كرمانشاه - ایرنا - جاذبه های طبیعی و اماكن تاریخی و گردشگری شهرستان كنگاور واقع در استان زیبای كرمانشاه مقصدی مناسب و خاطره انگیزه برای سفر گردشگران نوروزی است.

به گزارش ایرنا، هر مسافر با سفر در شهرستان كنگاور علاوه بر دیدار از مناطق گردشگری و تاریخی آن می تواند یك مكان با آب و هوا و طبیعت متفاوت را تجربه كند، این بخشی از شگفتی های استان چهار فصل كرمانشاه است، جدای از تاریخ كهن و فرهنگ غنی استان، جاذبه ها و ابنیه های طبیعی آن بسیار قابل توجه است و كمتر كسی است كه تا به حال نام 'سراب فش' به گوشش نخورده باشد.
سراب فش یكی از جاذبه‌های طبیعی استان كرمانشاه است كه در 17 كیلومتری شمال‌غرب كنگاور در دهستان فش قرار دارد.
این سراب در سال 82 به‌ عنوان یك اثر گردشگری ملی به ثبت رسیده و ارتفاع آن از سطح دریا یك‌ هزار و 645 متر است.
این سراب از چشمه‌های رشته كوه‌های زاگرس سرچشمه می‌گیرد و وجود درختان سرسبز، آب گوارا و زلال و پرندگان مهاجر در این منطقه، طبیعت زیبایی را به تصویر كشیده است.
دو رودخانه ویسار و بایجان از مهم ‌ترین رودخانه‌هایی است كه از سراب فش سرچشمه می‌گیرند.

** سراب ماران
سراب ماران یكی دیگر از نقاط دیدنی كنگاور است كه در 10 كیلومتری جنوب ‌غربی این شهر در سه راهی نهاوند در مسیر جاده اصلی كرمانشاه ـ همدان قرار دارد.
ارتفاع تپه سراب ماران یك هزار و 532 متر از سطح دریاست و در محل كوه مشرف بر سراب ماران و به فاصله 30 متری از ضلع شمال ‌شرقی سراب، تپه‌ای طبیعی قرار دارد.
این تپه در دامنه جنوبی ارتفاعات متمركز است و از سوی دیگر این محل دارای یك چشم‌انداز بسیار زیبا و طبیعی و مشرف بر دشت زیبای دهلر است كه فضای سبز و آثار تاریخی، زیبایی مضاعفی به طبیعت بكر آن داده است.
این تپه در سال 87 به‌ عنوان یك اثر ‌ملی به ثبت رسیده و علت نام‌گذاری این سراب به سراب ماران، شاید به ‌دلیل وجود مارهای بسیار در این سراب بوده است.
اینجا شاید منطقه مشهوری همچون اصفهان، تهران و مشهد یا حتی یزد نباشد، اما به یقین تاریخ هشت هزار ساله آن گویایی قدمت و ارزش فرهنگی و تاریخی منطقه ای به نام كنگاور است.
116 اثر تاریخی ثبت شده ملی در شهرستان كنگاور از دوران مادها، هخامنشیان، ساسانیان، صفویه، اشكانیان و قاجاریه تلالویی از فرهنگ و تمدن ایرانیان را به نمایش گذاشته است.
بدون شك معروف ترین جاذبه گردشگری كنگاور معبد آناهیتا است، اثری كه دومین بنای سنگی در ایران بعد از تخت جمشید است و هر ساله تعداد زیادی گردشگر را به سمت خود می كشاند.

**معبد آناهیتا
بنای معروف به معبد آناهیتا در مركز شهر كنگاور واقع شده است، این بنا بر روی تپه طبیعی با حداكثر ارتفاع 32 متر نسبت به زمینهای اطراف ساخته شده و در گوشه شمال غرب این بنا امام زاده ابراهیم قرار دارد.
معبد آناهیتا كه برای آناهیتا، الهه آب و باروری احداث شده در سه صفه به طور طبقاتی (زیگوراتی) و به صورت چهار ضلعی در ابعاد 220 * 209 متر بنا شده است.
تاریخ احداث این اثر دقیقا مشخص نیست اما با توجه به ساخت معابد با فضای رو باز كه از دوره اردشیر دوم هخامنشی به بعد مرسوم شده، این بنا را به دوره های هخامنشی، اشكانی و ساسانی نسبت می دهند.
روزگاری این بنا دارای 120 ستون قطور و كوتاه بوده كه به روی دیواره ای با قطر 5/18 متر برافراشته بوده و از طریق ضلع جنوبی به وسیله دو رشته پلكان قابل دسترسی بوده است.

** پل تاریخی كوچه
این پل در 12 كیلومتری كنگاور بر سر راه جاده كنگاور به تویسركان در كنار روستای كوچه و بر روی رودخانه خرم رود احداث شده است، تاریخ احداث این پل به دوره صفویه و زمان شاه عباس بر می گردد، مصالح به كار رفته در این پل عموما آجر و گچ و قلوه سنگ است و دارای پنج چشمه طاق از نو جناغی است.
روزگاری به دلیل حجم زیاد رودخانه پایه های زیرین پل، محافظ و در واقع مهار كننده جریان تند آب بود كه اكنون به دلیل خشكی كامل رودخانه كاملا نمایان است.

** تپه تاریخی گودین
این تپه در 12 كیلومتری جنوب شرقی كنگاور و یك كیلومتری روستای گودین قرار دارد، این تپه تاریخی نخستین بار در سال 1965 میلادی برابر با 1344 هجری شمسی توسط دكتر كایلریانگ كانادایی مورد حفاری قرار گرفت.
این تپه دارای هفت لایه تاریخی است و آثار بدست آمده از آن حكایت از استقرار طولانی و تقریبا بی وقفه از اواسط هزاره ششم ق.م است. جدیدترین طبقه آن مربوط به دوران اسلامی و قدیمی ترین طبقه متعلق به اواخر دوره نوسنگی است.
آثار به دست آمده در این تپه شامل كاسه های سفالی اتاقهای متعلق به دوران ماد، ستونهای چوبی با پایه های سنگی و الواح سنگی كه حكایت از داد و ستد این منطقه با منطقه شوش در آن زمان را دارد.
شهرستان كنگاورعلاوه بر این آثار دارای چند اثر تاریخی دیگر در داخل شهر است كه مهمترین آنها حمامهایی است كه در دوران قاجاریه ساخته شده كه شامل حمام توكل، حمام بزرگ و میدان است.
همه این آثار تنها گوشه ای از زیباییها و تاریخ باستان این استان است كه هر ساله تعداد زیادی از تاریخ دوستان را به سمت خود جذب می كند.

** امام زاده ابراهیم (ع)
بقعه مباركه امام زاده ابراهیم (ع) در مركز شهرستان كنگاور و ضلع شمال غربی معبد آناهیتا واقع شده است.
امام زاده ابراهیم (ع) از نوادگان امام سجاد (ع) است، آستان مقدس این امام زاده در سال 1336 هجری شمسی بر اثر زلزله ای كه رخ می دهد بطور كلی تخریب و تنها سر درب ورودی آن باقی می ماند كه بعدها مرمت و طبق نقشه های قبلی بازسازی شد.

** امامزاده باقر (بهاالدین) (ع)
بقعه مباركه این امام زاده بزرگوار، در ابتدای ورودی شهر گودین و در كنار تپه تاریخی گودین واقع شده و از نوادگان امام باقر(ع) می باشد.
هر ساله آستان مقدس امامزاده باقر(ع) پذیرای زائران زیادی از اطراف شهرستان و نیز استانهای دیگر می باشد و با توجه به اینكه در كنار تپه تاریخی گودین واقع شده، دارای دو جاذبه همزمان تاریخی و مذهبی است.

**امام زاده سید جمال الدین (ع)
این امام زاده در روستای هدف گردشگری فش در 15 كیلومتری شمال غربی كنگاور واقع شده است.
امام زاده سید جماالدین (ع) از نوادگان امام صادق (ع) می باشد، این امام زاده در كنار قبرستان قدیمی واقع شده، به طوری كه تعدادی سنگ قبر متعلق به قرون چهارم و پنجم هجری قمری نیز در آن محل یافت شده است.
كنگاور، فقط یك منطقه جغرافیای خاص در دروازه ورود به استان های مرزی كرمانشاه و ایلام نیست، فقط مهمترین نقطه ترانزیتی بین استان های كرمانشاه، همدان و لرستان در غرب كشور و واصل استان های جنوبی، مركزی و شرقی به غرب كشور نیست، كنگاور منطقه ای با هزار شگفتی، جاذبه گردشگری و منطقه قابل دید و بازدید است كه تا شخصی برای سفر به سراغ آن نرود، نمی تواند به شناختی از عجایب آن دست یابد.
7447/8066