به گزارش ايرنا، محمدعلي فياضي روز دوشنبه در نشست ستاد هماهنگي خدمات سفر استان ايلام افزود: براين اساس پروژه اي با عنوان اقتصاد مقاومتي به منظور آماده سازي زيرساخت هاي توسعه گردشگري روستايي در دولت يازدهم در حال انجام است.
وي ادامه داد: بر اين اساس تا پايان برنامه ششم توسعه زيرساخت هاي گردشگري روستايي در 500 روستاي كشور با اعطاي تسهيلات كم بهره آماده سازي مي شود.
اظهار كرد: در سطح ستاد در وزارتخانه هاي مختلف هماهنگي هاي لازم انجام شده است تا زمينه رشد و توسعه گردشگري با سرعت بيشتري در كشور فراهم شود.
**تدوين دستورالعمل ايجاد اقامتگاه هاي بومگردي
دبير كميته ملي طبيعت گردي همچنين از تدوين دستورالعمل ايجاد اقامتگاه هاي بومگردي در سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري خبر داد.
فياضي افزود: اين دستورالعمل با هدف استفاده از ظرفيت هاي اقامت سنتي در مناطق روستايي و عشايرنشين كشور و استفاده گردشگران از غذاهاي محلي، محصولات باغي و دامي، احياي صنايع دستي و همچنين بازديد از جاذبه هاي گردشگري و آداب و رسوم مردم مناطق مختلف كشور تدوين شده است.
وي با بيان تكثر قوميتي، ايلي و عشيره اي فراوان بخ عنوان يك ظرفيت ملي ادامه داد: يكي از مهمترين جاذبه ها در اين زمينه نحوه زندگي عشاير است كه براي گردشگران داخلي و خارجي جذابيت بسيار زيادي دارد و بايد گسترش يابد.
وي اظهار كرد: در اين راستا در دو سال بيش از 205 اقامتگاه بومگردي در كشور شناسايي و راه اندازي خواهد شد.
**اعطاي يك ميليارد ريال تسهيلات 4 درصد براي ايجاد اقامتگاه هاي بومگردي
مديركل همكاري و توافق هاي ملي گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: براي ايجاد اقامتگاه هاي بومگردي يك ميليارد ريال تهيلات با نرخ 4 درصد به متقاضيان گرداخت مي شود.
فياضي افزود: اقامتگاه هاي بومگردي به سهولت و با سرعت آماده سازي مي شوند و با هزينه بسيار اندك اشتغال بالايي نيز ايجاد خواهند كرد.
وي ادامه داد: در اين راستا با سازمان دهياري ها و شهرداري هاي كشور به منظور شناسايي اقامتگاه هاي بومگردي در روستاهاي كشور تفاهم نامه اي منعقد شده است.
**ايلام ظرفيت بالايي براي ايجاد اقامتگاه هاي بومگردي دارد
مديركل همكاري و توافق هاي ملي گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: استان ايلام ظرفيت با برخورداري از بافت سنتي و بكر روستايي و عشايري از ظرفيت بسيار بالايي براي ايجاد و توسعه اقامتگاه هاي بومگردي برخوردار است.
فياضي افزود: ايجاد اقامتگاه هاي بومگردي ضمن حل مشكل اقامت و اشتغال در استان باعث تحول در ساختار روستاها و احياي صنايع دستي بومي محلي مي شود.
وي ادامه داد: در اين راستا لازم است همايش اقتصاد مقاومتي و توسعه گردشگري روستايي براي دهياران روستاهاي سراسر استان به منظور آشنايي با مراحل و همچنين مزاياي ايجاد اقامتگاه هاي بومگردي برگزار شود.
وي اظهار كرد: در صورت آمادگي استان علاوه بر شش روستاي هدف گردشگري 5 روستاي ديگر نيز براي ايجاد اقامتگاه هاي بومگردي و توسعه زيرساخت هاي گردشگري روستايي در نظر گرفته شده است.
**تورهاي آشناسازي با ظرفيت هاي گردشگري روستايي ايلام بايد برگزار شود
مديركل همكاري و توافق هاي ملي گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: استان ايلام يكي از مهمترين مناطق كشور براي توسعه گردشگري روستايي و ايجاد اقامتگاه هاي بومگردي در كشور است اما شناخته شده نيست.
فياضي افزود: اين ظرفيت بسيار مهمي است زيرا با روح و فطرت انسان سازگار است و نبايد به سادگي از اين ظرفيت گذشت و در اين زمينه لازم است تورهاي آشناسازي با حضور تورگردانان مطرح كشور و همچنين خبرنگاران حوزه گردشگري برگزار شود.
وي با تاكيد بر اينكه برگزاري تورهاي آشناسازي زمينه جذب گردشگران را فراهم مي كند، ادامه داد: يكي از مراحل توسعه يافتگي در دنيا اين است كه به نشاط و شادابي منجر شود و گردشگري روستايي به راحتي مي تواند اين زمينه را فراهم كند.
**برپايي چادر در طبيعت ايلام بايد ساماندهي شود
مديركل همكاري و توافق هاي ملي گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: برپايي چادر توسط مردم استان ايلام به صورت پراكنده در طبعيت ايلام در ايام نوروز بايد ساماندهي شود.
فياضي افزود: ورود به عرصه هاي طبيعي بايد به صورت مسئولانه مديريت شود در غيراين صورت در آينده خسارت هاي جبران ناپذيري به طبيعت ايلام به عنوان يك جاذبه اصلي وارد مي كند.
وي ادامه داد: ساماندهي و مديريت مسئولانه يكي از الزامات ثبت اين رويداد در فهرست آثار معنوي كشور است.
6034/6032
تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۴
ايلام - ايرنا - مديركل همكاري و توافق هاي ملي گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: توسعه گردشگري روستايي از مهمترين اقدام هاي عملي در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي مدنظر مقام معظم رهبري است.