مراغه - ايرنا - تنديس عبدالقادر مراغي معلم ثالث و موسيقي دان شهير ايراني در ميداني به همين نام در مراغه رونمايي شد.

عبدالقادر از مشاهير ايراني ثبت شده در يونسكو در سال ‎هاي 2014 و 2015 ميلادي، پسر غيبي حافظ مراغي، ملقب به گوينده و نظام ‎الدين و مشهور به حافظ المراغي يا عبدالقادر گوينده، ستاره فروزان موسيقي ايران زمين، در سال 768 هجري شمسي در شهر مراغه از شهرهاي قديمي، مهم و آباد آذربايجان شرقي به دنيا آمد.
عبدالقادر مراغه ‎اي موسيقي ‎دان و نوازنده ‎اي چيره دست و طبق شواهد تاريخي رديف ‎نويس موسيقي ايران، نظريه ‎پرداز موسيقي كلاسيك ايراني و معلم ثالث در دانش موسيقي مشرق زمين پس از فارابي و ابن ‎سينا است.
در سال 87 همزمان با برگزاري همايش عبدالقادر مراغي با حضور هنرمندان صاحب نامي مانند فرهاد فخرالديني در مراغه، يكي از ميادين اين شهر به نام اين دانشمند و موسيقيدان ايراني تغيير نام يافت و تنديس كوچكي از اين موسيقيدان در آن نصب شد و اكنون تنديسي بزرگ در حد جايگاه و شهرت عبدالقادر مراغي در آن نصب شد.
شهردار مراغه ، شامگاه پنجشنبه در آيين رونمايي از اين طرح با بيان اينكه نام عبدالقادر در سال 91 (2015 ميلادي) به عنوان يك شخصيت جهاني در عرصه موسيقي در يونسكو به ثبت رسيده است، گفت: مديريت شهري در اين راستا اقدام به فراخوان طراحي تنديس اين شخصيت كرد.
نادر ابراهيمي، افزود: در اين فراخوان 25 طرح از سراسر كشور به دبيرخانه ارسال شد كه هيات داوران، طرح موجود را به ارتفاع هشت متر شامل چهار متر ارتفاع جايگاه و چهار متر خود تنديس را انتخاب كردند.
وي اظهار كرد: اين تنديس از جنس فايبرگلاس و جايگاه آن نيز از هشت تكه سنگ منقوش ساخته شده كه طرح هاي آن كنده كاري و نصب شده است.
شهردار مراغه يادآور شد: ايجاد بنياد بين المللي عبدالقادر مراغي كه زمينه ساز ارتقاي فرهنگي اين شهرستان با هدف ايجاد محلي براي بهره مندي فرهيختگان و پژوهشگران در عرصه موسيقي بوده نيز توسط مديريت شهري و انجمن تاريخ پژوهان مراغه در حال پيگيري است.
ابراهيمي، با بيان اينكه تلاش مي شود اين بنياد در يكي از ساختمان هاي تاريخي اين شهرستان تاسيس شود، ادامه داد: تاسيس اين بنياد در راستاي تقويت مباني فرهنگي و ارتقاي سطح آگاهي مردم از پيشينه علمي، ادبي و هنري اين شهرستان انجام مي شود.
وي گفت: ساماندهي و گسترش فعاليت هاي علمي و پژوهشي براي شناختن و شناساندن جلوه هاي تمدن، فرهنگ، تاريخ، افكار و آثار مشاهير مراغه به منظور بررسي دقيق شرح حال و آثار دانشمندان، هنرمندان و فرهيختگان از ديگر اهداف تاسيس اين بنياد است.
ابراهيمي، با بيان اينكه اين بنياد با تلاش شهرداري، شوراي اسلامي و جمعي از علاقه مندان فرهنگ و تاريخ مراغه راه اندازي مي شود، ادامه داد: در اين بنياد اطلاعات مربوط به هنرها و صنايعي كه در نتيجه تحول هاي صنعتي و كم توجهي در خطر از ميان رفتن است، گردآوري مي شود.
شهرستان مراغه با 250 هزار نفر جمعيت در 147 كيلومتري جنوب غربي تبريز مركز آذربايجان شرقي واقع است.
3034/8023//6183