به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای صبح سهشنبه در دیدار اعضای مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم سخنان خود را با بیان مقدمه ای درخصوص تأثیرگذاری حوزه علمیه قم در پیروزی انقلاب اسلامی و استمرار آن و نسبت حوزه علمیه قم با انقلاب آغاز كردند و گفتند: دو جریان در شكل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی تأثیرگذاری آشكار داشتند 1- دانشگاه 2- حوزه علمیه.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به وجود مبارزات دانشگاهی در نقاط مختلف جهان بدلیل فضای طبیعی دانشگاهها و آشنایی دانشجویان با مسائل روز افزودند: مبارزات دانشجویی در ایران، چه در دوره مبارزات اسلامی و چه قبل از آن هم وجود داشت اما مبارزات دانشجویی بدلیل دامنه محدود تأثیرگذاری آن هیچگاه به یك تحول و انقلاب در كشور منتهی نشد.
ایشان تأثیرگذاری حركت و مبارزه دانشگاهی در پیروزی انقلاب اسلامی را به دلیل حضور عامل اصلی یعنی مبارزات روحانیت دانستند و خاطرنشان كردند: ما قدردان مبارزات دانشجویان هستیم اما اگر این مبارزات بدون حضور مبارزات روحانیت بود، قطعاً به همان محیط دانشگاه محدود می شد و به اتمام می رسید.
رهبر انقلاب اسلامی، «فراگیر بودن و تأثیرگذاری» را دو ویژگی حركت روحانیت در انقلاب اسلامی برشمردند و افزودند: حوزه علمیه قم از دو بخش «مرجعیت و طلاب» تشكیل شده است كه امام (ره) به عنوان بخش مرجعیت، اعلامیه می دادند و سخنرانی می كردند اما آن بخشی كه سخنان و دیدگاههای امام (ره) را به عمق جامعه و تا دور دست ترین مناطق رساند، روحانیت و طلاب بودند.
حضرت آیت الله خامنه ای تأكید كردند: اگر حوزه علمیه قم نبود، حركت امام (ره) شاید به موفقیت نمی رسید و این، نشان دهنده نقش حوزه علمیه قم در شكل گیری و استمرار انقلاب اسلامی است.
ایشان افزودند: آن نیرویی كه مردم را به خیابانها آورد و آن راهپیمایی های بزرگ و میلیونی را شكل داد، تأثیرگذاری طلاب بود كه فكر و نیت امام (ره) را در دورترین نقاط كشور نیز منتقل كردند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأكید بر اینكه حلقه واسط میان امام (ره) و شكل گیری انقلاب اسلامی، حوزه علمیه قم بود، خاطرنشان كردند: با توجه به نقش ممتاز و بی بدیل حوزه علمیه قم در پیروزی انقلاب اسلامی، اكنون انگیزه ها و طرح هایی برای «انقلاب زدایی» از حوزه علمیه وجود دارد.
حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: اگر بخواهیم نظام اسلامی همچنان «اسلامی و انقلابی» بماند باید حوزه علمیه، «انقلابی» بماند زیرا اگر حوزه علمیه انقلابی نماند، نظام در خطر «انحراف از انقلاب» قرار خواهد گرفت.
ایشان با تأكید بر اینكه باید از هرگونه تلاشی برای «انقلاب زدایی» از حوزه های علمیه احساس خطر كرد، افزودند: باید با فكر و تدبیر و برنامه ریزی حكمت آمیز، با این خطر مقابله كرد تا حوزه علمیه قم همواره یك حوزه انقلابی و مهد انقلاب باقی بماند و بینش و حركت انقلابی در آن توسعه یابد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به شیوه های مخالفت با انقلاب افزودند: گاه به صراحت با اصل انقلاب مخالفت می شود اما گاهی غیرمستقیم با مبانی و مبادی اعتقادی انقلاب مخالفت می شود كه باید در این زمینه حساس بود و تأكید مكرر بر ضرورت هوشیاری در مقابلِ استكبار و امریكا به همین علت است.
ایشان علت اصلی مخالفت نظام سلطه با جمهوری اسلامی را ایستادگی ایران در مقابل نظام ظالمانه جهانی برشمردند و خاطرنشان كردند: اگر این ایستادگی نباشد هر اسم و شكلی داشته باشید، نظام سلطه با شما مخالفتی نخواهد داشت.
رهبر انقلاب اسلامی مخالفت با مبانی و مسائل مورد تأكید امام حكیم و بصیر و هوشیارِ ملت را از دیگر شیوه های مخالفت غیرمستقیم با انقلاب و نظام اسلامی خواندند و افزودند: معنای حقیقی تقابل سیاسی و تبلیغی با مبانی و تأكیدات امام خمینی (ره) ، ضدیت با اسلام سیاسی و اسلام نابی است كه اولین بار پس از صدر اسلام در ایران به تشكیل حكومت پرداخته است.
ایشان در بیان راه حل مقابله با حركتی كه تضعیف تفكر و روحیه انقلابی را در حوزه ها دنبال می كند گفتند: مجموعه های دست اندركار حوزه به ویژه مجمع نمایندگان طلاب حوزه علمیه قم می توانند با گسترش برنامه ریزی شده ارتباط منظم و محتوایی با بدنه حوزه، تشكیل گروههای فكری برای دستیابی به راههای صحیح ترویج تفكرات انقلابی، شناسایی و حل مشكلات و شبهات ذهنی طلاب در این زمینه نقش مؤثری ایفا كنند.
حضرت آیت الله خامنه ای مجمع نمایندگان طلاب را پدیده بسیار خوبی ارزیابی كردند كه باید از لحاظ قانونی و جایگاهی و نیز از لحاظ درونی و محتوایی تداوم یابد و تقویت شود.
ایشان افزودند: با این نگاه و با برنامه ریزی لازم و در پرتو فضل الهی صدها مدرس موفق و انقلابی تربیت می شوند و با تكیه بر رابطه قلبی و معنوی طلاب و مدرسین، در حوزه های علمیه، تفكر و روحیه انقلابی هرچه بیشتر ترویج خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان سخنانشان تأكید كردند: با وجود برخی پدیده های نامطلوب در گوشه و كنار، جهت گیری كلی حركت كشور، خوب و رو به پیشرفت است و افق آینده به لطف پروردگار در همه زمینه ها روشن است.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین حسینینژاد رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم گزارشی از طرحها و فعالیتهای این مجمع و برنامههای آن بیان كرد.
سیام**1429
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۸
تهران- ایرنا- رهبر معظم انقلاب اسلامی با تبیین جایگاه و نقش بی بدیل و تأثیرگذار حوزه علمیه قم در پیروزی انقلاب اسلامی به برخی تلاشها برای انقلاب زدایی از حوزه های علمیه اشاره و تأكید كردند: حوزه علمیه قم باید همچنان یك «حوزه انقلابی و مهد انقلاب» باقی بماند و رسیدن به این هدف نیازمند اندیشه، تدبیر و برنامه ریزی دقیق است.