دهلی نو- ایرنا- منابع مطلع در دهلی نو اعلام كردند «دارمندراپرادهان » وزیر نفت و گاز طبیعی هند 18 فروردین برای امضای قرارداد توسعه میدان گازی فرزاد ب به ایران سفر می كند.

به گزارش ایرنا،كنسرسیومی متشكل از شاخه خارجی شركت نفت و گاز طبیعی هند (OVL)، ایندین اویل (IOC) و اویل ایندیا در سال 2008 به كشف گازی فرزاد ب كمك كردند اما به دلیل تحریم های غرب علیه ایران، برای استخراج گاز از آن درخواستی مطرح نكردند.
در سپتامبر 2014، ایران با اشاره به تاخیر شركت های هندی در توسعه میدان فرزاد ب، این میدان را در فهرست میادینی قرار داد كه قرار است برای آنها مناقصه برگزار شود. در آوریل 2015، تیمی از وزارت نفت هند به ایران سفر كرد تا با مقامات كشور برای انعقاد قرارداد توسعه این میدان گفت وگو كند.
روزنامه انگلیسی زبان «فاینانشال اكسپرس»، روز سه شنبه در گزارشی به نقل از منابع مطلع نوشت وزیر نفت و گاز طبیعی هند در 6 الی 7 آوریل(18 و 19 فروردین ) از ایران به منظور امضای یك قرارداد قطعی برای توسعه حوزه گازی فرزدا-بی دیدن می كند.
هند و ایران تاكنون به پیشرفت چندانی در مورد استخراج گاز از این حوزه حاوی 21.68 تریلیون فوت مكعب گاز طبیعی كه حدود 60 درصد از آن قابل استخراج است دست نیافته اند.
یك مقام ارشد هندی، در پاسخ به سوالی در خصوص امكان امضای قراردادی بین ایران و هند برای توسعه بلوك گازی فرزاد-ب در سفر «پرادهان» از ایران، گفت:وزیر نفت وگاز طبیعی هند دراین سفر به دنبال امضای قرارداد توسعه میدان فرزاد ب است .
وزیر نفت وگاز طبیعی و «ان.كی .ورما »مدیرعامل شاخه خارجی شركت نفت وگاز طبیعی هند از هرگونه اظهار نظری در خصوص این سفر خودداری كردند.
به گفته كارشناسان انرژی ،سرمایه گذاری های برای استخراج گاز از فرزاد-ب به عوامل گوناگون از جمله اطلاعات فنی و شرایط قرارداد بستگی دارد.
این افراد می افزایند:برای بهره برداری از گاز این میدان باید سرمایه گذاری به ارزش 3 تا 5 میلیارد دلار در این میدان انجام شود.
دهلی نو قبلا یك بسته جامع برای طرح فرزاد-ب كه شامل مبادله گاز این حوزه با گاز حوزه های دیگر در بندر چابهار و احداث یك خط لوله برای انتقال گاز اضافی به هند پیشنهاد كرده بود.
یك مقام شاخه خارجی شركت نفت و گاز طبیعی به فاینانشال اكسپرس گفت كه دهلی نو پیشنهاد جدید را به ایران برای توسعه حوزه گازی فرزاد-ب در این سفر به ایران می دهد.
پیش از این یك هیئت متشكل از «راجیو مهریشی » قائم مقام سابق بخش امور اقتصادی ،«اشوتوش جیندال » مدیركل وزارت نفت و تعدادی از مقامات شاخه خارجی شركت نفت وگاز طبیعی ،اویل ایندیا و ایندین اویل برای گفت وگو با مقامات وزارت نفت وگاز كشور به ایران سفر كرده بودند.
*آساق*267*1600