به گزارش ايرنا از پايگاه اينترنتي ديلي ميل، در صورتي كه شما يكي از ميلياردها نفري هستيد كه براي خواندن متون از عينك استفاده مي كنيد، يك لنز تماسي با قابليت خود تطبيقي احتمالا به زودي به كمك شما مي آيد. اين لنز تماسي مايع قادر است با هر تغيير وضعيتي در كسري از ميلي ثانيه به طور خودكار فوكوس كند.
ابداع اين لنز به افرادي كه از عينك استفاده مي كنند، ديد بهتري در شب مي دهد و شايد در كمتر از يك دهه در دسترس همگان قرار گيرد. اين لنز به طور خاص براي افراد دوربين و يا پيرچشم طراحي شده است.
پيرچشمي سفت شدن عدسي چشم را مي گويند كه چشم به سختي مي تواند روي اشياء نزديك تمركز كند.
براساس اين گزارش، گرچه استفاده از عينك، لنزهاي تماسي متعارف و عمل جراحي تا حدودي موجب بهبودي مشكلات چشمي است، اما در اين گزينه ها، كنتراست و حساسيت از بين مي رود و ديد در شب هم با مشكل مواجه مي شود.
تيم تحقيق در طراحي لنز جديد، تلاش هاي خود را روي حسگرهاي تصويري متمركز كرد كه بايد بسيار كوچك باشد و قابليت دريافت تصاوير را تحت شرايط نور كم داشته باشد.
بنابر اين محققان يك چشم مصنوعي را طراحي كردند كه ساختار آن از چشم ماهي الهام گرفته شده بود.
ماهي مي تواند در نور كم و رودخانه گل آلود ببيند و شنا كند. اين شبكيه منحصر به فرد ماهي است كه كمك مي كند در آب گل آلود شكارچيان كمين كرده را ببيند. شبكيه چشم اين موجود يك سري ساختارهاي عميق فنجان مانند همراه با جدارهاي بازتابنده دارد.
اين طراحي به جمع آوري نور و تشديد طول موج هاي خاصي كه ماهي براي ديدن نياز دارد كمك مي كند.
اين مطالعه در مجله PNAS منتشر شده است.
علمي **1311**2017
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۷
تهران- ايرنا- محققان دانشگاه ويسكانسين در مديسون براي بهبود ديد مبتلايان به دوربيني و يا پيرچشمي، يك لنز تماسي با فوكوس خودكار طراحي كردند و در اين زمينه از قابليت هاي چشم ماهي الهام گرفتند.