به گزارش گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی مدیكال نیوز تودی، زردچوبه یك گیاه چند ساله از خانواده زنجبیل، بومی جنوب غربی هند است. زردچوبه معمولا به صورت پودر و به عنوان ادویه مصرف می شود.
براساس پایگاه داده های ملی تغذیه آمریكا (USDA)، یك قاشق غذاخوری پودر زردچوبه دارای 29 كالری، 0.9 گرم پروتئین، 0.3 گرم چربی و 6.3 گرم كربوهیدرات (از جمله 2 گرم فیبر و 0.3 گرم قند) است.
همچنین یك قاشق غذاخوری زردچوبه 26 درصد نیاز روزانه انسان به منگنز، 16 درصد به آهن، 5٪ به پتاسیم و 3 درصد به ویتامین را تامین می كند.
كوركومین ماده فعال در زردچوبه است كه تصور می شود منبع بسیاری از خواص درمانی آن است. كوركومین همچنین مسئول عطر و طعم كمی تلخ و كمی تند زردچوبه است.
در این گزارش به فواید درمانی و سلامتی زردچوبه اشاره شده است.
*** كمك به هضم غذا
كوركومین با تحریك كیسه صفرا به تولید صفرا به بهبود هضم غذا كمك كند. مطالعات نشان می دهند كه زردچوبه نفخ و گاز معده افراد مبتلا به سوء هاضمه را كاهش می دهد.
***كاهش التهاب
زردچوبه با كاهش سطح دو آنزیم در بدن كه موجب بروز التهاب می شوند نشان می دهد كه می تواند در درمان بسیاری از وضعیت های التهابی موثر باشد.
التهاب یك تهدید شایع است و با ابتلا به وضعیت هایی مانند بیماری قلبی، دیابت نوع دو، سكته مغزی، آرتریت، سرطان و بیماری آلزایمر ارتباط دارد.
***كمك به سلامت قلب
مشخص شده است كه زردچوبه با جلوگیری از تجمع پلاكت های خونی خطر تشكیل لخته خونی را كاهش دهد. مطالعات اولیه نشان می دهد كه زردچوبه به پیشگیری از تشكیل پلاك در رگ های خونی كمك كند. مطالعات بر روی حیوان نشان داده اند كه عصاره زردچوبه كلسترول LDL (بد) را كاهش داده و از انباشتگی بیشتر جلوگیری می كند.
***پیشگیری از ابتلا به سرطان
مدارك زیادی وجود دارد كه نشان می دهد زردچوبه به دلیل خواص آنتی اكسیدان و ضد التهابی خود به پیشگیری از ابتلا به سرطان كمك می كند.
مطالعات اپیدمیولوژی التهاب را به عنوان یك عامل خطرساز بزرگ برای ابتلا به سرطان معرفی كرده اند.
مشخص شده است كه اعمال موضعی زردچوبه می تواند برخی علائم سرطان مانند كاهش حس بویایی، خارش و اندازه زخم و درد را كاهش دهد.
*** سلامت مغز
اثرات آنتی اكسیدانی ، ضد التهابی و بهبود گردش خون زردچوبه در پیشگیری و درمان بیماری های عصبی از جمله بیماری آلزایمر، پاركینسون و ام.اس مفید است.
***دیابت نوع دو
استرس اكسیداتیو و واكنش های التهابی عوامل عمده بروز و ابتلا به دیابت نوع دو هستند.به نظر می رسد كه زردچوبه با تحریك لوزالعمده به تولید و ترشح انسولین بر دیابت تاثیر می گذارد.چند مطالعه نشان داده اند كه زردچوبه به تنظیم گلوكز و سوخت و ساز لیپید در دیابت نوع دو كمك می كند.
علمی**2038**1440**1724
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۸
تهران- ایرنا- مصرف زردچوبه فواید درمانی زیادی دارد كه ازجمله آنها می توان به كمك به هضم غذا، كاهش التهاب، كمك به سلامت قلب، پیشگیری از ابتلا به سرطان و سلامت مغز اشاره كرد.