنون با 11 هزار دانشجو و 470 عضو هيات علمي يكي از سه دانشگاه برتر كشور است.
ت/3011/ 6022
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۶
اصفهان- ايرنا- محقق و دانش آموخته دانشگاه صنعتي اصفهان موفق به طراحي و ساخت جاذب امواج الكترومغناطيس با بهره گيري از صفحه هاي مقاومتي شد.